Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TÜRKİYE Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi', 25-28 Mart tarihlerinde Isparta'da açılacak.

Foto: Oyunlardan

===

Isparta proje şampiyonu

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi', 25-28 Mart tarihlerinde Isparta'da açılacak. SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında TÜBİTAK'ın Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 44'üncüsü düzenlenecek Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi hakkında bilgi verdi. Serginin Isparta, Antalya, Konya, Burdur ve Denizli'yi kapsadığını anlatan Prof.Dr. İbicioğlu, SDÜ'nün her alanda akademik liderlik yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Isparta'nın 34 projeyle, bölgede proje sayısı bakımından birinci olduğunu belirten Prof.Dr. İbicioğlu, "Türkiye genelinde geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen çalışma kapsamında Isparta'da 477 projeden 89'u ön elemelerden geçerek sergiye çağrıldı. Isparta'dan 34, Antalya'dan 20, Denizli'den 17, Konya'dan 12 ve Burdur'dan 6 proje bölge sergisinde yer bulacak" diye konuştu.

Sergiye katılacak projeler hakkında da bilgi veren Prof.Dr.İbicioğlu, bu projelerin öğrencilerin özgün düşüncelerinin ürünü olduğuna vurgu yaptı. Projelerin öğrenciler tarafından şekillendirildiğini, öğretmenlerin ise danışmanlık yaptığını anımsatan İbicioğlu, "Isparta bölgesinde ve diğer 11 bölgede finalist olarak belirlenen projelerin final yarışması için Ankara'ya davet edilecek" dedi.

İbicioğlu, yarışmada başarılı olan öğrencilere ve danışman öğretmenlere para ödülü verileceğini, öğrencilerin YGS'de bir kereye mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları dereceyle orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanabileceklerini bildirdi. İbicioğlu, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi'nin 25-28 Mart tarihlerinde açılacağını sözlerine ekledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Ilıca'ya kapalı pazar

MANAVGAT'ta Ilıca Belde Belediyesi tarafından başlattığı 'Yarı Açık Pazaryeri Projesi'nde sona yaklaşıldı. Belde içinde 12 bin 600 metrekarelik alana inşa edilen pazar yerinin 4 bin 200 metrekarelik bölümünün üzeri, uzay kafes sistemi ve polikarbon malzemeyle kapatıldı. Ilıca Belediye Başkanı Fazıl Öz, kapalı pazaryeri projesiyle hem "Pazaryerleri Yönetmeliği'ne uygun pazar oluşturacaklarını hem de esnaf ve vatandaşların hava şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabileceklerini söyledi.

PARKE KAPLAMA ÇALIŞMASI

Üzeri kapatılan pazar alanında zeminin parkeyle kaplanmaya başlandığını anlatan Başkan Öz, tüm çalışmaların ardından oluşacak 7 bin 500 metrekarelik alanın aynı zamanda kent meydanı olarak hizmet vereceğini belirtti. Başkan Öz, kent meydanı olarak kullanılacak pazar yerinin resmi gün ve bayramda kullanılacağını söyledi.

7 GÜN HİZMET VERECEK

Pazaryerinin her gün hizmet vermesini amaçladıklarını belirten Başkan Fazıl Öz, "Bu amaçla proje dahilinde ikisi 360'şar metrekare, biri ise 216 metrekare büyüklüğünde üç ayrı blok oluşturuldu. Bu blokları alışveriş merkezi olarak esnafımıza kiraya vereceğiz. Bu sayede projenin 365 gün halkımıza hizmet vermesi sağlanacak" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Pazar yerinden,

===

Sağlık için kan verin

TÜRK Kızılay'ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, kan bağışı kampanyası çerçevesinde Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde kan bağışı standı açtı. Kampanyaya HEM çalışanları, kursiyerler ve vatandaşlar destek verdi. Bir gün süren kampanya kapsamında 33 ünite kan toplandı. Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nden görevli Dr. Adem Sönmez, kampanyaya katılımın fazla olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Sağlık problemi bulunmayan 18-65 yaş arası vatandaşların kan verebileceğini kaydeden Dr. Sönmez, kan bağışının sağlık açısından önemli olduğunu söyledi. Kan bağışının kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini anlatan Dr. Sönmez, "Kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

Kan bağışında bulunan HEM Müdürü Harun Topay ise sağlık her insanın kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi. Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu anlatan Topay, kan bağışının insan sağlığını koruduğunu söyledi. Yılda 4 defa kan verdiğini anlatan Orman İşletme Müdürü Sezai Akbulut da, "İnşallah verdiğimiz kanlar ihtiyaç sahibi insanlara ulaşır. Bizim vereceğimiz kan ile bir kişinin sağlığına kavuşacağını düşünmek bile insana manevi huzur veriyor" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Çalışanlara iş güvenliği eğitimi

KORKUTELİ'nde Nur Pastanesi çalışanlarına yönelik 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitmi verildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Feride Eren tarafından verilen eğitime pastanenin imalathane bölümünde çalışan 100 kişi katıldı. İş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında bilgi veren Feride Eren, 1 Ocak 2013'de yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde iş yeri sahiplerinin her çalışanına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi ve sertifikası aldırmak zorunda olduğunu hatırlattı.

Seminerden genel iş sağlığı ve güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıkların sebepleri ve işyerindeki riskler, kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması konusunda bilgi veren Eren, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, yasal mevzuat ile ilgili bilgiler, işyerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, kişisel koruyucu alet kullanımı, ekranlı ekipmanlarla çalışma, uyarı işaretlerini de anlattı.

Kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen, yangın ve yangından korunma, termal konfor şartları, ergonomi, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri konusunda örneklemeler yaparak bilgi veren Eren, ilk yardım ve kurtarma konusunda uygulamaları eğitim verdi. Yeni yönetmeliği göre eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

Onların ardık bir ormanı var

KORKUTELİ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ormancılık Haftası kutlamaları kapsamında Akyar yolu içme su deresi mevkiinde 500 adet mavi servi, Toros sediri ve meşe fidanı dikti. Etkinliğe katılarak öğrencilerle birlikte fidan diken Korkuteli Orman İşletme Müdürü Sezai Akbulut, çocuklara orman sevgisinin aşılanması için etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Ormanların rehabilitasyonu amacıyla çalışma başlattıklarını hatırlatan Akbulut, bu kapsamında farklı okulların katılımıyla fidan diktiklerini ve hatıra ormanları oluşturduklarını söyledi. Ormanların milli servet olduğunu kaydeden Akbulut, tüm toplumun ormanların korunmasına destek vermesi gerektiğini söyledi. Akbulut, fidan dikiminin ardından öğrencilere tişört dağıttı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Fidan dikimi

===

Side'ye koruma planı

MANAVGAT'ın Side Beldesi için hazırlanan Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, Side Belediyesi ile halkın katılımıyla 2010 yılından itibaren hazırlanan planın, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı söyledi.

Planın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayına sunulacağını kaydeden Başkan Uçar, plan uygulamaya geçtiğinde Side bölgesindeki kaybolma tehdidi altındaki kültürel mirasa sahip çıkılacağını, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek mirasın kültür turizmine katkıda bulunmasının sağlanacağını belirtti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Başkan Uçar, Side'den

===

Alanya'da 'sahte içki' alarmı

ALANYA'da yaz sezonu öncesi eğlence mekanları mercek altına alındı. Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, yaz sezonu öncesinde sahte içki satışını önlemek amacıyla disko ve bar tarzındaki eğlence mekanlarına yönelik sıkı bir denetim başlatacaklarını söyledi.

Sahte içki konusunda çok fazla şikayet aldıklarını belirten Sipahioğlu, "Bu tartışmaların önüne geçmek ve insan sağlığını korumak amacıyla çalışmamız olacak. Yaz aylarında barlarda içkiden rahatsızlanıp, ambulanslarla hastaneye götürülen insanlar oluyor. Bir turist bir işletmede aldığı alkol nedeniyle rahatsızlanıyorsa ilgili işletmeyi baştan sona mercek altına alacağızö dedi.

ÖNCE KAPATMA, SONRA RUHSAT İPTALİ

Şikayet gelen işletmelerin sıkı bir şekilde takip edileceğini dile getiren Sipahioğlu, "Cezalar gerekirse ruhsat iptaline kadar gidecek. İnsanlara sağlıksız içki veren veya içkinin içine hap atanlar artık yaptırıma uğrayacak. Bu cezalar ilk önce kapatma cezasına, devamı halinde ruhsat iptaline kadar gidecek. Hiç kimse denetimden geçmemiş, bandrolsüz içki satamayacakö diye konuştu.

Turistin içkisine hap gibi çeşitli maddelerin atılmaması için de işletmelerin kendi tedbirini almak zorunda olduğuna işaret eden Sipahioğlu, bar ve diskolardaki güvenlik kameralarının da işletmeciler tarafından sürekli aktif tutulmak zorunda olduğunu kaydetti.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Sipahioğlu - Eğlence mekanlarındaki turistler

===

Korsan kitap denetimi

BURDUR Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 296 adet bandrolsüz kitap ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'Bandrol ve Sertifika İl Denetim Komisyonu' tarafından kent merkezinde kitap ve kırtasiye satışı yapılan işyerlerinde denetim yaptı. Denetimlerde bir iş yerinde 296 adet bandrolsüz kitap ele geçirildi. Kitaplara el konulurken, iş yeri sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Emniyetten gelen fotolar

===

Beldibi'nde altyapı yenileniyor

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Beldibi'nde içme ve kullanma suyu hattını yeniledi. GATAB ekipleri Beldibi'nde oteller mevkiinde geçmiş yıllarda döşenen ve daha sonra inşa edilen turizm tesislerinin altında kalan asbestli boruları yeniledi. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 700 metrelik hat yenilendi.

GATAB'ın tüm bölgeye hizmet vermeye devam ettiğini anlatan GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, "GATAB, Kemer Bölgesi için hayati önem taşıyan hizmetler üreten bir kurumdur. İçme ve kullanma suyu hatlarımızı yenileme çalışmalarımız tüm Kemer'de devam ediyor. Ekiplerimiz en son Beldibi'nde bölgenin daha sağlıklı hizmet alması için çalışmakta. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız ve turizm tesislerinin daha kalite hizmet alması için bu çalışmayı başlattık" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Gaziler yemekte buluştu

CUMHURİYET Halk Partisi Finike İlçe Kadın Kolları tarafından Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi. Pergole Restoran'da verilen akşam yemeğine Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Geyikçi, ADD İlçe Başkanı Atilla Öztürk, Kadın Kolları İlçe Başkanı Nazmiye Göksel, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemekte konuşan Gazi Uzman Çavuş Adem Güçlü, şehit aileleri ve gazileri bir araya getiren buluşmaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Bir araya gelmenin önemli olduğunu söyleyen Güçlü, "Yanlış anlaşılmasın yemek içmek önemli değil. Bizim için kimin yaptığı da hiç önemli değil. Önemli olan ortamın güzelliliği ve bizi bir araya getirmenizdir" dedi.

Birileri organize etmeden de bir araya gelmenin önemine işaret eden Güçlü, dernek çatısı altında toplanmanın talep edilmesi halinde öncülük edeceğini vurgulayarak, "Bu acıyı yaşayan bilir. Ben 91-98 yıllarında özel harekatta görev yaptım. Arkadaşlarımın şehit olmasına tanık oldum ve kendim vuruldum. Şehit ailelerinin acıları bitmez ve ateş düştüğü yeri yakar. Bu nedenle birlik olalım ve sorunlarımız olduğunda hep beraber hareket edelim" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemekten çekilen fotoğraflar

===

Cezaevinde Yaşlılar Haftası kutlandı

BURDUR Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Yaşlılar Haftası kapsamında Burdur E Tipi Kapalı Ceza ve Tutuk Evi'ndeki yaşlı tutuklu ve hükümlülerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Cezaevi yemekhanesinde 65 yaş üstü 18 tutuklu ve hükümlüyle yemek yiyen Başsavcısı Açıkgöz, onlara moral verdi. Tutuklu ve hükümlülerin sorunlarını dinleyen Açıkgöz, sorunların çözümü konusunda yetkililere talimat verdi. Yemeğe Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz'ün yanı sıra Cezaevi Savcısı Murat Karakaya, Cezaevi 1'inci Müdürü Yusuf Bulut, 2'nci müdürler Halil Ateş ve Hasan Hüseyin Türk, infaz koruma memurları katıldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Cezaevinden

===

Mimarlık öğrencileri Finike'de

GAZİ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri şehircilik projesinin atölye çalışması için Finike'yi seçti. Yrd. Doç. Dr. Fatma Erdoğanaras'ın yürütücülüğünde ilçeye gelen atölye hocaları ve 26 öğrenci, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'nu ziyaret etti. Grant Otel'de öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Dülgeroğlu, ilçenin özellikleri hakkında bilgi aktardı.

Görüşme öncesi ilçe hakkında ön araştırma yapan öğrenciler, Başkan Dülgeroğlu'na ilçenin kültürel faaliyetleri, istihdam alanları ve şehir planı üzerine sorular yöneltti. Öğrencilerin bölgede neden meyve suyu fabrikası kurulmadığı yönündeki sorusuna Başkan Dülgeroğlu, meyve suyu fabrikası kurulması için geçmişte girişimler olduğunu, ancak projeden rantabıl olmayacağı gerekçesiyle vazgeçildiğini kaydetti.

Araştırma Görevlisi İlhan Gülgeç'in sorusu üzerine yeni Büyükşehir Yasası'nı değerlendiren Başkan Dülgeroğlu, yasanın Finike için çok ideal olduğunu vurguladı. İlçe merkezi, beldeler ve köylerle birlikte 20 yerleşim birimi olduğunu anımsatan Başkan Dülgeroğlu, "İl Özel İdaresi'nin bütçesi 86 milyon TL. Antalya'da 640 köy var. Bu bütçe eşit pay edildiğinde her köye 40 bin lira düşüyor. Ama birleşmiş Finike'nin bütçesi yaklaşık 50 milyon olacak. Bu bütçeyle tüm sorunları çözeriz." dedi.

Bölgede faaliyet gösteren taş ve mermer ocakları hakkında da bilgi veren Başkan Dülgeroğlu, ülke ekonomisine yaptığı katkı gözönüne alındığında mermer ocaklarının yok sayılamayacağını kaydetti. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Erdoğanaras ise öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan çekilen fotoğraflar

===

Çocuklar Sihirli Oyun'u çok sevdi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) tarafından sahneye konulan 'Sihirli Oyun'a ilgi büyük. 6 Şubat'ta prömiyerini gerçekleştiren oyun, çocuklar kadar velilerin de beğenisini kazandı. Her cumartesi saat 14.00'te sahnelenen oyun, kapalı gişe oynamaya devam ediyor.

Sertel Uğur'un yazıp yönettiği oyunda Erdal Gürcan, Mustafa Doğan Ayhan ve Gizem Yönel rol alıyor. Işık tasarımı Barbaros Gülaçtı'ya ait oyunun müzikleri Gürkan Çakıcı imzasını taşıyor. Tamamen mimikler ve hareketlerden oluşan sözsüz oyun, çocukları eğlendirirken eğitiyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Isparta Türkiye Antalya Finike Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
title