Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubesi üyeleri, 14 KESK üyesinin tutukluluk halinin devam etmesini alkışlı, ıslıklı protesto etti.

Foto: Başkan Akaydın'ın basın toplantısında fotosu

===

Alkışlı, ıslıklı protesto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubesi üyeleri, 14 KESK üyesinin tutukluluk halinin devam etmesini alkışlı, ıslıklı protesto etti.

KESK Antalya Şubesi üyeleri 13 Şubat'ta gözaltına alınan 9 üye ile 25 Haziran'da gözaltına alınan 5 kadın üyenin tutukluluk halinin devam etmesini protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen KESK üyeleri, slogan atarak yürüdü. Kalekapısı Meydanı'na kadar yürüyen KESK üyeleri, tepkilerini alkış ve ıslık çalarak gösterdi.

Attalos Heykeli önünde basına açıklama yapan Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Metin İlgenci, AK Parti hükümetine tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısı yaptı. Türkiye'de adalet ve hukuk kavramlarının muhalif güçleri hedef alan baskı ve yıldırma politikasıyla tamamen anlamını kaybettiğini ifade eden İlgenci, "Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir" dedi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden foto

===

ANTDOB perdelerini açıyor

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 2012/2013 sanat sezonu için perdelerini 1 Ekim'de 'Carmina Burana' konseriyle açıyor. Opera, müzikal ve bale temsillerinin yanı sıra, repertuvarında konserler ve çocuk oyunlarına da yer veren ANTDOB, bu sezon Ali Hoca'nın bestesini yaptığı 'Lale Çılgınlığı' operasının dünya prömiyerini gerçekleştirecek. 'Herkül Operası' ve 'İki Bale' eserleri ise Türkiye'de ilk kez Antalya'da sahnelenecek.

SEZON BOYUNCA 147 TEMSİL

ANTDOB, sanat sezonu boyunca 36 bale, 40 opera ve müzikal, 20 çocuk oyunu temsili ve 28 konser gerçekleştirecek. Muğla, Konya ve Eskişehir'e 7 turne düzenlenecek. Sahnedeki temsillerinin yanı sıra ANTDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi'nin başlattığı '1 Piyano 4 Solist' ve 'Mavi Enstrüman' adlı sosyal sorumluluk projeleri de bu sanat sezonunda devam edecek. Proje kapsamında Antalya operası sanatçıları, Antalya ve çevresindeki okullara giderek oradaki öğrencilere opera sanatını ve enstrümanları tanıtacak. Proje kapsamında 16 etkinlik yapılacak.

DÜNYA PRÖMİYERİ

Antalya Operası bu sanat sezonunda 'Lale Çılgınlığı' operasının dünya prömiyerini, 'Herkül' operasının da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Herkül operasının Türkiye prömiyerinin Antalya'da yapılmasının özel bir de anlamı var. Antalya'nın Perge Antik Kenti'nden 1980 yılında yurtdışına kaçırılan ve üst kısmı 31 yıl sonra anavatanına getirilen 'Yorgun Herkül' heykeli operanın sahnelenişine de esin kaynağı oldu. G. Verdi'nin 'La Traviata' ve 'Macbeth' operaları da Antalya'da ilk kez sahnelenecek operalar arasında yer alıyor.

Gişe rekoru kıran ünlü Broadway müzikali 'West Side Story' ve 'Türküyem', 'Figaro'nun Düğünü', 'Satılmış Nişanlı', 'Medea' ve 'Lucia Di Lammermoor' operaları da sahnede olacak. 'İkili Bale' adlı eserin Türkiye prömiyeri Antalya sahnesinde gerçekleşecek. 'Don Kişot' balesi ise bu sezon prömiyeri yapılacak bir diğer eser. Seyircinin soluksuz izlediği ve ünlü sufi dansçı Ziya Azazi'nin yer aldığı 'Mevlana'nın Çağrısı', görkemli dekoru, müzikleri ve koreografisiyle 'Notre Dame'ın Kamburu' bu sezon Antalya'da son kez sahnelenecek. 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' ve dünya prömiyeri yine Antalya sahnesinde gerçekleşen 'Salome' de sanatseverlerin karşısında olacak.

26-29 Nisan tarihleri arasında ise Dünya Dans Günü Kutlamaları nedeniyle bale sahnesinde izleyicileri dans dolu günler bekliyor. Çocuk seyirciler için de yeni sanat sezonunda eğlenceli ve yeni temsiller var. 'Uyuyan Güzel' müzikali ve 'Pamuk Prenses' balesi prömiyeri yapılacak iki yeni çocuk eseri. Çocukların ilgiyle izlediği 'Kuklacı' ve 'Haydi Çocuklar Opera'ya bu sezon yeniden izlenebilir.

BİLET FİYATLARI AÇIKLANDI

Antalya Devlet Opera ve Balesi tam bilet fiyatlarını bu sanat sezonunda opera, müzikal ve bale temsilleri için yer seçimine göre 15 TL ve 10 TL, konserler için 10 TL ve 7 TL, çocuk oyunları için ise 5 TL olarak açıkladı. Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.dobgm.gov.tr internet adresinden de temin edilebilir.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserlerden fotolar

--- KUTU ---

EKİM PROGRAMI

1 Ekim: Carmina Burana (Konser 20.00)

2 Ekim: Güldestan (Modern Dans 20.00)

4 Ekim: Lucia Di Lammermoor (Opera 20.00)

6 Ekim: Mevlana'nın Çağrısı (Bale 16.00)

9 Ekim: Mevlana'nın Çağrısı (Bale 20.00)

10 Ekim: 1 Piyano 4 Solist (Eğitim-Okul)

11 Ekim: Güldestan (Modern Dans 20.00)

16 Ekim: La Traviata- Prömiyer (Opera 20.00)

17 Ekim: . Mavi Enstrüman (Eğitim- Okul)

18 Ekim: La Traviata (Opera 20.00)

20 Ekim: Satılmış Nişanlı (Opera 20.00)

23 Ekim: Bir Yaz Gecesi Rüyası (Bale 20.00)

26 Ekim: Haydi Çocuklar Operaya (Çocuk Oyunu 14.00)

27 Ekim: Bir Yaz Gecesi Rüyası (Bale 20.00)

29 Ekim: Türküyem (Müzikal 20.00)

30 Ekim: Cumhuriyet Konseri (Konser 20.00)

===

Kadın erkeği piştiledi

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), 2012-2013 tiyatro sezonunu, Türkiye'nin herhangi bir şehrinin, herhangi bir semtinde erkek egemen kültürün bir ritüel gibi her gün yaşandığı bir kahvehaneyi günümüze taşıyan 'Pişti' adlı oyunla 2 Ekim Salı günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde açıyor.

Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberi bozulur. Üniversite öğrencisi kadınlar, erkek arkadaşlarıyla bu kahvehane üzerine bahse tutuşmuştur. Aralarında çeşitli çekişmeler olan erkekler dışarıdan gelen iki kadına karşı birleşir. Ne yapıp edip, bu kadınların dışarı atılması gerekmektedir.

Erkeklerin kurduğu ittifak iki kadını dışarı atmaya yetmediği gibi, ani gelişen bir olayla bazı erkeklerin eşleri de kahvehaneye gelir ve işler iyice karışır. Mustafa Nogay Kesim'in yazdığı, Kazım Akşar'ın yönettiği iki perdelik müzikli komedide başlıca rolleri, Oktay Gözpınar, Ahmet Açıkgöz, Bahar Işık, Gözen Müftüoğlu, Murat Bölük, Gökhan Tüzün oynuyor.

Işık tasarımı Namık Gürsoy'a, dekor tasarımı Suar Şeylan'a, kostüm tasarımı Gül Emre'ye, müzik Nurettin Özşuca'ya ait oyunda dans koreografisi ise Tufan Kaytmaz imzası taşıyor. Oyunun yönetmen yardımcılığını Gökhan Tüzün üstleniyor. 2 Ekim'de prömiyer yapacak olan 'Pişti', Ekim ayı boyunca Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan fotolar

===

Öğrencilerden uluslararası proje

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü yüksek lisans öğrencileri Sevim Şeker ve Özlem Yılmaz, çalışmalarında yer aldıkları Güney Kafkaslar'daki siyasi gelişmeleri içeren uluslararası projenin 2 kitapta toplanan sonuçlarını Vali Ahmet Altıparmak'a sundu. AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi Müdürü Kenan Yüce, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Necati İyikan, yüksek lisans öğrencileri Sevim Şeker ve Özlem Yılmaz ile birlikte Vali Altıparmak'ı ziyaret etti.

Sevim Şeker ve Özlem Yılmaz, 9'u Türk, 11'i yabancı 20 öğrencinin gerçekleştirdiği Güney Kafkaslar'daki siyasi gelişmeleri içeren projenin 'Orta Asya-Güney Kafkasya Siyasi Gelişmeler 1991- 2010' Türkçe ve İngilizce bilimsel sonuçlarını içeren kitabı ile 'Gittik Gördük Yazdık Orta Asya ve Kafkasya' anı kitabını Vali Altıparmak'a verdi. Vali Altıparmak öğrencileri tebrik ederek, ilk fırsatta inceleyip okuyacağını ifade etti. Yrd.Doç.Dr. İyikan ise projenin ilk defa lisans düzeyinde uluslararası çalışmaya örnek olması açısından AÜ'nün başarısı olduğunu kaydetti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

İSTEK'li öğrenciler Almanya'da

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi'ni temsilen iki öğrenci, Almanca öğretmeni Mine Türesoy rehberliğinde, Almanya'nın Göttingen şehrinde bulunan Duderstadt'ta gerçekleştirilen PASCH 'Okullar: Geleceğin Ortakları' projesine katıldı. Öğrenciler, üç hafta boyunca Almanca bilgilerini pekiştirme ve bunun yanı sıra, Almanya'nın ilginç şehirlerini ve görülmeye değer yerlerini tanıma fırsatı buldu.

Almanya'da düzenlenen bu projeye 13 farklı ülkeden toplam 60 öğrenci katıldı. İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Yabancı Diller Bölümü öğretmenleri, PASCH projesinin öğretmen ve öğrencilerin kendi aralarında fikir alışverişine ve işbirliğine teşvik ettiğini belirterek, ilave eğitim imkanlarıyla hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin kalıcı bir nitelik kazanmalarına katkıda bulunduğunu söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Anadolu Kültür Festivali stantları açıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 24-29 Eylül tarihleri arasında ilki düzenlenen Antalya Anadolu Kültür Festivali kapsamında farklı kültür yörelerinin özellikleri, stantlarla tanıtılıyor. Atatürk Kültür Parkı'ndaki stantların açılış kurdelesini, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Antalya'daki hemşehri derneklerinin yöneticileri kesti.

Kurdele kesiminin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Akaydın, Antalya'nın Anadolu'nun buluşma noktası olduğunu ifade etti. Bu festivalin Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getiren Akaydın, festivalle Türkiye'nin dört bir tarafını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Konuşmanın ardından Başkan Akaydın ve beraberindekiler alanda açılan stantları gezdi.

23.00'E KADAR AÇIK

Dernekler, Antalya 1'inci Anadolu Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Parkı'nda açtıkları stantlarda yörelerine özgü yiyecek, içecek, el sanatları ve ürünlerini sergiliyor. Stantlar festival süresince her gün saat 11.00'den 23.00'e kadar açık kalacak. Atatürk Kültür Parkı'nda açık alanda her akşam yöresel geceler ve eğlenceler gerçekleştirilecek. Ayrıca yöresel kültürlerin anlatılacağı söyleşiler düzenlenecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Akaydın stantları gezerken

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Mustafa Akaydın Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title