Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan, yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan 30 yaşındaki E.İ.'nin kullandığı otomobilde, 11 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Foto: Kablolar, sigaradan foto

===

Polisten kaçtı, kaza yaptı, yakalandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan, yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan 30 yaşındaki E.İ.'nin kullandığı otomobilde, 11 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri, ilçeye kaçak sigara getirileceğini ihbarı üzerine ilçe girişinde önlem aldı.

Şüpheli araçlarda arama yapan polis, E.İ.'nin kullandığı otomobile 'dur' ihtarında bulundu. İkaza uymayan otomobil, Dim Barajı yönüne kaçtı. Polisin takibe aldığı otomobil, polis otosuna çarparak kaza yaptı. Sürücü E.İ.,'yi gözaltına alan polis, araçta yaptığı aramada, 11 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Emniyet müdürlüğüne götürülen E.İ. işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, DHA)

Foto: Sigara

===

MAKÜ'ye bilimsel merkez

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından açıldı. Bakan Eker, törende yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy'a olan sevgisi yüzünden veterinerlik mesleğini seçtiğini belirtti. Eker, Cumhuriyet tarihinde veteriner olarak atanan ilk Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'nın kendisi olduğunu kaydetti.

Mehmet Akif'in sadece büyük bir şair, büyük bir edebiyatçı, büyük bir muharrir değil, büyük bir dava adamı, ahlakıyla, duruşuyla, hayata karşı tutumuyla, mücadele azmiyle büyük bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Eker "Yaklaşık 20 yıl bugünkü adıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde da görev yaptı. Genel Müdür Muavinliğine kadar yükseldi. Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz. Veteriner olmamda ona duyduğum saygının büyük katkısı var. Ona duyduğum saygıdan dolayı veteriner hekimlik mesleğini tercih ettim" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un veteriner hekim olduğunu belirten Bakan Eker, "Mehmet Akif'e olan sevgimden bu mesleği seçtim. Cumhuriyet tarihi boyunca Tarım Bakanlığı'na ilk defa veteriner hekim olarak ben atandım, bunun da sorumluluğunu taşıyorum" dedi. Eker, Mehmet Akif'in yaşadığı çağın sorunlarını bilen ve bunlara çözüm getiren bir aydın olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Yol bakımında feci kaza

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde yol bakım çalışması sırasında bayrakla ikaz görevi yaparken bakım kamyonunun altında kalan 26 yaşındaki Murat Akyürek, feci şekilde can verdi. Kaza Korkuteli-Söğüt Karayolu üzeri Kızılcadağ Köyü'nde önceki gün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. 6 yıldır karayollarında bakım çalışması yapan taşeron firmada çalışan evli ve 2 çocuk babası Murat Akyürek, yolda bayrakla ikaz görevi yapıyordu.

Çalışma sırasında Cafer Çetinkaya'nın kullandığı ve geri geri gelen bakım kamyonunun altında kalan Akyürek, feci şekilde can verdi. Kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken Murat Akyürek'in cenazesi yapılan incelemenin ardından defnedilmek üzere Söğüt'e götürüldü. YOL-İŞ Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, Akyürek'in ölümüne ilişkin bilgi alırken, karayollarında çalışan taşeron firma işçileri için güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Murat Akyürek'in fotoğrafı

===

Ülkücüler zafer gecesinde buluştu

FİNİKE Ülkü Ocakları tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Finike Belediye çadırındaki geceye, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, İl Genel Meclisi Üyesi Durdali Uzunboy, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Serkan Uysal, İlçe Başkanı Mehmet Ali Yalcın, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Duaların okunmasının ardından açılış konuşması yapan Finike Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Yalcın, bu ülkede yaşayan ve kendisini Türk hisseden her vatandaşın ortak yazgısının belirlendiği iki önemli tarih olduğunu vurguladı. Özellikle milliyetçiliğin ayaklar altına alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Yalçın, Türklüğün, Türk milliyetçiliğinin baş üstünde tutulması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin terörizm, etnik bölücülük, haysiyetsiz ve teslimiyetçi dış politika, iç ve dış tehditler, yoksulluk, iç ve dış borç, toplumsal gerginlik gibi huzursuzluklar pençeleştiğini kaydeden Yalçın, "Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Çanakkale ruhuyla el ele vermeye ve dünyanın gıptayla baktığı büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti için tüm gücümüzle çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Efsane Tiyatrosu'nun sahnelediği iki perdelik 'Mum Işığı' adlı oyun sahnelendi. Vatan, millet aşkı ve şehitlik konusunun işlendiği oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Geceye katılan davetliler ve 'Mum Işığı' adlı oyun sahnesinden çekilen fotoğraflar

===

Nar üretimi planlı yapılmalı

TÜRKİYE'nin narenciye merkezi Finike'de, alternatif ürün olarak yetiştirilen nar, konusunda üreticilerin bilinçlendirilmesi ve planlı üretim yapması için Finike Ziraat Odası ve Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği tarafından çalışmalar yürütülüyor. Finike'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Antalya İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Şen, pazara sunulan ürünlerde tüketicinin yüksek kalite beklediğini, üreticilerin buna göre üretim yapması gerektiğini söyledi.

TÜKETİCİNİN TALEPLERİ ÖNEMLİ

Antalya'da son yıllarda nar üretiminin yaygınlaştığını vurgulayan Şen, pazara sunulan ürünlerde tüketicinin taleplerinin dikkate alınmasının önemine vurgu yaptı. Bugüne kadar örtü altı üretim, turunçgil konusunda birçok toplantı yaptıklarına işaret eden Şen, "Pazarın hakimi olan tüketicinin ne istediğini bilmek önemli. Her şeyden önce gıda güvenliği garantisi ve sıfır düzeyinde ilaç kalıntısına dikkat edilmeli" dedi.

PAKETLENEMEYE DİKKAT EDELİM

Satış yapan market ve tüketicinin aynı zamanda yüksek dış kaliteye de dikkat ettiğine işaret eden Şen, ürünün kalitesinin yanı sıra paketleme ve ambalajlamanın da önemli olduğunu söyledi. Tüketicinin, pazara sunulan ürünün paketlenmesine dikkat ettiğini belirten Şen, "Tüketici ürünün bozulmamasını, taze olmasını, aromasının ve tadının korunmasını istiyor. Bugün uygun şartlarda depolanmaması nedeniyle hem ürün hem de kalite kaybı yaşanıyor. Tüketicinin bu taleplerini dikkate almak zorundayız" dedi.

İŞÇİLER EĞİTİLMELİ

Toplantıda konuşan işadamı Mustafa Albayrak ise soğuk hava depolarında verimliliğini arttırmaya yönelik yapılması gerekenlere dikkat çekti. Hasat zamanının doğru belirlenmesi gerektiğini anlatan Albayrak, meyvelerin zarar görmeden toplanmasının önemli olduğunu söyledi. Toplanan ürünlerin direkt güneş temasından korunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, meyve toplanırken de parmakla sıkılmaması, tırnak ve yüzükle çizilmemesi gerektiğine işaret etti. Albayrak, hasat ve paketlemede çalışan işçileri bu alanlarda eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Mehmet Şen (kravatlı) İşadamı Mustafa Albayrak (kravatsız)

===

Demre'ye kar yağdı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nin kuzeyinde yer alan Beydağlarına akar yağdı. Hava sıcaklığının tüm yurt genelinde düşmesinin ardından, Demre ilçe merkezinde dolu ile karışık yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde kar etkili oldu. İlçenin kuzeyinde uzanan Beydağlarının doruğu beyaz örtünün altında kaldı. Dağın eteklerine kadar inen kar eşsiz bir manzara oluşturdu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Dağlardan

===

Eğitimciler dayanışma gecesinde buluştu

EĞİTİM-İş Finike Şubesi üyeleri birlik ve dayanışma gecesinde buluştu. Finike Ocakbaşı Restoran'da düzenlenen geceye, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Finike Şube Başkanı Ahmet Yılan, ADD İlçe Başkanı Atilla Öztürk ve sendika üyeleri katıldı.

Yemekte konuşan Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, yandaşlığı ile tanınan bir eğitim sendikasının, 18 Mart'tan itibaren kılık ve kıyafet yönetmeliğini tanımayacaklarını duyuracağı bir sivil inisiyatif başlatacaklarına vurgu yaptı. Sadece kılık- kıyafetle çağdaşlık olmayacağını belirten Balık, ancak, bir keyfiyete de müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Eğitim-İş Finike Şubesi Başkanı Ahmet Yılan ise ülkenin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi. Herkesin ülkesini çok sevdiğini kaydeden Yılan, "Ancak, sadece sevmenin yetmediği bir dönem yaşıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Şube Başkanı Yılan, Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Bahar Gergin, Hasyurt İlköğretim Okulu Aykut Ömer Karabulut, Yuvalı İlköğretim Okulu Serdar Öğünç, sevilen türküleri seslendirerek geceye renk kattı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemeğe katılan davetlilerin masalarından ve öğretmenlerin sahnede şarkı söylerken çekilen fotoğraflar.

===

Kazada bir kişi yaşamını yitirdi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Finike'den Demre yönüne seyreden 19 yaşındaki Hasan Kasapoğlu yönetimindeki 07 ZAD 66 plakalı otomobil, Finike Caddesi'nde yol kenarında yürüyüş yapan Kaş Belediyesi'nde çalışan 40 yaşındaki Salih Kaplan'a çaptı. Çarpmanın etkisiyle Kaplan, havaya savrularak yağmur suyu kanalına düştü. Kontrolden çıkan otomobil ise bir ağaca çarparak kanala uçtu.

Kazada, Salih Kaplan olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Hasan Kasapoğlu ve otomobildeki arkadaşı 20 yaşındaki Volkan Efeoğlu ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar önce Demre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki müdahalenin ardından yaralılar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Evli ve 1 çocuk babası Kaplan'ın cenazesi ise incelemelerin ardından Demre Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Olay yerinden, opak - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antalya Alanya Finike Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var?
title