Haberler

Arifiye Cazibe Merkezi Haline Geldi

2008 yılında çıkan kanunla ilçe olan Arifiye son 5 yıl içinde Sakarya'nın adete cazibe merkezi haline geldi.

2008 yılında çıkan kanunla ilçe olan Arifiye son 5 yıl içinde Sakarya'nın adete cazibe merkezi haline geldi. Emlak ve gayrimenkul fiyatlarının adeta tavan yaptığı ilçede belediye yaptığı yatırımlar ve hizmetlerle de ilçenin hızla gelişmesine katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması ile ilgili 5747 sayılı Kanunla 2008 yılında Arifiye, Hanlı ve Nehirkent beldelerinin birleşmesi ile ilçe olan Arifiye, Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve ekibinin yaptığı başarılı çalışmalar sonucu hızla gelişerek Sakarya'nın cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

2009 yılından bu yana vatandaşların yaşam konforunu artırmak ve insan odaklı hizmet anlayışları ile yaptıkları çalışmalar sonucunda ilçenin hızla geliştiğine dikkat çeken Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, "2008 yılında Arifiye, Hanlı ve Nehirkent beldelerinin birleşmesi ile ilçe olan Arifiye, 2009 yılından bu yana insanımızın yaşam konforunu artırmak ve insan odaklı hizmet anlayışımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu hızla gelişiyor, büyüyor. Burada işin ince noktası, bu büyüme ve gelişme başka yerlerdeki gibi plansız ve çarpık değil. Biz, göreve geldiğimiz günden bu yana, Teknik İşler Başkan yardımcım sayın Deniz Taş ve imar işlerindeki arkadaşlarımızla birlikte 'Arifiye'nin gelişmesi ve büyümesi için öncelikle gelecek elli yılı kapsayacak, günün ihtiyaçlarına uygun bir şehir planlaması ile mümkün olabilir' düşüncesi ile başarılı çalışmalar yürüttük. Sakarya'da bu dönem hiçbir belediyenin yapmadığı kadar, tam on beş bölgede 3194 sayılı imar kanununun 18'nci madde uygulaması yaparak, Arifiye'nin gelecekte ihtiyaç duyacağı imar yollarını, sağlık, eğitim, spor, kültürel ve sosyal donatı alanlarını oluşturarak, bu alanlarda bir çok tesis projesini hayata geçirerek Arifiyelilerin hizmetine sunduk" dedi.

18'nci madde uygulaması yapılan yerlerde, hızla imar yollarını ve gerekli alt yapı çalışmalarını yaptıklarını anlatan Başkan Karakullukçu, "Böylece bu bölgeleri yapılaşmaya açıyoruz. Bu nedenle son iki yıl içerisinde Arifiye'mizde bir çok toplu konut yapıldı. Bu sayede vatandaşlarımız, modern ve şehir estetiğine uygun, deprem ve doğal afetlere karşı her türlü zemin etüdü ve statik hesaplamaları yapılmış, sağlıklı ve güvenli konutlarda sevdikleri ile gönül rahatlığı ile oturuyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nun bizlere verdiği destekle bir çok sosyal tesis projesini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hizmetlerimiz sadece klasik belediyecilik hizmetleri ile de sınırlı değil, Arifiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi için gerekli gördüğümüz tüm yatırımları hayata geçirdik. Bunun dışında Arifiye Belediyesi olarak her konuda imkanlarımızı zorlayarak vatandaşımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Bu da vatandaşımızdan takdir görüyor. Arifiye'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Arifiye planlı bir şekilde günden güne hızla gelişiyor, büyüyor. İnanıyorum ki Arifiye'miz gelecek beş yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız projelerle Sakarya'nın cazibe merkezi haline gelecektir" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Karakullukçu Sakarya Arifiye Hanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title