Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'nın ünlü markalarından Yenigün'ün sahibi Alpagot ailesi, Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bir anaokulu yaptırmak için Antalya Valiliği'nde protokol imzaladı.

Foto: Başkan Akaydın ve Mustafa Köse

===

Alpagot ailesinden anaokulu

ANTALYA'nın ünlü markalarından Yenigün'ün sahibi Alpagot ailesi, Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bir anaokulu yaptırmak için Antalya Valiliği'nde protokol imzaladı. Antalya Valiliği'ndeki protokol törenine, Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, Yenigün Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahipleri Mürüvet- Necmettin Alpagot çifti ile oğulları Mahmut Ruhi Alpagot ile ANSİAD eski başkanı Mehmet Hacıarifoğlu katıldı.

Okul protokolü için Mürüvet Alpagot, valilik makamındaki protokol törenine tekerlekli sandalyede katıldı. İmzalanan protokol ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ile geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol kapsamında anaokulu, ilköğretim, orta öğretim gibi eğitim kurumları için ayrılan 21 bin metrekarelik alanda Alpagot ailesince Mürüvet- Necmettin Alpagot adını taşıyacak 3 derslikli anaokulu inşa edilecek.

Antalya'da hayırseverlerin eğitime katkısının dalga dalga genişlediğini belirten Vali Altıparmak, diğer imkanı olan herkese örnek olması dileğinde bulunarak, Alpagot ailesine teşekkür etti. Okul yaptırmanın uzun yıllardır düşündükleri bir konu olduğunu belirten Mürüvet- Necmettin Alpagot çifti ise bugün imzalanan protokol ile bu mutluluğu yaşadıklarını ve Allah ömür verdiği takdirde yeni okullar yaptırmayı düşündüklerini söyledi. Yenigün Reçellerinin patronu Mahmut Ruhi Alpagot ise anaokulunun önümüzdeki eğitim-öğretim sezonuna yetiştirileceğini açıkladı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Protokol imzalanırken

===

Turizmci bu fuarda buluşacak

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek ANFAŞ Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı, 23-26 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markayla ziyarete açılacak fuarda bu yıl ilk kez tedarikçiler ile otellerin üst düzey yöneticilerinin ikili görüşmeleri, VIP ortamda yapılacak.

ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen ve başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen 24. Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı hakkında Dedeman Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi.

35 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

23-26 Ocak 2013 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da (AEC) gerçekleştecek fuar hakkında bilgi veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Bakanı Mustafa Çalık, konaklama ve ağırlama sektörünün ve toplu alım yapan kamu tesislerinin her türlü donanımlarını tedarik etmesini sağlayan fuarın, bu yıl 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markayla ziyarete açılacağını, 35 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Türkiye'de 4 bin 265 otele duyuru yapıldığını ve bunlardan 98'inin fuara üst düzeyde katılım sağlayacağını dile getiren Mustafa Çalık, bu yıl ilk defa üst düzey yöneticilere yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini aktardı.

OTEL YÖNETİCİLERİNE VIP GÖRÜŞME İMKANI

Fuarı ziyaret eden özellikle zincir otellerin üst düzey yöneticileri ile fuar katılımcılarının AEC'nin yenilenen VIP salonunda konforlu ve sakin bir ortamda ikili görüşme yapmasını sağlayacaklarını vurgulayan Mustafa Çalık, "Bu projeyle fuarın sağlayacak olduğu ticari bağlantıların daha da yoğunlaşarak pekişmesi hedefleniyor. Rixos, Divan, Suntopia, Anemon Hotels gibi Türkiye'nin ilk 20 zincir hoteli ve İran, Almanya, Fransa ve Azerbaycan'dan gelen üst düzey otel yetkilileri VIP İkili İş Görüşmesi'ne katılacaklar" diye konuştu.

FUARIN YILDIZI İRAN

Türk Silahlı Kuvvetleri, Devlet Malzeme Ofisi, Öğretmen Evleri, Vilayet Evleri ve Yurtkur gibi resmi kuruluşların da sosyal tesis satın almalarını bu fuarda yapacağına değinen Mustafa Çalık, bu yılki fuarın yurtdışı ziyaretçi kalıtımının da yüksek olacağını anlattı. Bu yıl fuarın yıldızının İran olacağını, İran'ın çeşitli bölgelerinde toplam 22 adet oteli bulunan Parsian Int'l Hotels Company'nin üst düzey yöneticilerinin otellerine satınalma bağlantısı kurmak üzere fuarı ziyaret edeceğini dile getiren Mustafa Çalık, "İran'dan 40 otelin tesislerinin de her türlü ihtiyaçlarını karşılamak ve satınalma yapmak üzere ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı'nı ziyaretleri kesinleşti. Amerika, Almanya, Mısır, Pakistan, Lübnan, Fransa, Kazakistan, Beyrut ve Azerbaycan'dan otel yetkililerinin de fuar ziyareti kesinleşti" dedi.

BAVYERA EYALETİ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK

Bu yılki fuarda Çin firmalarının da ilk kez yer alacağına değinen Mustafa Çalık, Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nin de 7 firmasıyla fuarda gövde gösterisi yapacağını sözlerine ekledi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker ise turizmin çeşitlendirilip 12 aya yayılması açısından Hotel Equipment Fuarı'nın çok önemli olduğunu anlattı. Antalya'nın 2 bine yakın tesisi ve 520 binin üzerinde yatak kapasitesi ile Türkiye'deki yatak kapasitesinin yüzde 40'ına sahip olduğunu belirten İlknur Selçuk Köker, bu fuarın en doğru ve en güzel yerde yapıldığını söyledi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı genel, Mustafa Çalık portre.

--- KUTU ---

YARIŞMALAR FUARA DAMGA VURACAK

AEC'de toplam 35 bin metrekare alanda düzenlenecek 24. Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nda; 'Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması', 'Geri Dönüşüm Tasarım Yarışması', 'Yaratıcı Yatak Konsepti Yarışması' ve 'Housekeeping Olimpiyatları' gerçekleştirilecek.

===

Öğrencilere 'girişimci olun' çağrısı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, okullarda öğrencilerle bir araya geliyor. Başkan Akaydın, son olarak Atatürk Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, öğrencilerin sınav sisteminden dolayı çok stresli olduklarını kaydetti.

KÜLTÜREL YÖNÜNÜZÜ GELİŞTİRİN

Başkan Akaydın şunları söyledi: "İlköğretim çağından itibaren öğrenciler kendilerini sınav maratonunun içinde buluyor. Böyle olunca, sinemaya gitmek, spor yapmak ve sosyal aktivitelere vakit ayırmak imkansız hale geliyor. Her ne kadar sınavlara hazırlanıyorsanız da kendinizi kültürel yönden geliştirmeyi ihmal etmeyin. Kültür bir nevi eğitim demektir. Öğrencilik hayatınızın yanında, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarından uzak durmayın."

GİRİŞİMCİ OLUN

"Kendinizi girişimci olarak planlayın" diyen Akaydın, "Bugün dünyada, 'okuldan mezun oldum, diplomamı aldım, iş bekliyorum' derseniz yanılırsınız. Özellikle Türkiye'de bu geçerli değil. Diplomalı işsizlik çok acıklı bir tablodur. Ülkemizde üniversiteyi bitirmiş gençlerin 3'te 1'i işsiz durumda. Üniversite diplomasını sizi sıradan bir iş sahibi yapacak kağıt parçası olarak görmeyin. Üniversitede girişimci kültürünüzü geliştirin. 'Kendi işimi kendim nasıl kurarım? Hangi alanda iş yaratabilirim? Girişimcilik nedir? Şirket nasıl kurulur? Risk nasıl alınır' bunları öğrenin" tavsiyesinde bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan Akaydın'ın okul ziyaretinden foto

===

TED'li öğrenciler tarihi yaşadı

TED Antalya Koleji Gezi ve Tanıtım Kulübü ile Fotoğrafçılık ve Bilişim Kulübü öğrencileri hep birlikte 'Perge Antik Kenti'ne gezi düzenledi. Geziye katılan öğrenciler ve öğretmenleri, tarihle iç içe bir gün geçirdi. Yeniden hafriyata başlanan alanlardaki kazılar hakkında bilgi alan öğrenciler, Perge Antik Kenti'nde yaşanan hayatı hayal ederek, canlandırmalar yapıp eğlendi. Bol bol resim de çeken öğrenciler, bir dahaki gezide buluşma dileğiyle okullarına döndü.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin gezisinden foto

===

TOKİ'de huzur toplantısı

BURDUR Emniyet Müdürlüğü tarafından TOKİ Evlerinde huzur toplantısı yapıldı. Toplantıya Burdur Emniyet Müdür Yardımcıları Alirıza Erdoğan, Mehmet Öner,Hasan Muhteşem Tombalak, Mehmet Ali Özuğur ile Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda vatandaşlar hırsızlık olaylarına karşı TOKİ Evleri'nde güvenlik önlemlerinin artırılması, Fen Lisesi önündeki yaya geçidine ışıklı geçiş sistemi kurulmasını istedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Alirıza Erdoğan huzur kenti Burdur'da vatandaşların huzurunu kaçırmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini belirtti. Erdoğan Vatandaşların 155 Polis İmdat telefonunu daha çok kullanmasını istedi ve "Şüpheli her kişiyi 155 polis imdat telefonuna bildirin" dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül de vatandaşların Belediye hizmetleri ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kadınlara çocuk bakımı kursu

ANTALYA'nın Demre İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Çocuk Bakımı Kursu' açıldı. Toplam 288 saat sürecek kurs, haftada beş gün ve ikişer saat olarak veriliyor. Kursa çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 20 kadın katılıyor. Kursu bölümler halinde, öğretmenler Leyla Baştuğ, Şevkiye Mut Kalkan ve Seval Ayanoğlu veriyor.

Kursta, kursiyerlere oyun etkinliği, müzik etkinliği, okuma yazma hazırlık etkinliği, fen ve matematik etkinliği konularında eğitim veriliyor. Demre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Haydar Yalçın, kursu başarıyla bitirenlerin, kreşlerde, ana okullarında ana sınıfı öğretmenlerine yardımcı eleman olarak iş bulabileceğini, kursa daha çok gençlerin katıldığını söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Kalkan'da şampiyon Sarıbelen Demirspor

KAŞ'a bağlı Kalkan Beldesi Belediyesi'nce bu yıl beşincisi düzenlenen 'Kalkan Belediyesi Halı Saha Futbol Turnuvası'nda şampiyon, Sarıbelen Demirspor oldu. Şampiyonanın final maçında Sarıbelen Demirspor, Pitbulspor'u 5-3 yenerek şampiyon oldu. Bu yılki turnuvaya 28 takım katıldı. Turnuvanın ilk turunda 28 takım dört grupta tek maç ve lig usulü mücadele etti. Gruplarında ilk dört sırayı alan 16 takım ikinci tura çıktı. İkinci turda ve çeyrek finalde maçlar, tek maç ve eleme usulü maçlar oynandı.

Bu maçlar sonunda İtimatspor, Pitbulspor, Sarıbelen Demirspor ve Kınık Halı Sahaspor yarı finale yükseldi. Yarı final maçlarında Pitbulspor İtimatspor'u 7-4 yenerek final çıktı. Yarı finalin diğer maçında Sarıbelen Demirspor, Kınık Halı Sahaspor'u 5-1 yenerek diğer finale çıkan takım oldu. Turnuvanın üçüncülük maçında İtimatspor, Kınık Halı Sahaspor'u 3-0 yenerek turnuvanın üçüncüsü oldu. Final maçında ise, Sarıbelen Demirspor, Pitbulspor'u 5-3 yenerek namağlup turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvanın gol krallığını dokuz golle Sarıbelen Demirspor'dan Ahmet Gökçe kazandı. Turnuvada ilk üç dereceye giren takımlara kupalarını, turnuvada görev alan hakemlere ve turnuvanın gol kralı Ahmet gökçe'ye plaketlerini Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt verdi.Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, yaklaşık turnuvaya katılan takımların, 45 gün süreyle 40 maç yaptıklarını, Kalkan ve yöresindeki belde ve köylerin gençlerinin, bu sürede kahve köşesi yerine, spor sahalarında mücadele ettiklerini belirtti.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Turnuva ödül töreninden

===

'2013 Finike'de yatırım yılı olacak'

"İlçe başkanımız Ankara'da AK Parti Genel Merkezine giderek bizzat Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Finike'nin sorunları ve yatırımlarıyla ilgili görüştü. Başbakanımız Finike'ye yapılacak olan yatırımlar konusunda gerekli talimatları verdi. Finike için önem arz eden hastane, adliye sarayı gibi konuları Bahçeci'nin yanı sıra İl Başkanımız Mustafa Köse ve Antalya Milletvekilimiz Menderes Türel, yakından takip ediyor."

KAPIÇAYI BARAJI İNŞAAT İHALESİ

Finike'ye bağlı köylerdeki tarım arazilerinin sulama suyu sorununu önemli ölçüde çözmesi beklenen Kapıçayı Barajı, HES ve Sulama Suyu Projesi hakkında da bilgi veren Sarıcalar, "Finike-Elmalı Karayolu'nun 20 kilometre kuzeyinde ve Başgöz Deresi yatağında yapılması planlanan baraj için DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından proje ihalesi yapıldı. Kapıçayı Barajı, HES ve Sulama Suyu Projesi ilçenin tarımsal faaliyetlerindeki verimini artıracak" dedi.

Barajın bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına dikkati çeken Sarıcalar şöyle devam etti: "560 dönümlük arazi üzerinde yapılacak Kapıçayı Barajı'nın 64 Milyon metreküp su depolama hacmi olacak. 2013 yılı Haziran ayı sonunda proje teslim edilecek. 2013 yılının sonu itibariyle ile de inşaat ihalesinin yapılması hedefleniyor. İnşaat ihalesiyle birlikte kapalı damlama sisteminin proje ihalesi yapılacak. Kapıçayı Barajı tamamlandığında Turunçova ve Yeşilyurt Beldeleri ile Yuvalı Köyü, Alacadağ Köyü, Asarönü Köyü, Yeşilköy, Yazır Köyü ve Gökbük Köyü sulama suyu konusunda rahata erecek."

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: (soldan sağa) A Gazetesi Muhabiri Savaş Kalabalık, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Yılmaz, A Gazetesi Sahibi Atilla Demirparmak, AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Kadir Sarıcalar.

===

Alo Birlik Projesi'ne CHP'den destek

TÜRKİYE'nin en önemli hayvancılık projesi olarak nitelendirilen 'Alo Birlik' projesine CHP'den destek geldi. Proje çalışmalarını yerinde inceleyen CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan 444 26 96 Alo Birlik çağrı merkezini arayarak test görüşmesi yaptı. Milletvekili Özkan, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve Parti meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Türkiye'nin en önemli hayvancılık projesi olarak Türkiye gündemine oturan 'Alo Birlik' çalışmalarını yerinde inceleyerek destek verdi.

Burdur Alo Birlik ofisinde gerçekleşen ziyarette Burdur Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Kamil Özcan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır Alo Birlik Proje Koordinatörü Veteriner hekim Yüksel Güldalı ve proje ekibi hazır bulundu. Alo Birlik çağrı merkezini arayarak test görüşmesi yapan Özkan, 'Alo Birlik' projesinin Burdur'da başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkan, "Proje için elimizden geleni yapacağız. Proje, hayvancılığa yeni bir bakış açısı getirerek, üreticimize daha çağdaş bir hizmet verecektir" diye konuştu.

BURDUR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Finike Ziraat Odası'na yeni hizmet binası

FİNİKE Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, yeni hizmet binasının Mayıs ayına kadar tamamlanacağını ve Haziran ayında hizmete sokacaklarını söyledi. İskele Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni hizmet binasının bin 600 metrekare arsa üzerinde 300 metrekarelik alana inşa edildiğini ve 3 kat olarak tasarlandığını ifade eden Sarıçobanoğlu, binanın ilk katında 200 kişilik toplantı salonu, gübre ve bir zirai ilaç bayisi, ikinci katında başkanlık odası, personel odası, arşiv odası, 35 kişilik meclis toplantı salonu ve Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği odası bulunacağını kaydetti.

Sarıçobanoğlu, üçüncü katta ise çiftçilerin yaz-kış kullanabileceği çok amaçlı lokal yapmayı planladıklarına değinerek, "Bahçede ise araç park yerinin yanı sıra çay kenarında 25 kişilik kamelya ve yörede yetişen her üründen bir tane dikilecek ve yeşil alan yer alacak" dedi. Yeni hizmet binasının bölgede örnek proje olacağını anlatan Sarıçobanoğlu, "Yeni hizmet binamızla beraber çiftçilerimizin sorunlarının tartışıldığı, çözüme ulaştırıldığı ve çiftçilerimize çeşitli eğitimlerin verildiği bir oda olmayı hedefliyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Halil Sarıçobanoğlu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Valiliği Burdur Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title