Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Valiliği tarafından il genelinde yaptırılan kamu kurum ve kuruluşlarına ait 1560 binanın, 2012 yılı ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılan yakıt türleri, binaların ısıtma/soğutmasında kullanılan yöntemleri (merkezi /bireysel) ortaya...

Foto: Yıldıray Sapan portresi

===

Kamu binalarında

soğutma elektrikle

ANTALYA Valiliği tarafından il genelinde yaptırılan kamu kurum ve kuruluşlarına ait 1560 binanın, 2012 yılı ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılan yakıt türleri, binaların ısıtma/soğutmasında kullanılan yöntemleri (merkezi /bireysel) ortaya koyan çalışma sonuçlandı.

Çalışma sonunda; Antalya genelindeki 1560 adet kamu binasının yüzde 56'sı bireysel, 21,3'ü merkezi, 22,8'i bireysel ve merkezi yöntemlerle ısıtılmakta olup, yüzde 71.3'ünde yakıt türü olarak elektrik, 15,4'ünde katı yakıt, 9,7 sinde ise kalorifer yakıtı kullanıldığı belirlendi.

Kamu binalarındaki soğutma yöntemleri incelendiğinde ise binaların yüzde 53'ü bireysel, 6'sı merkezi, 19'u bireysel ve merkezi sistemle soğutulduğu, binaların yüzde 22'sinde soğutma sisteminin bulunmadığı tespit edildi. Çalışmada soğutması yapılan binaların tamamında elektrik kullanıldığı ortaya çıktı.

Çalışmada merkez ilçelerdeki kamu binalarının yüzde 5'inde ve diğer ilçelerdeki binaların 36,3'ünde soğutma sistemi bulunmadığı anlaşıldı. Kamu binalarının yaklaşık 3'te 2'sinin elektrikle ısıtıldığı, tamamının da elektrikle soğutma yapıldığı Antalya'da doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı.

ANTALYA (DHA)

Fotosuz

===

Yılın doktorunu kutladı

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı başarılı çalışmalarla yılın hekimi seçilen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Servisi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Emmiler ile Sağlık Bakanlığı'nın ilk kez düzenlediği 'Sevgi En İyi İlaçtır' konulu kısa film dalında Jüri Özel Ödülü alan Ahmet Balcı'yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kabulde Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Antalya Araştırma ve Eğitim Hastanesi Yöneticisi Prof Dr. Ramazan Çetinkaya da hazır bulundu.

ANTALYA (DHA)

Foto: Kabulden foto

===

Aspendos Rotary 19 yaşında

ANTALYA'daki rotary kulüplerinden Aspendos Rotary, 19'uncu kuruluş yıldönümünü kutlandı. Dedeman Otel Turkuvaz Restuarant'ta düzenlenen gecede Rotary 2013 Meslek Hizmet Ödülü, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a verildi.

Aspendos Rotary Kulübü Dönem Başkanı Münciye Çavuşoğlu, Aspendos Rotary'nin kuruluşundan bu yana düzenlediği sosyal etkinliklerle eğitim, kültür ve sanat alanlarında başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. Çavuşoğlu, Meslek Ödül Komitesi'nin her yıl çevresine, yöresine, kentine ya da ülkesine hizmet etmiş bir ya da birkaç meslek sahibine 'Meslek Hizmet Ödülü' verdiğini söyledi.

İlk çift kol, ilk yüz ve dünyada ilk kadavradan rahim nakli ile dünya kamuoyunun büyük ilgisini çeken Prof. Dr Ömer Özkan da gecede yaptığı konuşmada, bir kişinin organlarını bağışlasa bile, ailesi izin vermedikçe bu bağışın gerçekleşemediğine dikkat çekti, vatandaşları organ bağışı konusunda daha hassas davranmaya çağırdı.

Gecede Prof. Dr Ömer Özkan'a ödülünü Guvernör Yardımcısı Hakan Postacılar takdim etti.

ANTALYA (DHA)

Foto: Ödül takdiminden foto

===

Köse: Telif yasasında düzenleme yolda

ANTALYA Kuaförler Odası Başkanı Dursun Dalma ve Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'yi makamında ziyaret etti. Oda başkanları, Telif Hakları Kanunu olarak bilinen 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun uygulamasında küçük esnafın sıkıntılar yaşadığını belirterek İl Başkanı Köse'den bu konuda kendilerine destek olmasını istedi.

İki oda başkanı, kanunla ilgili bazı düzenleme ve değişiklikler yapılması konusunda Antalya milletvekilleri ile birlikte Telif Hakları Genel Müdürlüğü nezdinde bazı görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Birden fazla müzik meslek örgütü tarafından telif istenmesi sebebiyle bir karmaşa yaşandığını belirten oda başkanları, müzik yayını ile ilgisi olmayan işletmelere yapılan denetimlerin ve cezaların küçük esnafı sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

İl Başkanı Mustafa Köse, Telif Hakları Kanunu'nun uygulamasında birtakım sıkıntılar yaşandığına dair kendilerine de şikayetler geldiğini belirterek, "Bu konuyla ilgili sıkıntıların giderilmesi yönünde Genel Başkan Yardımcımız Menderes Türel ve milletvekillerimiz, partimize gelen şikayetleri Telif Hakları Genel Müdürlüğü'ne aktardı. Uygulamada sıkıntı oluşturan hususlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılacağı bilgisini aldık" diye konuştu.

ANTALYA (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar.

===

'La Traviata' Cumartesi

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi 30 Mart Cumartesi saat 16.00'da Antalyalı sanatseverlerin yakından tanıdığı bir besteci olan Verdi'nin 'La Traviata' eserini sahneleyecek. Paris çevresinde geçen eser Violetta ile Alfredo arasındaki trajik aşkı konu alıyor. Bir yanda Paris'in eğlenceli dünyasından kesitler sunan eser müzikleriyle de bu dünyayı daha da canlı bir şekilde seyircisine hissettirirken diğer yandan madalyonun diğer kısmını, yani bu hayatın trajik yönlerini gözler önüne seriyor. Antalya Operası'nda 2 perde olarak sahnelenen eserde, orkestra şefi Gaetano Soliman, rejisör Recep Ayyılmaz, koro şefi ise Caner Ruhselman. Dekor ve kostüm Çağda Çitkaya, koreografi Kürşat Kılıç, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor. Eserde Göksay Yaran 'Alfredo', Nurdan Aydın 'Violetta', Tamer Peker 'Germont' karakteriyle sahne alıyor.

ANTALYA (DHA)

Foto: Eserden foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Yıldıray Sapan Mustafa Köse Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title