Haberler

Arıkan: "Kimsenin Zaaflarından Siyaset Yapmam"

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, yerel seçim sonuna kadar 17 Aralık olaylarıyla ilgili ağzından tek bir kelime dahi çıkmayacağını belirterek, “Ben kimsenin zaaflarından siyaset yapmam. Yanlış yapanın karnesini zaten bu halk verecektir” dedi.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, yerel seçim sonuna kadar 17 Aralık olaylarıyla ilgili ağzından tek bir kelime dahi çıkmayacağını belirterek, "Ben kimsenin zaaflarından siyaset yapmam. Yanlış yapanın karnesini zaten bu halk verecektir" dedi.

"Dünya kenti Adana" sloganlarıyla seçim çalışmalarını sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan, Akdeniz TV'de Yüksel Evsen'in sunduğu Sürmanşet programının canlı yayın konuğu oldu.

30 Mart'ta göreve geldiklerinde Adana'nın imajını değiştirecek, yepyeni vizyon kazandıracak ve işsizliğe çözüm getirecek dev projeleri hayata geçireceklerini belirten Arıkan, kendisinin sadece CHP'den değil, AK Parti ve MHP ile diğer tüm partilerden oy alacağını söyledi.

Seçim çalışmalarında seviyeli politika yürüttüğünü hatırlatan Arıkan, "Ben kimsenin zaaflarından siyaset yapmam. 17 Aralık olaylarıyla ilgili seçimin sonuna kadar benim ağzımdan kimse tek kelime duymayacak. Halkım beni seçecekse birinin zaafından dolayı değil, projelerimi beğendikleri için seçsinler. Bir kişinin hatasından istifade etmek bize yakışmaz. Yanlış yapanın karnesini vatandaş verecektir. Ben projelerimi halkın önüne koyarım, projelerimle seçilirim" dedi.

Canlı yayının yapılacağı gün MHP'li rakibi Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün anketlerde önde olduğuna dair mesaj gönderildiği hatırlatılıp, bu konudaki düşüncesi sorulan Arıkan, şunları söyledi:

"ALGIYI YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Bu lümpen geçinen takımda da var. 'AKP'ye karşı hangisi öndeyse ona verelim' algısı var ya. Hüseyin Sözlü bu algıyı kendine çekmek için böyle yapıyor. Mesajlar geliyor, 'açık ara öndeyim' diyor birileri. Halbuki bütün anketlerde açık ara ben öndeyim. Görünen köy kılavuz istemiyor. Yüzde 31 ile Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti konumunda. Atbaşı giden MHP ve AKP yüzde 27 düzeyinde. Ben Adana nüfusunun yarısına hizmet ettim. Hüseyin kardeşim 200 bin nüfusa hizmet üretti. Bu girişimler toplumu yanıltma yöntemidir. Ben bana oy veren kimsenin partisini sormuyorum. Bana sadece partililerim değil, AKP ve MHP'lilerden, diğer partilerden seçmenler de oy veriyorlar. Bu mesajlar algıyı yanıltma çabalarıdır. Algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Biz oyunlara düşmeyiz. Ben Çukurova'da MHP'den çok oy aldım, yine alacağım. Seçilemeyeceklerini anlayanlar algıyı yönetmeye çalışıyorlar."

DURAK'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ

Daha önce ANAP, DYP, AKP ve MHP'de bulunup, 4 dönem belediye başkanı seçilen Aytaç Durak'ın bağımsız adaylıktan vazgeçmesinin CHP'yi nasıl etkileyeceği de sorulan Arıkan, "Aday olması bizi nasıl ilgilendirmedi ise adaylıktan vazgeçmesi de bizi ilgilendirmiyor. Adaylıktan çekilmesinden sonra yakın çevresinin hepsi bize geldi. Mesela, Veli Andaç Durak beyin oğlu Mustafa Durak'a rozet taktım. Kimin kiminle hareket ettiğini biliyorum. Bize, MHP'den de, AKP'den de oy veren olacak. Türkiye'de her çevreden oy alacak tek aday benim" dedi.

Evsen'in daha önce programında konuk ettiği AK Parti Adayı Abdullah Torun'un "Adanalı beni seçerse metronun borcundan kurtarırız" sözünü hatırlattığı Arıkan, bu konuda da şöyle konuştu:

"Bakın ben bürokrasiyi, belediyeciliği, belediye hizmetlerini çok iyi bilen bir belediye başkanıyım. Ben yeni hizmet binasını yaparken başbakanlıktan 2 günde izin aldım. Adana'da AKP'li 3 ilçe belediyemiz var. Ben Çukurova Belediyesi'ni borçtan kurtardım, peki onlar? Bunlar bürokrasiyi bilmek ve ilişki meselesidir. Ayrıca, dayatmaya bizim insanımız gelmez. Bu tür dayatmaları Türk toplumu kabul etmiyor."

SU UCUZLAYACAK

Arıkan, soruları yanıtladıktan sonra kalan sürede projelerini açıkladı. 11 ana başlık altında topladıkları vizyon projelerinin Adana'yı dünya kenti yapacağını vurgulayan Arıkan, bu projelerin işsizliğe çare olacağını, 100 bin istihdam yaratacağını, Adana'dan dışarıya beyin göçünü engelleyeceğini kaydetti. Akıllı su yönetim sistemi ile suyu ucuzlatacaklarını, suyun üst katlara çıkmadığı Ceyhan'ın su sorununu çözeceklerini, susuz köy, susuz mahalle bırakmayacaklarını belirten Arıkan, tarım için gerekli sulama suyu sorununa ilçelerde arıtma üniteleri kurarak katkı sağlayacaklarını açıkladı.

Sadece Çukurova'da 1 milyon metrekarelik yeşil alan, 150 park olduğunu bildiren Arıkan, yeşil alanları ve parkları Adana genelinde çoğaltıp, yeni yaşam alanları oluşturacaklarını söyledi. Arıkan, "Türkiye'nin neresine giderseniz gidin 1 milyon metrekarelik yeşil alana sahip tek bir ilçe bulamazsınız. Belediye hizmet binamızın çatısı dahi çim çatı. Türkiye'de tektir" dedi.

ULAŞIM MASTER PLANI

Adana'nın ulaşım master planı olmadan kent trafiğine çözüm bulunamayacağını bildiren Arıkan, göreve geldiklerinde yapacakları ilk icraatlardan birinin uluslar arası katılımla ulaşım master planı yapmak olacağını kaydetti. Arıkan, Dikili'den itibaren tren yolunu yeraltına alarak, tarihi istasyon binasını da almak üzere, Uğur Mumcu Meydanı'nda 3 bin dönüm alan ortaya çıkararak kent meydanı oluşturacaklarını, bunun için ilgili bakanlıklara da 'Hayır' diyemeyecekleri bir proje sunacaklarını söyledi. Arıkan, "Tabi bu hizmetleri üretirken yapacağımız her işi halka soracağız. Ben Çukurova'da hep anketlerle hizmet yaptım" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut haliyle teknolojinin çok gerisinde kaldığını bildiren Arıkan, Çukurova'nın akıllı kent otomasyon sistemine kavuştuğunu, ilk projelerinden birinin de Büyükşehiri de akıllı kent sistemine kavuşturmak olacağını da söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldıray Arıkan Ak Parti Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title