Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Antalya'nın Kumluca İlçesi'nin en önemli su kaynağı Alakır Nehri üzerinde kurulu Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES'e karşı yasal zeminde mücadelesini sürdüren Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de kamuoyunun...

Foto: Toplantıdan

===

Alakır için şenlik günü

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nin en önemli su kaynağı Alakır Nehri üzerinde kurulu Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES'e karşı yasal zeminde mücadelesini sürdüren Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de kamuoyunun dikkatini Alakır'a çekmeye çalışıyor. ANK tarafından Alakır Vadisi'nde hidroelektrik santraller projeleri nedeniyle yaşanan doğa katliamına dikkati çekmek amacıyla bugün (28 Nisan Pazar) Antalya AKM Perge Salonu'nda 'Alakır Sanat Şenliği' gerçekleştirilecek.

ANK'dan yapılan çağrıda, Alakır Vadisi'nin doğasını korumak amacıyla, hukuksal, bilimsel ve eylemsel alanlarda mücadele edenler, gönüllü sanatçıların oluşturduğu 'Alakır Sanat Şenliği'ne davet edildi. Açıklamada, sanatsal farkındalığı zengin insanlığın, hem birbirlerinin hem de gezegeni paylaştıkları diğer canlıların yaşam haklarına saygıyla yaklaşacaklarına ve birbirleriyle uyum içinde yaşayabileceklerine inandıkları belirtildi.

Katılımın ücretsiz olduğu bu sanat buluşmasında konserler, kısa film gösterimleri, masal ve şiir dinletileri, dans ve kaligrafi performanslarının yanı sıra, 'Vira Vira Yunuslara Özgürlük' suluboya

kaligrafi resim sergisi ve Makrame Atölyesi gerçekleştirilecek. 18.00-22.00 saatleri arasında sürecek şenlikte, dans ve müzik gösterileri, kısa film gösterimi, şiir dinletisi, sanat atölyeleri gerçekleştirilecek.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ANK şenlik afişi

===

Ziraat mühendislerine eğitim

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, örtü altı sebze ve meyvede başlattığı entegre mücadelenin yaygınlaştırılması amacıyla, ziraat mühendislerine yönelik eğitim semineri verdi. Örtü altı üretim yapılan tüm illeri kapsayan eğitimler 5 gün sürdü. Serik'te verilen seminerin son gününde, eğitime katılan bakanlığa bağlı ziraat mühendisleri seralarda inceleme yaptı.

İncelemelere, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen bakanlığa bağlı ziraat mühendisleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Daire Başkanı ve Proje Koordinatörü Kadir Melan, Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu katıldı. Amaçlarının bakanlığa bağlı ziraat mühendislerine tek elden bilgi vermek olduğunu belirten Melan, mühendislerin seminerde aldıkları bilgileri kendi bölgelerinde uygulayacaklarını söyledi.

Üreticilerin modern tekniklere uygun üretim yapmalarını istediklerini vurgulayan Melan, "Ziraat mühendislerimiz Kayaburnu Köyü'nde bakanlığa bağlı Tarla Okulu'na kayıtlı üreticilerin domates ve patlıcan seralarında incelemede bulundu. Sera sahiplerinden yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler aldılar" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Seradan

===

CHP'liler kahvaltıda buluştu

CUMHURİYET Halk Partisi Finike İlçe Kadın Kolları tarafından kır kahvaltısı düzenlendi. Etkinliğe, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, İlçe Başkanı Reşat Eker, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel, partililer ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Antalya Milletvekili Acar, hükümet politikalarını eleştirdi, basını olaylar karsısında sessiz kalmakla suçladı. Milletvekili Acar, "Öyle bir hale geldik ki; artık toplumdan her şeyi gizleyen bir medya ile karşı karşıyayız. İktidar partisinin yanı sıra medya ile de savaşıyoruz" dedi. TBMM'nin, AK Parti iktidarı tarafından Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren birçok konuda devre dışı bırakıldığını savunan Acar, "Anayasal ilkeler birer birer yok ediliyor" dedi.

ATATÜRK İSMİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

UNESCO tarafından yüzyılın dahisi seçilen Mustafa Kemal Atatürk'ü tarihten silmeye çalışan bir iktidar partisiyle karşı karşıya olduklarını anlatan Acar, "O dahi insan 90 yıl sonrasını yani bugünü görebilmişti. Söyledikleri şimdi birer birer gerçekleşiyor. AKP'nin Atatürk düşmanı, laiklik düşmanı olan çekirdek kadrosu Atatürk'ün ismini silmeye çalışıyor" dedi.

SİYASETTE SAĞ-SOL BİTTİ

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ise, yerel seçimlere dikkat çekti. Artık Türkiye'de siyasetin sağ ve sol olarak bittiğini vurgulayan Başkan Çırpar, "Bundan sonraki siyasette, Atatürk'ün laik, demokratik hukuk devleti olan cumhuriyetin taraftarları var. Bir de karşı görüşte olanlar var. Önümüzdeki yerel seçimler sadece Finike için değil ülke için çok önemli" dedi.

Kadın ve Emek Haftası'

CHP Finike Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel de, CHP Kadın Kolları Genel Merkezi'nin işçi sınıfının 200 yılı aşkın süredir sürdürdüğü, sömürü düzeni son bulana kadar da devam edecek mücadelesinin simge günü olan 1 Mayıs'ı, 25 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında 'Kadın ve Emek Haftası' olarak kutlama kararı aldığını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Kahvaltı ve konuşmacılardan fotoğraflar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kumluca Antalya HES Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title