Haberler

Antalya'ya Olimpik Proje

Antalya Kent Konseyi'nde Semanur Kurt başkanlığında yürütülen aylık yürütme kurulu toplantısına katılan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, konsey üyeleriyle Antalya ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulunup, Manavgat-Alanya...

Antalya Kent Konseyi'nde Semanur Kurt başkanlığında yürütülen aylık yürütme kurulu toplantısına katılan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, konsey üyeleriyle Antalya ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulunup, Manavgat- Alanya arasında hayata geçirilmesi düşünülen Açık Hava Olimpik Spor Alanları Projesi'ni paylaştı.

Antalya Milletvekili Sadık Badak tarafından sunumu yapılan proje, Manavgat-Akseki yol ayrımından başlayıp, Alanya Konaklı arasında Antalya -Mersin karayoluna paralel, 36 kilometre uzunluğunda yapılacak yeni bir yol ve iki yol arasında kalan 2.5 -5 kilometre derinlikte bir alanı kapsıyor. Projeye; Manavgat-Alanya sahil şeridine turizmin yanı sıra sportif, tarımsal ve ekonomik olarak canlılık kazandıracak. Bölgedeki mevcut yatak kapasitesinin kullanımını 12 aya çıkaracak proje alanı, su sporlarının yanı sıra açık havada yapılabilecek her türlü olimpik sporu bütünüyle içine alabilecek şekilde planlanacak.

Projenin uygulanabilirliği yönünden ilgili bakanlıklardan olumlu görüşleri aldığını ifade eden Badak, bölgedeki yerleşim alanları ve tarımsal faaliyetler ile entegre edilebilecek durumda olduğunu ve hayata geçirilmesi noktasında bir engel olmadığını söyledi. Projenin geliştirilmesi yönünde konsey üyelerinin fikirlerini almak istediğini belirten Badak, "Antalya'nın önemli yerel dinamiklerinden biri olan Antalya Kent Konseyi'nin fikirlerini ve katkılarını almak istedim. Projenin eksik yönlerini tamamlayıp, birlikte daha sağlıklı bir hale getirebiliriz" dedi.

Antalya Kent Konseyi üyeleri, projeyle ilgili düşüncelerini paylaşırken, bir bölümü planlama noktasında dikkatli olunması ve bölgeye plansal zarar verilmemesi gerektiğini ifade ederken, bölgenin yerleşim ve tarımsal özelliğinin korunarak gerçekleştirilecek projenin, turizme, tarıma, spora ve ekonomiye önemli katkılar sağlayacağı görüşü ön plana çıktı.

Konsey üyesi olan turizmci Dr. Yusuf Örnek Dünya'nın önde gelen sporcularını Türkiye'ye çekmekle olimpik başarının artacağını, bunun da yeterli alt yapının oluşturulmasıyla sağlanabileceğini söyledi. Türkiye'ye gelen Alman bisikletçi sayısının arttığına dikkat çeken Örnek, bisikletçiler ve diğer branşlarda yapılacak görüşmeler de altyapı tesisleşmesi sağlandığı taktirde Türkiye'nin daha çok tercih edileceğini ifade etti.

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, konsey gündeminde görüşülen konularla ilgili fikir alışverişinde bulunan, Antalya ile ilgili projeler üretip, görüşülmek üzere konseye getiren AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile İl Başkanı Mustafa Köse ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Ak Parti Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title