Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde 600 bin TL'ye alınan 4 halk otobüsü için belediye binası önünde dua töreni yapıldı.

Foto: Kazadan foto

===

Mahmutlar'da otobüs duası

Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde 600 bin TL'ye alınan 4 halk otobüsü için belediye binası önünde dua töreni yapıldı. Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, CHP Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Kestel Belediye Başkanı DP'li Adem Murat Yücel, Konaklı Belediye Başkanı DP'li Abdullah Sönmez, Tosmur Belediye Başkanı Ak Partili Musa Özdemir ve vatandaşların katıldığı törende kurban kesildi. Daha sonra emekli imam Yakup Selman tarafından dua okundu.

Başkan Ali Çelik, yeni halk otobüslerinin belde sınırları içinde ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi hatlarında çalışacağını belirterek, ""Belde içinde çalışan otobüs sayımız 7'ye yükseldi. Artık halkımız duraklarda uzun süre otobüs beklemek zorunda kalmayacak. Yeni otobüsler engelliler ve yaşlılar için özel olarak tasarlandı" dedi. Törenin ardından direksiyon başına geçen Başkan Ali Çelik kıs bir belde turu attı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Dua töreni ve otobüs turundan fotolar

===

CHP, Danışma Kurulu Toplantısı düzenledi

BURDUR CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Parti Meclis Üyesi Ayşe İnci Beşpınar, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Türkiye ekonomisi şu anda dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilecek durumdadır. Bütün bunlar beğenmedikleri, eleştirdikleri 80 yıllık Cumhuriyet dönemiyle yapılmıştır. Cumhuriyetin başardıklarını korumak görevimizdir. Cumhuriyetin kazanımlarını korumaya muhafazakarlık deniliyorsa, bu anlamda muhafazakarız" dedi.

Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise Burdur'da tarım, hayvancılık, mermercilik, sanayi ve içme suyu gibi konularda yaşanan sıkıntıları parlamentoda dile getirmeye çalıştığını kaydetti. Ancak bu çalışmanın yeterli olmadığını belirten Özkan, "Burdur hak ettiği yerde değil. Yüzde 26'lık oy potansiyeli var. Ama bu neden yüzde 50 olmasın. Çiftçi perişan. çiftçimiz dünyanın en ucuz buğdayını, en ucuz sütünü, etini satıyor. Bu çiftçinin ayağa kaldırılması gerekiyor" diye konuştu. CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman ise tüm enerjilerini yerel seçimlere verdiklerini belirtti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: CHP İl Başkanı Erman, Mehmet Ali Bubam ve toplantıdan

===

İşadamları Davraz Zirvesi'nde buluştu

ISPARTA, Burdur ve Antalyalı işadamları, 3 il arasında ticaretin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 'Birinci Davraz Ekonomi Zirvesi'nde bir araya geldi. Isparta'da Barida Otel'de düzenlenen zirveye, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıktürk, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÖGSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan, Burdur Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür ve bölge işadamları katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, dernek olarak, Antalya Döşemealtı'nın tek vücut olmasını ve kendi içinde ticari bir canlılık kazanmasını amaçladıklarını belirtti. Bölgedeki herhangi bir girişimcinin işletmesinin ihtiyaçlarını karşılarken öncelikle kendi bölgesini gözetmesini, tedariklerini en yakınındaki kaynaktan karşılaması arzuladıklarını belirten Gencer, "DÖSİAD,bu kaynaşma hedefinden asla şaşmayacaktır. Bölgedeki iş dünyasının tek yürek olması için sabırla bütün çabalarını ortaya koyacaktır" dedi.

DÖSİAD'ın varlık sebebinin sadece bununla sınırlı tutulamayacağını aktaran Gencer, "Biliriz ki, kitleye mal edilmeyen bireysel başarılar kalıcı olamazlar. DÖSİAD olarak Dünya parfüm endüstrisinin gül yağı ihtiyacını karşılayan, elma denilince akla gelen Isparta'yla, hayvancılık denince akla ilk gelen illerden biri olan Türkiye'nin küçük Hollanda'sı Burdur'la, mermerlerinin ünü dünyaya ulaşmış Bucak'la, dünya markası lezzetli kirazlar üreten Uluborlu ile gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz" diye konuştu.

IGSİAD Başkanı Alper Bayhan da, "Bölge ekonomisine katkı sağlamak için oluşturulan bu organizasyon bölgede işadamlarımızın ticaretini artırmak amacını taşımaktadır. Kalkınma ajansımızın kapsadığı üç ilde bu bir kalkınma model ve barışa ulaşmak için karşılıklı iş görüşmelerini sürdüreceğiz. Burada yapılacak interaktif toplantı, ve iş görüşmeleri bir kartopu yuvarlamasıdır. Bu kartopunun çığ olduğu daha büyük organizasyonların olacağına inanıyoruz" dedi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür de Burdur'a yapılabilecek yatırımlara ilişkin sunum yaptı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan fotolar

===

Define avcılarına suçüstü

ALANYA'da kaçak kazı yaparak define aradığı iddia edilen 7 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Konaklı Jandarma Karakolu ekipleri, yaptığı rutin denetimlerde Toslak Köy'de ormanlık alanda park halindeki 07 HCA 31 plakalı otomobili fark etti. Bölgede inceleme yapan ekipler, Uçansu mevkisinde 7 kişiyi define ararken yakaladı.

Bölgede 3 metre derinliğinde 1 metre genişliğinde çukur kazıldığını belirleyen jandarma ekipleri, olay yerindeki A.T, H.D, H.T, İ.K, H.H.G, M.E. ve B.G'yi gözaltına aldı. Jandarma, kazı alanında 1 detektör, 4 av tüfeği, kazma, kürek, balyoz ve 5 gram esrar ele geçirdi. Konaklı Jandarma Karakolu'na götürülen şüphelerin sorgusu sürüyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mahmutlar Antalya Burdur Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title