Haberler

Arıkan: "Kavga Etmem, Hizmet Ederim"

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana'nın yıllardır yaşanan. kavgalardan büyük zarar gördüğünü belirterek, "Benim mizacımda kavga yok. Ben kavga etmem, hizmet ederim" dedi.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana'nın yıllardır yaşanan. kavgalardan büyük zarar gördüğünü belirterek, "Benim mizacımda kavga yok. Ben kavga etmem, hizmet ederim" dedi.

Adana'da 12 radyonun ortak canlı yayınladığı 'Radyo Siyaseti'nin ilk başkan adayı konuğu CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan oldu.

Radyo Adana, Akdeniz FM, Barış Radyo, Efsane Radyo, Kalp FM, Lider FM, Radio One, Radyo Erkan, Radyo Güney, Radyo Seyhan, Türkü FM ve Yıldız FM'in ortak yayınladığı Akdeniz TV'nin de canlı aktardığı programı Efsun Erkemen sundu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü nedeniyle İstiklal Marşı ile başlayan programda, program sunucusu Erkemen ile Arıkan, ayakta durup, marşı seslendirdi. Gezi parkı gösterileri sırasında ekmek almaya giderken başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı dileyen Arıkan, "Ulu önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği Türk Gençliği, geleceği çok iyi görüyor. Bu nedenle gençlerimize büyük önem verilmeli" dedi.

Erkemen'in sorularını cevaplandıran Arıkan, biyografisi ve özel yaşantısı ile ilgili bilgileri de dinleyicilerle paylaştı. Adana'da siyasetin sert yapısı olduğunu kaydeden Arıkan, "Ben kırıp, dökerek, kişilerin zaaflarından yararlanarak siyaset yapmayı sevmiyorum. Kırıcı bir üslup da kullanmam. Şimdi Adana'ya bir bakın. Seçilmişle, atanmış kavga ediyor, Adana zarar görüyor. Ben kavga etmem, hizmet ederim. Halkımız bizi hizmet için seçiyor. Kavga edelim diye değil" dedi.

162 PROJE

Çukurova'dan önce Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Arıkan, şöyle konuştu:

"Çukurova'da 5 yılda 15 senelik hizmet yaptık. Diğer belediyeler ile Çukurova'yı kıyasladığınızda aradaki fark bariz görülür. Partisinden dolayı kimseyle problem yaşamadım. Ben 'önce insan' diye bakarım. Bu partimizin de sloganı. Adana, dünyada çok az şehre nasip olan güzelliklere sahip. Seyhan ve Ceyhan nehirleri var. Bir saatte dağa çıkarsın, yarım saatte denize inersin. Adana'nın 2 yüzü var. Kıvrılarak akıp giden nehirlerimiz ve etrafındaki, her türlü imkandan yoksun yaşayan insanların oturduğu çarpık yapılaşma. Sanki 2 farklı şehir gibi. İşsizlik had safhada. Yüzde 26.5 ile işsizlik rekortmeni olmuşuz. Biz projelerimizle Adana'nın iki yüzünü tek yüz haline getireceğiz. Elimizde 162 proje var. Bu projelerimiz Adana'yı dünya kenti yapacak, insanların yaşamını kolaylaştıracak, işsizliğe çare olacak, Adana'yı cazip hale getirecek, yaşanabilir kent yapacak."

MASTER PLANI

Göreve geldiklerinde ilk işlerinin Adana'nın master planını çıkarmak olduğunu da bildiren Arıkan, "Bu bize göre Adana için en önemli proje. Çünkü, kentin bir master planı olmadan düzenli hizmet verilmesi mümkün değil" dedi. Seyhan ve Ceyhan nehirlerini, bir kanal ile birleştireceklerini anlatan Arıkan, "O kanalın etrafında cazibe merkezleri oluşturacağız. 5 bin çeşit balığın yer aldığı akvaryum inşa edeceğiz. Çok geniş kapsamlı hayvanat bahçesi yapacağız. Kanalı yaparak insanları da bölgeye yatırıma teşvik edeceğiz. Bu teşvikler, bu çalışmalar, hem Adana'nın imajını değiştirecek, hem de işsizlere iş imkanı sağlayacak. Kongre merkezi, butik oteller, yüzme havuzları, sinemalar, tiyatrolarla yaşam kalitesini de yükseltecek projeler hayata geçirilecek. Benim evimden bile beyin göçü oldu. Kızım İstanbul'da. Biz Adana'dan nitelikli beyin göçünün tersine dönmesi için projeleri hayata geçirmek zorundayız. Ben Adanalıyım. Adana'yı seviyorum. Adana'da insanlar hep gülsün istiyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldıray Arıkan Çukurova Seyhan Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Nurettin GÜNnurgun.111@hotmail.com:

Sayın yıldıray arıkan 15 yıldır ceyhanda,aytemiroglu,cıvantayak,hacıibrahim,bota,küçükkırım,yarsuat,mahallelerine bir çivi çakmadı belediye başkanı hüseyin sözlü,burada yaşıyanlar insan degilmi kardaşım belediye başkanları hep sözverdiler atatürk cattesini bota mahallesinden direk cengiztopel cattesine baglıyacaklardı 40 senedir verilen sözler sahteymiş sayın arıkan oyumuzu arif sezere verecegiz bu yolu insanlık adına açmanızı çok rica ediyorum hoşcakal CEYHAN.

11
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title