Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) göreve seçilen yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a...

Foto: Toplantıya katılanlar, Muharrem Kılıç portre ve kurdele kesimi

===

ATSO'da yeni dönem hızlı başladı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) göreve seçilen yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde, ATSO'nun yeni dönemde yapmayı planladığı projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

ATSO Heyeti'nin ilk durağı 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz oldu. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Tuğgeneral Korkmaz'ı ATSO'nun yeni seçilen yönetim kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle tanıştırdı. Heyet daha sonra İl Emniyet Müdürü Sağlam'ın konuğu oldu. ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı, son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

ATSO Başkanı Budak, yeni dönemde çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. ATSO olarak Antalya'nın 2023 Vizyonu Stratejik Planı'nı oluşturduklarını ifade eden Budak, ATSO'nun önümüzdeki dönemde hazırlanan stratejik plan doğrultusunda kent ekonomisi ile kültürel ve sosyal yaşamı geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmayı sürdüreceğini söyledi. Başkan Akaydın da ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerine 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Gönüllülere Expo paneli

AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yayım Topluluğu ve Expo 2016 Antalya Gönüllüleri, Atatürk Kültür Salonu'nda Expo 2016 Antalya sürecine ilişkin bir panel düzenledi. EXPO Panele konuşmacı olarak, 2016 Antalya Ajansı'ndan Ebru Özdemir, THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Akdeniz İletişim Derneği Başkanı Hüsamettin Oğuz ve organizasyon sorumlularından öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş katıldı. Panelistler, dünyadaki Expo'ların tarihi, simgeleri ve Expo 2016 Antalya'nın süreci, düzenlenecek alan ve planlamalara ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

'Canlı müzik' izni almayana kapama

ALANYA'da müzik yayını yapan 1100 işyerinden sadece 30'u 'Canlı Müzik İzin Belgesi' için başvuru yaptı. 15 gün içinde ruhsat almayan restoran, kafe, bar ve gece kulüplerine idari para cezası, uygulamanın devamı halinde kapatma cezası verilecek. Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, 'Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği' kapsamında yaklaşık 6 önce canlı müzik yayını yapan işyerlerine 'Canlı Müzik İzin Belgesi' almaları için tebligat gönderdiklerini söyledi.

Şu ana kadar yaklaşık 1100 işyerinden sadece 30'unun başvuru yaptığını belirten Başkan Sipahioğlu, "Belediye encümeni olarak henüz ruhsat almayan işyerlerine bir süre verdik. Bu izin alınmadığı takdirde müzik yayını yapılamayacak. Yasanın öngördüğü şartlara sahip işyerlerine ruhsat vereceğiz" dedi.

'Canlı Müzik İzin Belgesi' konusunda çok sayıda işletmecinin duyarsız davrandığını kaydeden Başkan Sipahioğlu, "Önümüzdeki günlerde alacağımız encümen kararı ile müzik izni almayan işyerlerine yasal işlem uygulayacağız. bu uygulama müzik dinlemek amacıyla gidilen tüm işletmeleri kapsıyor. Ruhsat alan ve almayan işletmelerin kesin sayısı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak" diye konuştu.

Alanya'da, 'Canlı Müzik İzin Belgesi' çıkarmaları için tebligat alan restoran sahipleri, 2 bin TL'yi bulan işlem masrafları nedeniyle tepki göstermişti.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Sipahioğlu, eğlence merkezlerinden fotolar

===

KUTSO'ya kalite belgesi

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO), 'ISO-9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi', 'OHSAS 18001-2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi' ile 'ISO 10002-2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi' belgeleri almaya hak kazandı. Eğitim, düzenleme ve denetim süreçlerinin ardından belgeleri almaya hak kazanan KUTSO'ya belgeleri törenle verildi.

KUTSO'da düzenlenen törene, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin, Körfez Danışmanlık Hizmetleri Sahibi Danışman Oktay Omaç, KUTSO yönetim kurlu üyeleri ve davetliler katıldı. Törende konuşan KUTSO Başkanı Aytekin, Aralık 2012'den bu yana Körfez Danışmanlık Firması'ndan danışman Oktay Omaç eşliğinde meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve personele eğitim verildiğini söyledi.

Sabır ve kararlılıkla devam eden eğitimler sonunda 3 belgeyi de almaya hak kazandıklarını vurgulayan Başkan Aytekin, "KUTSO'nun hizmet kalitesini arttırmak, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak, üyelerinin memnuniyetini kazanmak amacıyla, bu üç yönetim sistemi belgesini alarak amacımıza ulaştık" dedi.

Bundan sonraki hedeflerinin uluslararası standartlarında hizmet verebilmek olarak açıklayan Başkan Aytekin, "Hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin sürekli iyileştirilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen Uluslararası Akreditasyon Sistemi'ne başvuracağız" dedi.

Konuşmaların ardından eğitim danışmanı Oktay Omaç, 'ISO-9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi', 'OHSAS 18001-2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi' ve 'ISO 10002-2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi' belgelerini KUTSO Başkanı Aytekin'e verdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Belge töreninden

===

Fethiye'ye 205 turist getirdi

FETHİYE'ye gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi 'Seabourn Spirit' 205 yolcusu ile Fethiye Limanı'na demirledi. Akdeniz turu kapsamında Yunanistan'ın Rodos adasından yola çıkan 148 metre uzunluğundaki yolcu gemisi sabah saatlerinde Fethiye Limanı'na demirledi. Seabourn Spirit, Fethiye'ye tamamı Amerikalı 205 turist getirdi. Bazı turistler tur otobüslerine binerek Saklıkent ve Tlos başta olmak üzere ören yerleri gezisine çıkarken bazıları da Fethiye Kordon Boyu'nda gezip, Paspatur Çarşısı'nda alışveriş yaptı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Fethiye İskelesi'ne demirleyen gemiden genel fotoğraflar

===

'Sağlık için, süt için'

FİNİKE Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Dünya Süt Günü' dolayısıyla 'Sağlık İçin, Süt İçin' etkinliği düzenlendi. Kaymakamlığı önünde kurulan stant da vatandaşlara süt ve broşür dağıtılarak süt içmenin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte ayrıca tuz tüketimin azaltılmasına yönelik bilgi aktarıldı. Vücut kitle indeksi değerlerine bakılarak obezite yatkınlığı olanlar, aile hekimlerine yönlendirildi.

Süt içmenin önemi hakkında vatandaşlara bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Ersan Çetiner, kemik yoğunluğu artışının en çok ilk yedi yıl olmak üzere 20-25 yaşlarına kadar devam ettiğini kaydetti. Çocukluk döneminde içilen sütün ileri yaşlarda kemik hastalıklarından korunmak için gerekli olduğuna dikkat çeken Çetiner, özellikle kadınlarda menepoz sonrası sıkça ortaya çıkan kemik erimesinin çocukluk döneminde yeteri kadar süt ve süt ürünü tüketilerek önlenebileceğini söyledi.

İleri yaşlarda alınan sütün de faydasının olduğunu kaydeden Çetiner, ancak 25 yaşından sonra kemik yoğunluğunu arttırmanın mümkün olmadığını söyledi. Bu yaştan sonra alınan süt ve süt ürünlerinin kemik erimesini yavaşlattığını kaydeden Çetiner, "Süt, hemen hemen tüm besin maddelerini yeterli ve dengeli bir şekilde barındırır. Sütteki bu maddeler kişilerin büyümesini ve gelişmesini sağlar aynı zamanda sağlığın korumasına da faydalı olur" diye konuştu.

YAŞAM BOYU SÜT İÇELİM VE İÇİRELİM

Kemik ve diş oluşumunun sağlıklı gerçekleşmesi için önemli mineral ve besin kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin hayatın sonuna kadar tüketilmesi gerektiğini anımsatan Çetiner, "Yaşam boyu günde tüketilecek 2 bardak süt, sağlıklı bir toplumun oluşması için çok önemli katkıları olacaktır. Bu nedenle süt içmeliyiz, çocuklarımıza da süt içirmeliyiz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Etkinlikten fotoğraflar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Sağlam Kemal Korkmaz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title