Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Selçuk Uygun, 'öğretmen sorunları' denilince hep ekonomik sorunların dile getirildiğini belirterek, "Öğretmenlerin ekonomik sorunlarının sürekli gündemde olması mesleğin imajını"...

Foto: Protokol imzalanırken, toplu foto

===

Parayla anılmak öğretmenin imajını bozar

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selçuk Uygun, 'öğretmen sorunları' denilince hep ekonomik sorunların dile getirildiğini belirterek, "Öğretmenlerin ekonomik sorunlarının sürekli gündemde olması mesleğin imajını olumsuz etkiliyor" dedi.

'24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle, AÜ Eğitim Fakültesi tarafından Öğretmenler Günü Etkinliği düzenlendi. Atatürk Konferans Salonu'ndaki etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ömer Geçici, "Ulu önder, askeri deha Mustafa Kemal Atatürk'ün, 24 Kasım 1928'de ilan ettiği öğretmenler gününün tüm öğretmenlere kutlu olmasını diliyorum" dedi.

BİR ALİMİN ÖLÜMÜ İNSANLIĞI ÖLÜMÜDÜR

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mimar Türkahraman ise "Kültürümüzde bir alimin ölümü, tüm insanlığın ölümü olarak anılır. Hayat boyu üzerimizde etkisi olan anne ve babadan sonra öğretmenimizdir. Bir toplumun çöküşü ve ecelinin gelişi, ölümüyle değil, gençliğinin insan kaynaklarının iyi yetiştirilmemesiyle gelir. Öğretmenin bugünü, geçmişi ve geleceğini konuşacağız" diye konuştu.

MESLEĞİN TEMEL SORUNLARI

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selçuk Uygun ise öğretmenlik mesleğinin ekonomik bakımdan cazip mesleklerden biri olmadığını aktardı. Öğretmenlerin sorunları denilince hep ekonomik sorunların dile getirildiğini söyleyen Doç.Dr. Uygun, "Öğretmenlerin ekonomik sorunlarının sürekli gündemde olması, mesleğin imajını olumsuz etkilemektedir" dedi.

MESLEKİ GELİŞİM SORUNLARI

Değişime paralel olarak öğretmenlerin de kendilerini yenilemesi gerektiğini belirten Doç.Dr. Uygun, "Bu ancak onların sürekli hizmet içi eğitimleri ile mümkün olacaktır. Öğretmenlerin diğer sorunlarını ise lisans üstü eğitim olanakları, güvenlik, sosyal faaliyet ve yönetim olarak sıralayabiliriz" diye konuştu. Etkinlik sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Türkkahraman, Doç.Dr. Selçuk Uygun'a teşekkür belgesi ve çiçek verdi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Dekan Mimar Türkkahraman ve Doç.Dr. Selçuk Uygun, toplu foto

===

İl Öğrenci Meclisi seçildi

ANTALYA'da 2012-2013 eğitim-öğretim yılı İl Öğrenci Meclisi seçimleri yapıldı. Muratpaşa İlçesi Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Kuyucu, İl Öğrenci Meclis Başkanı seçildi. Seçimle belirlenen İlçe Temsilcisi Okul Meclisi Başkanı 57 öğrenci, 5 kişiden oluşan İl Öğrenci Meclisi'ni oluşturmak ve İl Öğrenci Meclis Başkanı'nı seçmek üzere Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde toplandı.

Seçimler sonucu İl Öğrenci Meclisi şu şekilde belirlendi; Mert Kuyucu (Muratpaşa Gazi Anadolu Lisesi), Ömer Faruk Turtay (Kepez Anadolu Lisesi), Süleyman Oğuzhan Çetin (Alanya Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi), Murat Ünal (Döşemealtı Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi), Yusuf Coşkun ( Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi). Mert Kuyucu, Milli Egemenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya'yı TBMM'de yapılacak Türkiye Öğrenci Meclisi toplantısında temsil edecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Anne babalara bale workshop'u

KONYAALTI'nda faaliyet gösteren Nefes Bale Okulu, aileleri bale eğitimi konusunda bilgilendirmek için workshop düzenliyor. Mimar Sinan Üniversitesi mezunu balerin Şule Gedikli tarafından 1 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te gerçekleştirilecek workshop'ta, bale eğitiminin nasıl olması gerektiği uygulamalı olarak gösterilecek. Öğretmenevleri Mahallesi'ndeki Nefes Bale Okulu'nda gerçekleşecek workshop'ta, okulun öğrencileri de görev alacak.

Temel eğitimin uygulamalı anlatılacağını belirten Şule Gedikli, "Bu organizasyonun amacı, anne-babaların bale eğitimi konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak. Son dönemde bale sanatına ilgi büyük hızla artıyor. Bunun sonucunda bale eğitimi veren kurumlar çoğalıyor. Çocukların fiziksel gelişimi açısından da önemli olan bale, disiplinli ve uzun bir eğitim dönemi gerektiriyor. Bunun için bilinçli eğitimciler kadar, bilinçli aileler de önem taşıyor" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Bale eğitiminden foto

===

Öğrenciler müzede

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri, Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri olan Antalya Müzesi'ni gezdi. Müzedeki 14 sergi salonu ile heykel ve değişik eserlerin sergilendiği açık hava galerileri ve bahçeyi gezen öğrenciler, sergi salonlarındaki Antalya topraklarının ilk insanla başlayan ve günümüze kadar süren binlerce yıllık geçmişi yansıtan, kronolojik ve yer yer konularına göre sergilenen eserleri ilgiyle inceledi. Öğrenciler, bu geziyle Antalya'nın geçmişi hakkında detaylı bilgi sahibi olma imkanı buldu. Öğrenciler, müzenin birimlerini gezerken de heykellere, antik çağlardan kalma eserlere, Türk kültürünün çadır hayatına, kilimlerine, oyma tahta işçiliğine hayran kaldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin müze gezisinden foto

===

Muhtar Eken'in

kızı gelin oldu

FİNİKE'nin Sahilkent Beldesi Orta Mahalle'de uzun süredir muhtarlık görevini yürüten ve yardımsever davranışlarıyla tüm ilçenin sevgisini kazanan Ramazan Eken'in kızı Seda, Elektrik Teknisyeni Emre Aydın ile hayatını birleştirdi. Hasyurt Düğün Salonu'nda yapılan düğüne Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Durdali Uzunboy, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Kaan Osman Sarıoğlu, ilçe ve beldelerden yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Ramazan Eken, eşi Ayşe Eken ele birlikte konuklarıyla yakından ilgilendi. Yerel sanatçıların sahneye çıktığı gecede, davetliler gönüllerince eğlendi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Gelin ve damat, düğüne katılan davetliler.

===

Yalvaç'ta tarihi eser operasyonu

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde bir evde yapılan aramada Roma Dönemi'ne ait insan başı büstü ile 'friz' malzeme ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde Ş.Y'nin tarihi eser satmaya çalıştığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Bir süre devam eden araştırmanın ardından Ş.Y'nin evine operasyon düzenleyen ekipler, Roma dönemine ait olduğu bildirilen 12 santimetre uzunluğunda ve 6 santimetre genişliğinde insan başı büstü ile Roma dönemi yapılarında dış cephede kullanılan 'friz' diye tabir edilen malzeme ele geçirdi. Ekipler, Ş.Y. ile suça karıştığı iddia edilen Y.K. ve R.Y'yi "Tarihi eser kaçakçılığı yapma" iddiasıyla gözaltına aldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen tarihi eserler, incelemek üzere Isparta Müzesi'ne gönderildi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Fotosuz

===

Finike'de, zirai ilaç

bayileri denetlendi

FİNİKE İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, zirai ilaç bayilerini denetledi. Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş bitki koruma ürünü bulunup bulunmadığı, bakanlıkça yasaklanan aktif maddeleri içeren bitki koruma ürünlerinin satılıp satılmadığı, bitki koruma depolanması ve satışında ilgili yönetmeliğe uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Finike İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan, denetimlerde kontrollerin yanı sıra ayrıca yeni ruhsat alınmış ürünler hakkında bilgi verildiğini, ruhsatı iptal edilen ürünlerin ise yediemine alınıp daha sonra da imhasının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Denetimlerden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yalvaç Finike Roma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title