Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye sınırlarında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahlarını açıkladı.

Foto: Havalimanı gelen turist fotosu

===

Antalya'da gösteri güzergahları belirlendi

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye sınırlarında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahlarını açıkladı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahlarının Antalya Valiliği'nin oluru ile yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Muratpaşa ilçesindeki 1 No'lu toplanma alanının, Üçgen Mahallesi'ndeki Sosyal GÜvenlik Kurumu Ek Hizmet Binası'nın yanındaki bölge olduğu, yürüyüş güzergahının Tonguç Caddesi, toplantı alanının ise Muratpaşa Mahallesi'ndeki boşluk alan olduğu belirtildi. İlçedeki 2 No'lu toplanma alanının Aydın Kanza Parkı, yürüyüş güzergahının 100. Yıl Bulvarı ve Anafartalar Caddesi'nden Konyaaltı Caddesi'ne giden yol olduğu, toplantı alanının ise Atatürk Parkı girişi olduğu kaydedildi.

Kepez ilçesindeki toplantı alanının ise Gündoğdu Mahallesi'ndeki boşluk alanlar olduğu belirtildi. Konyaaltı ilçesindeki toplantı alanının Kuşkavağı Mahallesi, yürüyüş güzergahının ise 5. Cadde'den Altınkum Mahallesi'ne giden güzergah, toplantı alanının ise Konyaaltı Kent Meydanı olduğunu ifade edildi.

Döşemealtı ilçesindeki toplanma alanının Bahçeyaka Mahallesi, yürüyüş güzergahının ise Şehit Mustafa Gürcan Caddesi olduğu kaydedildi. Ayrıca ilçede Döşemealtı Kapalı Pazar önünün de toplantı alanı olarak kullanılacağı belirtildi. Aksu ilçesindeki toplanma alanının Çalkaya Mahallesi Kaymakamlık hizmet binası yanı, yürüyüş güzergahının Serik Caddesi servis yolu, toplantı alanının ise Aksu Belediyesi A Blok önündeki park yeri olduğu kaydedildi.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Çocuklar için ahşap atölyesi

ANTALYA'nın ilk ve tek anne baba çocuk enstitüsü Yansıma'da, çocukların zeka ve yaratıcılık becerilerini geliştirecek ahşap atölyeleri kuruldu. Yansıma Anne-Baba-Çocuk Enstitüsü kurucusu uzman psikolojik danışman pedagog Seçil Özcan Candangil, ahşap atölyelerinde çocukların el becerilerini geliştirirken eğlenecekleri, üreterek sosyalleşecekleri, kalıcı ve sağlıklı ürünler geliştirecekleri çalışmalarda bulunacaklarını aktardı.

Candangil, bu çalışmalarla çocukların sanatsal yetenekleri keşfedilirken, ilgi alanlarının artmasına da imkan verileceğini söyledi. Seçil Özcan Candangil, ahşabın çocuklar için heyecan verici materyallerden biri oluğunu belirtti. Candangil, ahşap atölyesinde yarı yapılandırılmış malzeme ve özel tasarlanmış, çok güvenli marangozluk tekniklerini kullanarak çalışma yapacaklarını, çocukların burada keyifli dakikalar yaşarken, kendi tasarımları olan bir ürünün de sahibi olmanın gururunu yaşayacaklarını aktardı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocuklar ahşap atölyesinde foto

===

Dil okulundan renkli kutlama

DÜNYANIN en büyük dil okulu Wall Street Institute (WSI) Antalya merkezinde, Mart ayı sonuna kadar geçerli olacak yüzde 35'e varan geleneksel yıldönümü indirim kampanyası düzenledi. Kampanyanın tanıtım etkinlikleri kapsamında, WSI Antalya merkezinin kuruluş yıldönümü de kutlandı.

Antalya TerraCity AVM önündeki açık alanda, sokak bandosunun canlı performansı eşliğinde görsel bir şölen sunuldu. WSI geleneksel indirim kampanyasının sokak bandosu ve paten yapan kızlar tarafından tanıtıldığı etkinliğe Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tanıtım çalışmasından foto

===

Kolejlilerin proje başarısı

TÜBİTAK tarafından bu yıl 44'üncüsü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Antalya'dan en fazla proje ile finallere katılmaya hak kazanan okul unvanını taşıyan Antalya Koleji Liseleri, önemli bir başarıya daha imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

Antalya Koleji'nden 5 proje, Isparta'da yapılacak bölge finallerine Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Konya illerine ait okullardan katılan ve ön elemeyi geçen 89 proje arasında yer aldı. 25-29 Mart tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde sergilenecek bu projelerden dereceye girenler, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Liseler Müdürü Mehmet Esen, Ankara finallerinde dereceye giren proje sahibi öğrencilere LYS'de ek puan verileceğini belirterek, "Bu başarı, bilimsel çalışmalara verdiğimiz önemi bir kez daha kanıtladı. Proje sahibi öğrencilerimizi kutluyor, emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenci ve öğretmenleri

===

Hıdrellez pınarı gün yüzüne çıkarıldı

BURDUR'da yaklaşık 60 yıl önce üzeri toprakla kapanan Hıdrellez Pınarı ve su sarnıcı, belediyenin yaptığı kazılarla gün yüzüne çıkarıldı. Tulum giyerek pınar ve sarnıçta inceleme yapan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Hıdrellez Mevkii'nden üzeri toprakla kapanan pınarı ve sarnıcı gün yüzüne çıkarabilmek için bir süre önce kazı çalışmalarına başlandığını söyledi.

Yapılan kazı sonucu pınar ve sarnıcın ortaya çıktığını anlatan Akkaya, "7 metre derinlikte bulunan Hıdrellez Pınarı yapılacak çalışmalarla kültürümüze kazandırılacak" dedi. Kentin tarihine ve kültürüne sahip çıktıklarını belirten Akkaya, Hıdrellez Pınarı'nın çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra kültür varlıklarına kazandırılmış olacağını kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Başkan Akkaya ve incelemeler

===

İnşattan düşen genç öldü

ALANYA'da babasının çalıştığı inşaata ziyarete giden 17 yaşındaki Hanifi Tanış, 3'üncü kattan düşerek yaşamını yitirdi. Olay, Kadıpaşa Mahallesi Veliler Sokak'ta meydana geldi. Babası 42 yaşındaki Nizamettin Tanış'ın çalıştığı inşaata giden Hanifi Tanış, 8 katlı binanın 3'ncü katından düştü. Babası ve diğer çalışanların ihbarı üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Tanış, ambulansla Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne götürüldü. Müdahalelere rağmen yaşamını yitiren Hanifi Tanış'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA,(DHA)

Fotosuz

===

Burdur'da kaza: 1 yaralı

BURDUR- Tefenni Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında 33 yaşındaki Osman Yıldırım ağır yaralandı. Kaza, Burdur-Tefenni Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. Osman Yıldırım'ın kullandığı 07 TAB 93 plakalı otomobil, TEDAŞ İl Müdürlüğü önünde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak Halil Kaplan'ın kullandığı 34 JN 2545 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Kazada, otomobilinde sıkışan Yıldırım, yaralandı.

İtfaiye ve sağlık ekipleri tarafından otomobilden çıkarılan Osman Yıldırım Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kaza sonrasında polis ekipleri Osman Yıldırım'ın aracında yaptıkları incelemede 1 tabanca buldu. Kaza nedeniyle Burdur-Tefenni Karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kaza yerinden, Osman yıldırım foto

===

Yamaç paraşütüyle kayalıklara çakıldı

ALANYA'da yamaç paraşütüyle uçuş için havalanan amatör pilot 39 yaşındaki Uğur hakan Tan, paraşütüne yön veremeyince kayalıklara düşerek ağır yaralandı. Tepe Mahallesi Hıdır İlyas Mevkii'nde yaşanan olayda yamaç paraşütüyle havalanan Uğur Hakan Tan, atlayıştan bir kaç dakika sonra yamaç paraşütünün kontrolünü kaybederek kayalık bölgeye düştü. Arkadaşları tarafından bulunduğu yerden alınarak yola taşınan Tan, olay yerine gelen ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı pilot tedavi altına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Polisten ani baskın

ALANYA'da polisin yaptığı yol kontrolünde durdurulan bir otobüste yapılan aramada 940 paket gümrük kaçağı sigara ve 522 gram esrar ele geçirildi. Adana'dan Antalya'ya giden bir yolcu otobüsü, çevreyolu üzerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince durduruldu. Otobüsün bagaj kısmında yapılan aramada, yolcular V.Ç. ve M.B'ye ait çantalarda 940 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kadın yolculardan A.A.'nın(32) çantasında yapılan aramada ise 522 gram esrar maddesi bulundu. Gözaltına alınan 1'i kadın 3 şüpheli, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Çağla çıktı, bahar geldi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte baharın müjdeleyici badem ağaçları meyve verdi. Hasat edilen ilk çağlalar pazar tezgahlarında yerini aldı. Çağlanın kilosu 30 TL'den satılıyor. Beyobası Köyü'nde badem ağaçlarındaki ilk çağlaları komşu çocuklarıyla paylaşan çiftçi Ali Özgün, "İlk turfanda çağlalar komşu hakkı. Bundan sonraki çağlaları pazarda satacağım" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Çağla resimler

===

İlk 5 de tehlikede

Spor Toto 2'nci Lig Beyaz GruP'ta son 3 maçta 8 puan kaybederek zirve yarışından uzaklaşan Alanyaspor, ilk 5 şansını da tehlikeye soktu.

ALANYASPOR Teknik Direktörü Ali Haydar Durusoy, son 3 maçta 8 puan kaybederek zirve yarışından uzaklaştıklarını ve play off şansını da zora soktuklarını söyledi. Bayrampaşa deplasmanından da beklenmedik bir şekilde eli boş döndüklerini belirten Durusoy, "Karşılaşmanın ilk yarısında çok net pozisyonlar bulduk ancak değerlendiremedik. Soyunma odasına en az 3-0 önde girecekken 2'nci yarıda kalemizde gördüğümüz şanssız gollerle sahadan 3 farklı mağlup ayrılmak zorunda kaldık. Yediğimiz 2'nci golün de net bir şekilde ofsayt olduğunu tespit ettik" dedi.

Takım içindeki disiplin konusunda bu hafta çalışma yapacağını kaydeden Durusoy, "Futbolcularımla toplantı yaparak disiplin zafiyeti olan oyuncularımızı uyaracağım. Biran önce toparlanmak zorundayız. Sahamızda oynayacağımız Anadolu Selçukluspor karşılaşmasıyla birlikte yeniden çıkış yakalamak zorundayız" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Takımdan foto

===

Sahilkent Süper Amatör Lig'de

SAHİLKENT Belediyespor, Hasyurt İrfan Uğurlu Stadı'nda Elmalı Belediyespor'la yaptığı şampiyonluk maçını 6-1 kazandı. Birinci Amatör Lig'de mücadele Sahilkenspor, Süper Amatör Lig'e yükseldi. Şampiyonluk sonrasında büyük sivinç yaşayan teknik direktör Ahmet Kurum, şampiyonluğun 15 Eylül 2012'de başlayan çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Lig boyunca gösterdikleri mücadeleden dolayı futbolcularını kutlayan Kurum, "Bu şampiyonluğu başta Finike halkı olmak üzere Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'a, Kulüp Başkanı Bilal Bacaklar'a ve genel kaptanımız Mustafa Kurt'a armağan ediyoruz. Süper Amatör Lig'e yükselerek büyük bir başarı elde ettik. Hedefimiz Finike'yi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Oyunculardan fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Akkaya Osman Yıldırım Hıdrellez Tefenni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
title