Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Hükümeti Eleştirdi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Türkiye bir zamanlar bütün orta doğuya hayvan satan, buğday satan bir ülkeydi." dedi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Türkiye bir zamanlar bütün orta doğuya hayvan satan, buğday satan bir ülkeydi. Şimdi ne oldu da biz ta Şili'den, Arjantin'den, Bolivya'dan Angus hayvanlarını getiriyoruz" diyerek hükümeti eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gökhan Günaydın, Bursa CHP Milletvekili Kemal Ekinci ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile birlikte, Ardahan'da hayvan pazarını gezdi ve yetiştiricilerin sorunlarını dinledi.

Günaydın, Besiciyi öldüren kimse, ithalattan cebini dolduran kimse, bunların meclisteki yandaşları kimse onları bilmek ve ona göre tutum geliştirmek lazım diyerek şöyle devam etti;

"Türkiye büyük bir ülke. Türkiye hem kendisini doyuran hem de bütün orta doğuya hayvan satan, buğday satan bir memleketti. Şimdi ne oldu da biz ta Şili'den, Arjantin'den, Bolivya'dan Angus hayvanlarını getiriyoruz. Ne oldu da biz kendi memleketimizde saman bulamadığımız için Gürcistan'dan saman ithal ediyoruz. Bunun cevabını vermemiz lazım, içeride çiftçiyi öldürürsen dışarıya muhtaç hale kalırsın, besiciyi öldürürsen dışarıya muhtaç hale kalırsın. Mesele bu, içeride 12-13 liradan aşağıya kırmızı et üretmek mümkün değildir. Şimdi 10 liraya lopet ithal edersen kasapta da bunu 25 ila 30 liraya satarsan, bir taraftan Türkiye'de besici ölüyor, öbür taraftan tüketici ölüyor kazanan ise ithalatı yapanlar oluyor, yandaşlar oluyor. O zaman bizim sormamız gereken şudur? Burada hayvanın başındayız. Besiciyi öldüren kimse, ithalattan cebini dolduran kimse, bunların meclisteki yandaşları kimse onları bilmek ve ona göre tutum geliştirmek lazım."

Günaydın, çiftçilerin bin 500 liralık saman yedirdikleri hayvanı bin liraya satamadıklarını öne sürerek, "Türkiye de önemli bir gelişim potansiyeline sahip olan Ardahan, hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda geriye gitmektedir. İşte hayvan pazarının hali ortada. Bin 500 liraya saman alıyorum diyen besicinin çığlığını kim duyacak. Koyununu, keçisini 150 liraya satamamaktan şikayet ediyor. Bu sorunları kim çözecek, Ardahan'da hayvancı malını satamazken şakır şakır memlekete Angus hayvan ithal ediyorlar. Yani birileri cebini doldururken Ardahanlı iflas ediyor. Bizimde bir tek amacımız var yerelde ve genelde bütün bu çürümüş tablonun, bütün bu olumsuz tablonun yerine geçecek bir CHP iktidarını kurgulamak. Bunun için belediye başkan adaylarımızla görüşüyoruz, örgütümüzle görüşüyoruz ve 30 Mart 2014'de Ardahan'a yeni bir çehre kazandırmak için gayret ediyoruz. Şu unutulmasın ki bütün bu sorunların hepsinin çözümü var. Bir zamanlar bütün orta doğuya hayvan ithal eden Türkiye eğer angus hayvanlarına muhtaç hale gelmişse bu AKP'nin 11 yıldır izlediği besiciyi, çiftçiyi öldüren tarım politikasının bir sonucudur. Eğer tarım yoksa, eğer hayvancılık yoksa Ardahan'ın bel kemiği kırılmış demektir. Bütün gayretimizde bu gariban çiftçi kardeşimizden yana bir politika izlemek ve Türkiye'yi, tüketiciyi korurken aynı zamanda besiciyi de korumak, rantiyenin hortumlarını kesmek ve hortumların tamamını vatandaşa döndürmek. Derdimiz bu bunun içinde buradayız." - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arjantin Ardahan Türkiye Şili Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title