Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam.2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 71.ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141.Maddesi (a) ve (b) bendinde geçiş üstünlüğüne sahip araçlar şunlar.

Foto: Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam.

--- KUTU ---

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141. Maddesi (a) ve (b) bendinde geçiş üstünlüğüne sahip araçlar şunlar:

*Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar,

*İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları,

*Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları,

*Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar,

*Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi çalışmalarında görevli araçlar,

*Sadece alarm sırasında olmak üzere sivil savunma hizmetlerine ait araçlar,

*Hizmetin devamı süresince koruma araçları ile korunan araçlar,

===

Almanya'dan vize müjdesi

Almanya'nın Antalya Konsolosu Karin Köller, Schengen Vizesi için Antalya'dan başvuruların İDATA firması aracılığıyla yapılacağı büronun 1 Kasım'da açılacağını söyledi.

Antalya'da Çağlayan Mahallesi'nde hizmet veren Almanya'nın Antalya Başkonsolosluğu bünyesinde İDATA firması aracılığıyla artık Antalya'dan Almanya'ya 'Schengen Vizesi' için başvuru yapılabilecek.

Almanya'nın Antalya Konsolosu Karin Köller, Schengen Vizesi müracaatlarının gelecekte Antalya'da da yapılmaya başlanacağını belirtti. Köller, Schengen seyahatleri için vize müracaatları kabulünün, 1 Kasım 2012 tarihinden itibaren İDATA firmasına verdiğini söyledi.

İDATA bürosu, pazartesi- cuma arası 08.00-18.00, cumartesi günleri de 08.00-12.00 saatlerinde hizmet verecek. Başvuru sahipleri münferit durumlarda gerekli görülmesi halinde Büyükelçilik ya da Başkonsolosluğa çağrılabilecek. Vize harçları ise değişmeyecek. Yetişkinler için 60 Euro. Ancak müracaat işlemi için dışarıdan bir firmanın görevlendirilmiş olmasından doğan 20 Euro'luk bir işlem ücreti olacak. Buna karşılık randevu almak için ödenen ücret artık olmayacak.

Bu prosedür sadece Schengen ülkeleri için 3 aya kadarki vize başvurularını kapsayacak. Daha uzun süreli diğer tüm vize başvuruları bundan böyle de Büyükelçiliğe ya da ilgili başkonsolosluğa yapılacak. Ancak, Schengen Vizesi'nin verilebilmesi için seyahatin ana hedefinin Almanya olması gerekiyor. İDATA'ya Antalya'dan teslim edilen başvuru belgeleri İzmir Başkonsolosluğu'na iletilecek ve orada incelenecek.

İnceleme sonrası işlemi yapılan başvuru, İDATA bürosuna geri gönderilecek. Başvuru sahibinin vekalet verdiği kişi belgeleri oradan teslim alabilecek. İstenildiği takdirde belgeler İDATA tarafından kargo hizmetiyle de başvuru sahibine iletilebilecek. İşlem süresi olarak yaklaşık 3-7 gün, ancak bazı durumlarda bu süre değişebilecek. Başvuru işlemlerinin hangi aşamada olduğu İDATA'nin internet sitesinden izlenebilecek.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Fransız Büyükelçiden Türkçe konferans

AKDENİZ Üniversitesi, Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda, Uluslararası Siyaset ve Diplomasi Topluluğu'nun düzenlediği, "Türk-Fransız İlişkilerinin Geleceği' konulu konferansın konuşmacısı, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili oldu. Konferansta Türkçe konuşan Büyükelçi Bili, Türkiye'yi ve Anadolu insanını çok sevdiğini, 4 çocuğu olduğunu, Türkiye'de dünyaya gelen iki çocuğunun isimlerinin Volkan ve Tayfun olduğunu söyledi.

Ermeni meselesi ve Arap Baharı ile ilgili soruları yanıtlayan Fransız Büyükelçinin "1915 Ermeni Soykırımı" şeklinde sözleri üzerine bir öğrenci-, "Sayın Büyükelçi Türkiye'de yaşayan Ermenilerle görüştünüz mü? Bu konudaki görüşleri neler, biliyormusunuz?" diye sordu. Büyükelçi Bili, öğrenciye gazeteci- yazar Hasan Cemal'in '1915 Ermeni Soykırımı' adlı kitabını okumasını tavsiye etti. 'Arap Baharı' ile ilgili soruları da yanıtlayan Büyükelçi Bili, "Suriye'deki muhalefete silahsız destek veriyoruz. Eğer kimyasal silah kullanırlarsa durum değişecek" dedi.

İLİŞKİLER ÇOK İYİ

Türk- Fransız ilişkilerinin her zamankinden iyi olduğunu ve önümüzdeki dönemde sonuçlarının daha somut görüleceğini söyleyen Büyükelçi Bili, Türkiye- Fransız ilişkileri zoru geçti. Önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak. Türkiye'de son 10 yıldaki değişim ve gelişim açık olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu Fransa'da çok iyi tanınıyor. 1990'lı yıllarda çok sık değişen siyasilerden hiçbiri Fransa'da bilinmiyor" diye konuştu.

Fransız Büyükelçi, bir öğrencinin, "Fransız Devrimi insan düşüncesinin özgürce ifade edebilmesi ile öne çıkmıştır. Fransız Parlamentosu'ndan Ermeni soykırımıyla ilgili yasanın çıkmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi" sorusuna, "Bu uzun bir hikaye, 100 yıla dayanıyor. O tarihte savaş ve açlıktan yüz binlerce insan öldü. 1915'teki soykırım yüzünden Ermeniler çoğunlukla Fransa'ya ve ABD'ye yerleşti. Fransa'da 500 bin Ermeni kökenli var. Bu tarihi onlarla paylaşıyoruz. Kısacası gerçekleri kabul etmemek doğru değil" diye konuştu.

SOYKIRIM YOK DESEM TUTUKLANIR MIYIM

Konferans sonunda bir öğrencinin, "Fransa'da, 'Ermeni soykırımı yok' desem, misafir öğrenci olarak tutuklanır mıyım" şeklindeki sorusuna ise Fransız Büyükelçi, "Hukuk açısından bugünkü Fransa'da sorun yok. Fakat dini inançlara karşı olup, küfrederseniz hukuk açısından sorun var" diye cevap verdi. "2007 yılında AB'ye giren Romanya'da yaşayan Çingenelerin Fransa'dan sınır dışı edilmesi nasıl özgürlükçülük, yaşam hakkına müdahale değil mi" şeklindeki soruya Fransız Büyükelçi, "Çingene sorunu o kadar kolay bir sorun değil. Üç ay için Romanya'dan geliyorlar. İş bulamayınca sokaklarda dileniyorlar. Gecekondu yapıyorlar. O nedenle hukuk açısından kovmak mümkün. Fransız hükümeti bu nedenle Romanya'ya göndermek istiyor. Çingene sorunları Romanya'da çözülmeli Fransa'da değil" karşılığını verdi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Fransız Büyükelçi Laurent Bili, konferans salonundan foto

===

SİNEMALARDA DEĞİŞİKLİK

----------------------

ISPARTA

=======

PRESTIGE-PİNK: 0 246 228 26 88

--------------

SALON 1 UZUN HİKAYE

SALON 2 SAMMY 2

SALON 3 UZUN HİKAYE

SALON 4 DİRİLİŞ-SIR

SALON 5 NAPCAZ ŞİMDİ?

SALON 6 ÇANAKKALE ÇOCUKLARI

===

Akdeniz ve Harran üniversiteleri öğrencileri biraraya geldi

'İl Adımda Dost Eli' buluşturdu

AKDENİZ Üniversitesi'ni kazanarak yurt ve üniversite kayıtlarını yaptırmak üzere Antalya'ya gelen öğrencilere yardımcı olmak, yasadışı örgütlerin propagandalarını etkisiz hale getirmek ve polis- öğrenci ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde açılan 'İlk Adımda Dost Eli' adlı öğrenci irtibat standında, 7 bin 615 öğrenci ve veli bilgilendirilerek, not defteri ve kalemlerden oluşan materyaller dağıtıldı.

Proje dahilinde geçen dönem öğrencilerle bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrencileri kaynaştırmak amacıyla, Crowne Plaza Otel'de 'Hoşgeldiniz' partisi düzenlendi. Etkinliğe Harran Üniversitesi'nden 46 kişi katıldı. Şanlıurfa'dan gelen emniyet görevlileri ve öğrencilerin yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi'nden öğretim üyeleri, idareciler ve öğrenciler olmak üzere 225 kişinin katıldığı partide, öğrencilerin tanışıp kaynaşmaları sağlandı. Konuk öğrenciler ertesi gün ise şehir turu, yat gezisi, sahil kenarında öğle yemeği ve Düden Şelalesi gezisine katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten ve gezilerden foto

===

KEFEK'ten Ankara çıkarması

Antalya İl Genel Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu ziyaret etti. Ziyarette Bazı Büyükşehir Belediyelerinin Sınırlarının Büyütülmesi, 13 İl'de Yeni Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili kaygılar da milletvekillerine iletildi. Komisyon Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Antalya İl Genel Meclisi'nin KEFEK üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğu SÖYLEDİ VE il genel Meclisi'nde bu alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Antalya İl Genel Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Songül Başkaya, Kadın Dostu Kent protokolünü imzalayan Antalya'da Eşitlik Eylem Planı çalışmalarının sona geldiğini ve taslağın kabul edildiğini belirterek, 2013-2015 yıllarında yürütülecek planın içeriği hakkında bilgi verdi. Başkaya, ayrıca meclisin çalışmaları arasında yoksul kadınlara öncelikli olarak verilmesi planlanan mikrokredi projesi bulunduğuna değinerek, "İlk kez Antalya İl Özel İdaresi bu dönem mikrokredi projesi verecek. Dileriz en kısa zamanda dağıtımına başlanır" dedi.

2012 yılı yatırım ve bütçe programına alınan kadın sığınmaevi konusunda da bilgi aktaran Başkaya, bütçe olanaklarının yetersizliğinden de söz etti. Başkaya ve heyet, yerel yönetimlerle ilgili kanun teklifiyle ilgili olarak da kaygılarını dile getirdiler. Başkaya, gerek hizmet sunumu ve gerekse rejim konusunda sıkıntı yaşanacağını vurgulayarak, "Bütünşehir ile ilgili birçok kaygı var. Ama temel kaygılar iki ana eksende. Biri, hizmet sunumunun Antalya gibi zorlu coğrafyalarda aksayacağı endişesi, ikincisi de bütünşehirin etnik ayrışmaları ve federasyona geçişi gündeme getireceği. Biz ayrıca 158 yıllık bir yerel yönetim birimi olan il genel meclislerinin kapatılmasını istemiyoruz" dedi.

Gönül ise kaygıların yersiz olduğunu belirtti ve "Kocaeli'nde bu sistem uygulanıyor. Hiçbir sıkıntı yok" diye konuştu. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül, çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra Antalya'da kadın temsili konusunda durumu sordu. Mahalli İdareler Seçimleri ile Genel Seçimler'de seçilen kadın sayısının az olduğunu belirten Gönül, bu sayının artırılması için herkese görev düştüğünü belirtti. Ziyaretten sonra Antalya heyeti, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Meclis Bahçe Gazinosu'nda öğle yemeği yedi. Ardından heyet AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Antalya'da devam eden ve yapılacak projeler konusunda bilgi veren Çavuşoğlu, EXPO Yasası'nın en kısa zamanda görüşüleceğini, çevre yollarının biran önce tamamlanacağını belirterek, hızlı tren için de yap-işlet-devret modeliyle yatırım yapılacağını kaydetti. Başkaya ve Antalya heyeti Bazı Büyükşehir Belediyelerinin Sınırlarının Büyütülmesi, 13 İl'de Yeni Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı konusundaki kaygılarını Çavuşoğlu'na da ileterek, meclis olarak da il genel meclislerinin kapatılmasına karşı olduklarını belirttiler.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

GÜNLÜ

Kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 3 saatlik enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Yarın (pazar) 09.00-12.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Akdeniz Sanayi Sitesi 5004-5005 sokaklar ve civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Engellilerin basketbol heyecanı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın engelli vatandaşlara yönelik yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Engelli bireylerin evden çıkmasını sağlamak, rehabilitasyonuna katkı sağlamak ve tekerlekli basketbol takımının altyapısını oluşturmak amacıyla engellilerden oluşturulan grupla, tekerlekli basketbol eğitim çalışmaları yapılıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Çadırı'nda gerçekleştirilen ilk çalışmada, tekerlekli sandalye ile top tutma çalışması yapıldı.

SOSYAL HAYATA UYUM SAĞLANACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Mehmet Akın eşliğinde çalışan engelliler, antrenmanda keyifli dakikalar geçirdi. Mehmet Akın, "Eğitimlere başladık. Burada ilk amaç engelli bireyleri sokağa çıkarmak. Kullanmadıkları kasları kullanmalarını sağlayarak, sosyal hayata uyumlarını artırmak istiyoruz. Başarılı sporcularla Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı'nın altyapısını da oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çalışmadan foto

===

Kumluca hali yenileniyor

TÜRKİYE'nin ilk tek ürün ihtisaslı fuarına hazırlanan Kumluca'da fuarın yapılacağı Kumluca Toptancı Hali'ndeki yenileme çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, toptancı halindeki pazarlama alanında sürdürülen çatı inşaatında incelemede bulundu. Kumluca Belediyesi tarafından toptancı halinde yapımı geçen ay başlatılan çelik konstrüksiyon çatı inşaatını inceleyen Belediye Başkanı Çetinkaya, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toptancı hali için önem taşıyan alanın inşaat çalışmaları sonrasında tamamının çatıyla kaplanacağını kaydeden Başkan Çetinkaya, kaplanacak olan alanın 7 bin 300 metrekare olduğunu söyledi. Toptancı halinin çatısının kaplanmasıyla çiftçilerin ürünlerinin kışın soğuk ve yağmurdan, yazın ise sıcak ve güneşten korunacağını kaydeden Çetinkaya, "Şu anda konstrüksiyon imalat ve montajı yapılıyor. İnşaat çalışmalarının kasım ayının ilk haftasında sonlandırmayı planlıyoruz" dedi.

Sezon öncesi tüm çalışmaları tamamlayarak çiftçilere, komisyonculara ve tüccarlara güzel bir hizmet alanı sunmak istediklerini kaydeden Başkan Çetinkaya, ayrıca Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan ve yalnız domatesin konu edileceği DOMATEXPO Gıda İhtisas Fuarı'nın Kumluca Toptancı Hali içindeki çatıyla kaplanan alanda yapılacağını vurguladı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Manavgat'ta işyeri yangını

MANAVGAT'ta bir soğuk hava deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ulualan mevkiinde bir et firmasına ait soğuk hava deposunun üst katında çıkan yangına Manavgat Belediyesi ve belde belediyelere ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangında deponun üst katında bulunan ofis kısmı zarar gördü. Yangının çıkma sebebinin araştırıldığı kaydedildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Yangından foto

===

Nazım Hikmet Parkı açılıyor

Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılarak kullanıma açılan Kavaklı Mahallesi'ndeki Nazım Hikmet Parkı'na yerleştirilecek Nazım Hikmet heykelinin yapımı tamamlandı. Heykel önümüzdeki günlerde parka yerleştirilerek açılışı yapılacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ankara'da ünlü bir heykel atölyesinde yürütülen heykel yapım çalışmalarının tamamlandığı, park ve heykel açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Nazım Hikmet'in Türkiye'nin ve dünyanın en önemli şairlerinden olduğunu belirten Başkan Sözen, "Özgürlük ve barış şiirlerinin tanınmış ismi Nazım Hikmet'i çok önemsiyoruz. Bize göre sanata, edebiyata hizmet veren kişilerin belediyeler tarafından yaşatılması gerekiyor. Mezarı Moskova'da bulunan şairin adını Manavgat'ta yaşatmak istedik" dedi. Nazım Hikmet Vakfı ile ortak çalışma yaptıklarını anlatan Sözen, açılışın vakıf yöneticileri ünlü sanatçılar Rutkay Aziz ve Tarık Akan'ın katılımıyla yapacaklarını planladıklarını söyledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Heykelden, Başkan Sözen - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Sağlam Manavgat Türkiye Fransa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title