Haberler

Antalya Kent Konseyi Başkanlığı'na Yeniden Semanur Kurt Seçildi

Antalya Kentv Konseyi Başkanlığı’na yeniden Semanur Kurt seçildi.

Antalya Kentv Konseyi Başkanlığı'na yeniden Semanur Kurt seçildi.

Antalya Kent Konseyi Genel Kurulu, Antalya Kültür Merkezi'nde(AKM) yapıldı. Genel kurulda başkanlığa Kent Konseyi mevcut başkanı Semanur Kurt, tek aday gösterildi. Kurt, açık oylama sonucunda, oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Kongrede konuşan Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kent konseyinin kentin sorunlarını bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını dile getirdi.

Antalya Kent Konseyi'nin 3 Mart 1997n yılında kurulduğunu hatırlatan Kurt, "Yerel yönetim ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, özellikle meslek kuruluşları, üniversite, mahalle muhtarları, dernekler, vakıflar, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımından oluşan kurumsal yapılanma ile kentin en geniş katılımlı demokratik platformu olma niteliğini sürdürmektedir. Kentimizin güncel sorunlarını uzun vadeli gelişim perspektifi doğrultusunda bütüncül bir yaklaşımla ele alan kent konseyi, bu bağlamda tespit, görüş, vizyon, strateji, eylem planları ve proje önerilerinin hazırlanmasında ve uygulamaların izlenmesinde ilgili tüm tarafların katılımıyla kentin ortak çıkarlarını ve toplum yararını ön plana çıkarmıştır" dedi.

Antalya Kent Konseyi'nin "En iyi Uygulama" örneği gösterilmesi hakkında bilgi veren Kurt, "Bunun asıl nedeni Kent Konseyi'nin kuruluş sürecinden itibaren demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını esas alarak, aktif yurttaşlık ve sivil toplum ile kentli haklarının ön plana çıkarılmasını sağladığımız başarıdır" dedi. 17 yılı geride bıraktıklarını ve hiçbir zaman yerel seçimlere endeksli bir yapı olmadıklarını ifade eden Kurt, "Bugüne kadar emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçte ne siyasilerin ne de belediyelerin arka bahçesi olduk. Belediye başkanlarımızda burayı ele geçirme hırsı içinde olmadılar.İnsan odaklı çalışan bir yapımız var. Diğer illerden güçlü olmamızın sebebi yaptığımız her çalışmanın kamuoyu ile paylaşılmasıdır" şeklinde konuştu.

Kurt'un konuşmasının ardından divan oluşturuldu. Divan, salona başkanlık için başka aday olup, olmadığını sordu. Aday çıkmayınca Kurt'un listesi açık oylama ile oylandı. Yürütme Kurulu üyeleri, Yusuf Örnek, Nazif Alp, Recep Esengil, Tuncay Neyişçi, Veysel Barut, İbrahim Bakır, Selçuk Akıltopu ve Abit Küçükarslan'dan oluştu.

"TÜRKİYE'DEKİ ÖRNEK KENT KONSEYLERİNDEN BİRİ"

Başkanlık seçiminin ardından salona gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kimse yanlış anlamasın diye seçim bittikten sonra geldiğini söyledi. Antalya Kent Konseyi'nin bağımsız bir yapı olduğunun altını çizen Türel, yeniden başkan seçilen Semanur Kurt'u tebrik etti. Kent Konseyi'nin bir şehrin dinamiklerinin çalıştığı, her tülü konunun tartışılıp karara bağlandığı yapılar olduğunu ifade eden Başkan Türel, "Kent konseyleri eskiden dernek statüsünde görev yaparlardı. Ancak 2006 yılındaki hukuki alt yapıyla yasal statüleri oluşmuştur. Antalya Kent Konseyi Türkiye'deki örnek kent konseylerinden birisidir. Bir çok çalışması Türkiye'ye örnek olmuştur. Bundan sonrada geçmişten daha fazla zamanımızı kent konseyine ayıracağız. Bir çok projeyi birlikte Antalya'nın yararına sunacağız" dedi.

"KENT KONSEYİNİN FİKİRLERİ ÖNEMLİ"

Antalya Kent Konseyi'nin kendi dönemlerinde Atatürk Parkı içerisinde kendi binalarına taşındığını hatırlatan Türel, "Kent Konseyi'ne vereceğimiz destek aynı şekilde devam edecektir. Kent Konseyi gönüllülük esasına dayalı toplumun her kesiminin katkıda bulanabileceği, hiçbir bir engele uğramadan rahatlıkla gelip görüşlerini açıklayabileceği, fikirlerini beyan edebileceği bir platformdur. Kent Konseyi halkın yönetime katılımı anlamında çok önemli işlev yürütüyor. Antalya'da bundan sonra da yapacağımız projelerde kent konseyinin kanaatlerini almak önceliğimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

"SİYASİ YAPI DEĞİLDİR"

5 yılın çok çabuk gelip geçtiğini işaret eden Başkan Türel, "Bu süreç içinde çok çalışacağız. Antalya'nın önemli sosyal ve projelere, kültürel sanatsal etkinliklere ihtiyacı var. Bir saniye bile kaybedecek zamanımız yok. Kentin yararına olmayacak hiçbir çiviyi kimse bize çaktıramaz. Doğru olanı, doğruyu, kent konseyi aracılığı ile halkımızla, basınla paylaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Doğru bir tanedir. Doğruyu aramak zorundayız. Bunu yaparsak kazanan Antalya olur. Kent konseyi siyasi bir yapı değildir. Kent Konseyi bir çok fikri, görüşü, değerlendirmeyi bağımsız olarak yapmalıdır, yapacaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title