Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Malatya İli Akçadağ İlçesi'nde doğan Ahmet Dallı, ilköğretimini Malatya'da tamamladıktan sonra, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu.1990 yılında mezun olduktan sonra,...

Foto: Bedrullah Erçin ve Ahmet Dallı

--- KUTU ---

AHMET DALLI KİMDİR?

Malatya İli Akçadağ İlçesi'nde doğan Ahmet Dallı, ilköğretimini Malatya'da tamamladıktan sonra, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu. 1990 yılında mezun olduktan sonra, Erzincan Tarım İl Müdürlüğü'nde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak göreve başlayan Ahmet Dallı, Malatya ve Sinop'ta aynı göreve devam etti. Çalışırken, yüksek öğrenimine devam eden Dallı, 2000 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nü bitirdi.

2004 yılında Bakanlıkça açılan görevde yükselme sınavında başarılı olarak Muğla-Köyceğiz İlçe Tarım Müdürü olarak atanan Dallı, 2008'de Muğla Tarım İl Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Ahmet Dallı, 2009-2012 yılları arasında da Muğla Tarım İl Müdürü olarak görev yaptı.Ahmet Dallı, 9 Ocak 2012 tarihinden itibaren Burdur İl Müdürü olarak görev yapmaktayken Antalya İl müdürü olarak atandı.

===

Taksi şoförlerine eğitim başlıyor

ANTALYA Şoförler ve Otomobilciler Odası, çalışma belgesi alacak taksici esnafı için eğitim semineri düzenleyecek. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen ve tüm durak başkanlarının katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Taksi Yönetmeliği'nde yer alan 21. madde uyarınca yapılacak eğitim semineri masaya yatırıldı. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan eğitimlere 3 bin 750 taksi sahibinin yanı sıra, şoförlerle birlikte yaklaşık 10 bin kişinin katılacağ3ını açıkladı.

Alkan, çalışma belgesine sahip taksici esnafının yılda bir kez en az iki saat uzman kişiler gözetiminde eğitime katılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Eğitimlerin 22 Ocak'ta başlayacağına işaret eden Alkan, eğitimlerin günde 3 periyot halinde verileceğini belirtti. Seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi ve ticari taksi kullanma sertifikası verileceğini anlatan Alkan, turizmin başkenti Antalya'da şoför esnafının en iyi eğitimi alması ve aldığı eğitim çerçevesinde hizmetinin kalitesini artırmasını arzuladıklarının altını çizdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı fotosu

===

Beton mikserine çarptı

ANTALYA- Alanya Karayolu'nda seyir halindeki beton mikserinin tekerine motosikletiyle çarpan Asım Aygün ayır yaralandı. Kaza, dün çevre yolu üzeri Yayla Yolu Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Alanya'dan Antalya istikametine seyreden Asım Aygün'ün kullandığı 07 NT 518 plakalı motosiklet, aynı istikamete gitmekte olan S.G. yönetimindeki 07 LFS 83 plakalı beton mikserinin tekerine çarptı.

Çarpamanın şiddetiyle yola savrulan Asım Aygün'ün başındaki kask çıkarken, kendisi asfalt zeminde metrelerce sürüklenerek yaralandı. Aygün'e ilk müdahale, olay yerinde vatandaşlar tarafından yapıldı. Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Aygün'ün tedavisi sürüyor. Mikser şöförü S.G. ise polis merkezine götürüldü.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Asım Aygün ve beton mikserinden

===

Okul sütüne hazırlık

FİNİKE, Kumluca, Demre, Kaş ilçelerinde görev yapan ilköğretim ve anasınıfı okul müdürleri 'Okul Sütü Programı' kapsamında bilgilendirildi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Finike'de düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Eryılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tevke, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş ve milli eğitim müdürlüklerinin personeli ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tevke, Okul Sütü Programı ile ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin süt tüketimine ve öğrencilerin beslenmelerine katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Okul çağı dönemde süt içmenin önemli olduğuna dikkat çeken Tevke, "Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu dönemde alınacak koruyucu önlemler ileri ki dönemler için çok etkilidir. Bu nedenle hızlı öğrenme ve anlamanın çok hızlı olduğu okul çağı dönemi çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılacağı çok önemli" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Toros ezgileri Prag'ta tanıtıldı

İBRADI yöresi türkülerini bir albümde toplayan halk müziği derlemecisi ve icracısı Gülay Diri, Prag'da düzenlenen 9'uncu Uluslararası Folklor Festivali'nde Türkiye'yi temsil ederek Toros ezgilerini tanıttı. Gülay, festivalde, albümde bulunan 'Cezayir, Dere Kenarına Vurmuş Koyunu, Estiri, Konyalım ve Şu Maşadın Beleni' adlı türküleri def ve saz eşliğinde seslendirdi. Gülay Diri'nin yapımcısı ve müzik eğitimcisi Yusuf Benli de sazıyla sanatçıya eşlik etti.

Çocukluğunda babası ile birlikte Toros yaylalarında koyun çobanlığı yaparken vahşi hayvanlardan korunmak amacıyla yüksek sesle türkü söylemeyi öğrendiğini belirten Gülay, 2 yıl önce bağlama öğrenmek amacıyla İstanbul'da gittiği bir müzik merkezinde hocalarının önerisi ile müzik yaşamının yeni boyut kazandığını söyledi. Gülay, hocalarının desteğiyle doğup büyüdüğü topraklara ait 34 türküyü derlediğini ve 2 CD'lik albüm yaptığını kaydetti.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Gülay Diri

===

ALTSO'dan 4 yıllık faaliyet raporu

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaları ve oda birimlerinin ayrıntılı tanıtıldığı 'ALTSO 2009-2012 Faaliyet Raporu'nun hazırlanarak dağıtımına başlandığını söyledi. Oda yönetiminin 7 Ocak 2009 tarihinde yapılan genel kurulda seçilerek 4 yılı geride bıraktığını belirten Aydoğan, bu süre içinde bölgenin ve üyelerin sorunlarına yönelik üst düzeyde çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakan ve milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli sıcak ilişki içinde olmaya gayret gösterdiklerini anlatan Aydoğan, "Hazırladığımız rapor ve dosyalarla gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Tüm girişimlerimizde öncelikle bölgenin en temel sorunları Gazipaşa Havalimanı, üniversite, golf, kayak ve kongre merkezi ile sanayi siteleri kurulmasının gündemde kalması için gayret sarf ettik" diye konuştu.

Alanya'nın il olması ve kış turizminin gelişmesi için de yoğun çaba gösterdiklerini aktaran Aydoğan, ALTSO'nun, kurulduğu 1991 yılından bu yana bölgenin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri haline geldiğini dile getirdi. Aydoğan, "Başta AB ve Kalkınma Ajansı olmak üzere birçok proje hazırlayarak başvurular yaptık. Son 4 yıl içinde kabul edilerek uygulamaya konulan 8 projeden 3'ünü odamız, 5'ini de ortak olarak yürütmekteyiz. Odamız tarafından yürütülen projelerin toplam hibe tutarı 1 milyon 150 bin TL, projelerin toplam hibe tutarı ise 3 milyon 500 bin TL'dir" diye konuştu.

330 sayfalık 'ALTSO 2009-2012 Faaliyet Raporu', odanın yaklaşık 8 bin üyesine dağıtılıyor.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kerim Aydoğan - faaliyet raporu

===

Okul yararına kermes

KUMLUCA İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından şubat ayında temeli atılacak Kumluca İmam Hatip Lisesi yararına kermes düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kermese, Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, İlçe Müftüsü Abdülmüttalip Peşe ile Dernek Başkanı Bayram Çiftci, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Bayram Çifci, kermesin gelecek ay temeli atılacak İmam Hatip Lise'sine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 'Okulumuza bir tuğla da sen koy' adı altında düzenlenen kermesten elde edilecek gelirin lisenin inşaatında kullanılacağını aktaran Çiftçi, "Okulumuzun yeni binasına ihtiyacı var. Okulun Kumlucalı hayırseverlerin yardımıyla yapılacağına inanıyoruz. Kermesimize tüm hemşerilerimizin maddi ve manevi katkılarını bekliyoruz. "dedi.

Konuşmaların ardından ilçe protokolü tarafından açılışı yapılan kermeste, dernek üyesi kadınlar tarafından ev yapımı 40 tepsi baklava katılımcılara ikram edildi. Kermeste elde edilecek gelir, Şubat ayının son haftasında temeli atılacak olan bina inşaatında kullanılacak.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kermesten

===

Kumluca'nın yeni lezzet durağı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde 'Domates Cafe Restaurant' törenle hizmete açıldı. Akaryakıt istasyonu işleten İsmail ve Osman Acar kardeşler tarafından Acar Akaryakıt İstasyonu bünyesindeki restoranın açılışına CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualarla gerçekleştirilen açılışta konuşan Kaymakam Salih Işık, "Kumluca'ya yakışır güzel, nezih bir işletme hayata geçti. Turizm ve ilçe tanıtımına da önemli bir katkısının olacağını düşünüyorum. İlçemize gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken bir mekan olacaktır" dedi. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise "Ortaya çok güzel bir mekan çıktı. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Domates Cafe Restaurant'ın işletmecisi İsmail Acar ise 3 nesildir devam ettikleri akaryakıt işletmeciliğinde edindikleri tecrübe ve kazanımları yeni alanlarda da kullanmak istediklerini kaydetti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından misafirlere domates çorbası ile çeşitli tatlıların yer aldığı menü ikram edildi.

300 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 700 metrekare alana sahip restoranda, Türk ve Osmanlı mutfağından yemeklerin yanı sıra serpme sabah kahvaltısı, kilo ile et- tavuk köfte servisi, müşterilerin özel tarifleri ile yapılan yemekler ve Kumluca yöresine ait topak kızartma servisi yapılacak.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kamyonet ezdi, hastanede can verdi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Cafer Özdemir'in geri geri manevra yaptığı kamyonetin altında kalan kuzeni 4 yaşındaki Sümeyye Armut yaşamını yitirdi. Ekmel Mahallesi'nde oturan ve hurdacılık yapan Cafer Özdemir, kendisine ait 07 UG 982 plakalı kamyonetle kardeşi Sevda ve eniştesi Durmuş Armut'la hurda topladıktan sonra akşam saatlerinde eve geldi.

Kamyoneti park etmek isteyen Cafer Özdemir, geri geri manevra yaparken arkadaki Sümeyye Armut'a çarptı. Aracın altında kalarak ağır yaralanan Sümeyye, hemen Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Duran kalbi sağlık ekibinin müdahalesiyle yeniden çalıştırılan Sümeyye, ilçede yoğun bakım ünitesi olmadığı için ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yoğun bakıma alınan Sümeyye tüm müdahalelere rağmen can verdi. Kızının hayata döndürülmesini bekleyen anne Sevda Armut, Sümeyye'nin ayakkabılarına sarılarak gözyaşı döktü. Polis, olayla ilgili kamyonet sürücüsü Cafer Özdemir'i gözaltına aldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralı Sümeyye ambulansa alınırken, anne ve babası hastane önünde ve kamyonet resimler

===

Kaş'ta eğitimin özel günü

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Kaş'ta devlet ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan bazı eğitim kurumlarını hizmete açtı, bazı kurumların da temelini attı. Vali Altıparmak, Kaş programı kapsamında ilk Ağullu Köyü'nde 650 bin liraya mal olan 10 derslikli Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulu'nun açılışını yaptı. Vali Altıparmak, daha sonra Kaş-Gömbe İçme Suyu Birliği'nin 250 bin lira destek verdiği 186 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdunun temelini attı. Öğrenci yurdunun 2013-2014 öğretim yılına tamamlanması hedefleniyor.

Kalkan Beldesi'ne geçen Vali Altıparmak, Kalkan eski Belediye Başkanı iş adamı Turan Yılmaz tarafından yaptırılacak ve toplamda 2 milyon 500 bin liraya mal olacak Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun temelini attı. Kınık Beldesi'nde yaptırılan Kınık Anaokulu'nun açılışını da yapan Vali Altıparmak, Çavdır Köyü'nde hayırseverler tarafından yaptırılacak 17 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'nin temelini attı. Ardından 240 bin liraya mal olan halı saha ve anaokulu olarak düzenlenen eski köy okulunun açılışını da yaptı.

PENALTI ATIŞI YAPTI

Vali Altıparmak, burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 230 bin lira değerindeki katı atık toplama aracının anahtarını Çavdır Köyü Muhtarı Mahmut Koçyiğit'e teslim etti. Buradaki törenlerde yerel sanatçılar sipsi ve cura konseri verdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kursları da ziyaret eden Vali Altıparmak, açılışını yaptığı ilkokul ve anaokulundaki öğrencilere hediyeler verdi, halı saha çalışında penaltı atışı yaptı.

Vali Altıparmak burada yaptığı açıklamada, "Kaş, Türkiye'nin değil, dünyanın korunması gerek özel yerlerinden. Kaş için özel bir gün. İşinin erbabı, Kaş için koşturan kaymakam arkadaşımız, sizlerle beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı güzel işlere imza attı. Bizler de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık. 12 tesisimizin açışını yaptık" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Açılışlardan

===

Dev güllerin yerine maket güller

ANTALYA Anıtlar Yüksek Kurulu kararıyla kaldırılan Isparta Kaymakkakapı Meydanı'ndaki dev gül yapraklarının yerine küçük gül maketleri konuluyor. Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanı'na, Gül ve Halı Festivali kapsamında geçici olarak montesi gerçekleştirilen dev gül heykellerinin müzede kullanılmak üzere kaldırılmasının ardından bölgede yeni bir çalışma başlatıldı. Meydanda 40'a yakın gül maketi ve gül yapraklarından oluşan yeni bir düzenleme yapılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kaymakkapı Meydanı'nda yapılan yeni gül maketleri ve yapraklarının montesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın, Isparta'nın gül şehri olarak anıldığını hatırlatarak, şehre bu sezonda da çeşitli renk ve kokularda 80 bin adet daha gül dikilmeye başlandığını söyledi. Isparta'da mevsimi dışında da gül görmek istenildiğini aktaran Başkan Günaydın,

bu amaçla hazırlanan gül maketlerinin montajını yapmaya başladıklarını söyledi.

Kaymakkapı Meydanı'na festival kapsamında konulan büyük gül heykellerinin geçici olarak konulduğunu aktaran Başkan Günaydın, "Isparta gülle anılıyor. Bu şansı her şekilde değerlendirmemiz lazım. Isparta'da yaşayan ve dışarıdan gelen tüm misafirlerimiz şehrimizin bir gül şehri olduğunu her zaman hissedecek" dedi. Kaymakkapı Meydanı'na konulan iki dev gül heykeli, Antalya Anıtlar Yüksek Kurulu kararıyla 14 Ocak'ta tarihi Firdevs Bey Çarşısı'nın görünümü engellediği gerekçesiyle kaldırılmıştı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Gül heykeli fotoları

===

Vali'nin koruma aracı kaza yaptı

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde incelemelerde bulunan Vali Nurettin Yılmaz'a eşlik eden koruma aracı kaza yaptı. Vali Yılmaz'ın Bucak Organize Sanayi Müdürlüğü binasına girişi esnasında, escortluk yapan polis memuru Eray Hız'ın kullandığı 15 NC 113 plakalı koruma aracı, Osman Bakırcı'nın kullandığı 15 EC 210 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonrasında her iki araçta maddi hasar meydana gelirken, otomobil sürücüleri herhangi bir yara almadı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kaza yapan araçlar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Akçadağ Malatya Antalya Yerel Haberler

title