Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Seramik çalışmalarından yakın plan, kursiyerler renklendirilmiş seramik eserleri gösterirken toplu, uzman öğretici Candan Çelikpençe'nin eserlerle yakın plan görüntüsü.

Foto: Seramik çalışmalarından yakın plan, kursiyerler renklendirilmiş seramik eserleri gösterirken toplu, uzman öğretici Candan Çelikpençe'nin eserlerle yakın plan görüntüsü.

===

Şölen gibi kitap tanıtımı

TURİZMCİ işadamı, sayısız kupaya sahip golf sporcusu ve ilk ehliyetli-diplomalı rüzgar sörfçüsü unvanına sahip Ahmet Tamer, şairlik yanını da yayımlanan ilk şiir kitabıyla kanıtladı. Tamer, aylarca üzerinde çalıştığı ve 'Can Çiçeğim' adını verdiği kitabı için imza günü düzenledi. 'Dizelerden Dökülenler' ve 'Can Yangınlarım' adlı iki bölümden oluşan kitabın tanıtımı, Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşti.

Şiir kitabının tanıtım etkinliği, 'Aşıklar ve Şairler Şöleni' havasında geçti. Tamer'in bazı şiirlerini ünlü halk ozanlarından Selahattin Kazanoğlu ile İlyas Şimşek saz ve sözleriyle yorumladı. Antalyalı şairler şiirleri seslendirirken, neyzenler şiirlere ney sesiyle eşlik ederek fon müziği oluşturdu. Tamer'in kitabı, 'Abı Hayat' adlı şiirle başlayıp 'Eski Lara Yolu' adlı şiirle noktalandı. Şiir kitabı, şiir severlerin beğenisini kazandı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ahmet Tamer kitabını imzalarken, yakın plan, şair ve ozanlar şiirleri seslendirirken ve izleyicilerden kalabalık görüntü.

===

Cadılar sahneyi bastı

KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun sahneye koyduğu 'Mutfak Cadıları' adlı oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu. Caroline Smith'in yazdığı, Ahmet Avkıran'ın yönettiği oyunda, sahnede yemek de pişirildi. Salon, yağ ve kavrulmuş soğan kokusuna bürünürken, eğlenceli ve heyecanlı oyun keyifle izlendi. Mutfak cadıları, pişen yemekten izleyicilere de tattırdı. Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde izlenen oyunda, televizyon dünyasının acımasızlığı, yayından kaldırılmak üzere olan 'Mutfak Cadıları' adlı yemek programı ve özel hayatların deşifre olmasıyla patlayan reytingler konu edildi.

Antalya'da ilk kez sahnelenen 'Mutfak Cadıları'nda, Direklerarası Seyircisi Jürisi'nden 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Pınar Gülmez Boyar (Dolly Biddle), 'En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen Kutsal Kaynak (Stephen Biddle), 'En İyi Komedi Kadın Ödülü'nü alan Gözlem Küçük (İsobel Lomax) ile Kadir Ekinci (Rob) rol aldı. Selin Bezircioğlu'nun sahne amirliğini yaptığı oyunda, Murat Çetinkaya ışık tasarımından, Adile Çelikkaya Sevinç ise dekor kostümden sorumlu oldu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: oyundan çeşitli sahne görüntüleri

===

Tebeşir Dairesi'ne alkış

ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nca (ATB), yeni sezonda sahnelenen Bertolt Brecht'in 'Kafkas Tebeşir Dairesi' adlı gösterisi, tiyatro severlerden tam not aldı. 19 sanatçının rol aldığı oyun büyük ilgi görünce sezon boyunca sahnelenmesine karar verildi. Heyecanla izlenen iki perdelik oyunu, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Balay yönetti. Oyun, 17-24- 30 Kasım tarihlerinde de izlenecek.

'Kafkas Tebeşir Dairesi'nin oyuncu kadrosu ise Hüseyin Yirik, Sencan Köymen, Talat Turhan Türkeli, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Mustafa Doğan Ayhan, Senam Arslanoğlu, Saadet Yıldırım, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap Gürcan, Seyfi Satmaz, Ezgi Albayrak, Yağmur Demirci, Gizem Yönel, Nuri Türker, Murat Akyol, Fatih Tunca ve Barkın Dere'den oluştu. Kostümler Gizem Karasu, ışık uygulama Özgür Dokuyucu imzasını taşıyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan sahne görüntüleri

===

Ressamın Atatürk sevgisi

ALMANYA'da uzun yıllar yaşadıktan sonra Antalya'ya yerleşen Harun Yiğit, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası'na özel yaptığı Atatürk resimlerini, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergiledi. Sevdiği Atatürk portrelerini yağlıboya tekniğiyle tuvallerine aktaran sanatçının eserleri, izleyenlerin beğenisini kazandı. Yiğit, "Atatürk sevgisiyle büyüdüm, bu sevgimi tuvallerime taşıdım. Böylesine anlamlı bir sergi açtığım için de çok mutlu, çok heyecanlıyım" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Harun Yiğit'in tablo önünde yakın plan ve sergiyi gezenlerin toplu görüntüsü

===

KALEDER'de konser hazırlığı

KALEKAPISI Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği'nin (KALEDER) Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, uzun bir aradan sonra müzik çalışmalarına yeniden başladı. Koro, sezonun ilk konserinin hazırlıklarına da başladı. Tarihi İkikapılı Han'da çalışan koro, 25 Kasım Pazar akşamı Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşecek 'Şarkıların Dili-2' adlı konserde, Muhayyer, Yegah, Hüseyni, Segah, Kürdi, Acemkürdi, Sultaniyegah, Hicaz, Nihavendi, Hicazkar makamlarındaki şarkıları seslendirecek. Şef Kemal Olguncan'ın çalıştırdığı koro, soğuk kış aylarında da seri konserler düzenleyip, Antalyalıları şarkılarla ısıtacak.

KALEDER Başkanı Hasan Kilit, yeni sezon içerinde Kalekapısı ve Cumhuriyet meydanları, trafiğe kapalı Kazım Özalp Atatürk Caddesi, Tarihi Kaleiçi semti ile bazı park ve bahçelerde de geniş katılımlı bahar konserleri, TSM dinletileri planlandığını açıkladı. Kilit, "Amacımız; çarşılarımızı müzikle şenlendirip, şehir merkezinde hareketliliği artırmak. Antalyalıları, yerli ve yabancı turistleri şarkılarla neşelendirmek" dedi. Kalekapısı esnafları olarak Antalya'nın kültür-sanat yaşamına katkıda bulunma çabasında olduklarını belirten Kilit, Antalya'nın tanıtımı amacıyla, KALEDER Korosu'nun çevre il ve ilçelerde konserler vereceğini de müjdeledi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: KALEDER TSM Korosu, İkikapılı Han'daki salonda çalışma yaparken

===

Gençlerin sinema heyecanı

GENÇ yeteneklere tiyatro, bale, diksiyon, müzik, konservatuara hazırlık, kamera önü eğitimi verilen Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nda 'Kamera Önü Oyunculuk Eğitimi' çalışmalarına katılan gençler, Haziran ayına kadar sürecek ikinci dönem eğitimlere başladı. Gençler, ilk dönemde diksiyon, sahne bilgisi ve rol eğitimi alırken, 'Uzmanlar' adlı oyun üzerinde de sürekli çalıştı. Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak bazı sinema filmi ve televizyon dizisi için oyuncu ve figüran talepleri de gelmeye başladı. Merkez, çekimi Kaş İlçesi'nde yapılan, başrollerini ise Burak Sağyaşar ile Ezgi Eyüboğlu'nun paylaştığı 'Sudan Çıkmış Balıklar' adlı televizyon dizisine 6'sı oyuncu, 345 figüran desteğinde bulunmuştu.

Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nun işletmecileri Çiğdem Bulut ile Barış Fındık, Devlet Tiyatrosu, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları ile TRT kökenli spikerlerden oluşan eğitim kadrosunun genç yetenekleri yetiştirdiğini belirtti. Çiğdem Bulut, 'Kamera Önü Oyunculuk' eğitimine, gençlerin ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Bu eğitime 'Nefes' adlı filmin görüntü yönetmeni Gökhan Çalbay da katkıda bulundu. Bir süre önce de Kanal D'de yayınlanan 'Akasya Durağı' adlı dizi filmin üçkağıtçı şoförü rolünde oynayan Levent Ülgen, deneyimlerini bizlerle paylaşmıştı. Diksiyonla başlayan eğitim, sahne bilgisi ve rollerle pekişiyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eğitim çalışmalarından toplu ve detay görüntüler

===

ANSAN projelere destek verecek

ANTALYA Sanatçılar Derneği (ANSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Kamile Yılmaz, üyeler Mustafa Ceylan, Mustafa Balık, Mehmet Rıza Ünlü, Rahime Halide Soysal, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş'ı makamında ziyaret etti. Kamile Yılmaz, ziyaretin amacının tanışma olduğunu açıkladı. Geçen Ekim ayı içinde yapılan olağanüstü genel kurulda ANSAN yönetimine seçilen yeni üyelerle tanışan Kaymakam Kocabaş, "Derneğin, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini yakından izliyorum. Katkıda bulunan ANSAN üyesi sanatçıları kutluyor, yeni yönetimde görev alan arkadaşlara da başarılar diliyorum" dedi. ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz da Kocabaş'a iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Kocabaş, ANSAN yöneticilerine kaymakamlığın uygulamaya koyduğu projelerin önemini anlatı. Kocabaş, "Yeni Bir Gün Projesi'nden ilk etapta 12-18 yaş arası dezavantajlı 200 öğrenci yararlanıyor. Sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenip, farkındalık yaratılıyor. Projeyle ilgili bugüne kadar dokuz aktivite gerçekleştirdik. Gençlerin topluma uyum sağlaması amaçlandı" dedi. Kocabaş, 'Muratpaşa Okuyor Projesi' kapsamında ise öncelikle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla, 100 bin adetten fazla kitap dağıtıldığını açıkladı. ANSAN Başkanı Yılmaz ise "Biz sanatçılara düşen görev olursa, kaymakamlık projelerine katkıda bulunmaya her an hazırız" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ANSAN yönetimi, Kaymakam Fatih Kocabaş ile birlikte

===

ANTDOB'tan büyüleyen eserler

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), yeni sezonun ilk aylarını birbirinden muhteşem eserlerle renklendirdi. 'Carmina Burana', 'Güldestan', 'Lucia Di Lammermoor', 'Güldestan', 'Mevlana'nın Çağrısı', 'La Traviata', 'Bir Yaz Gezesi Rüyası', 'Haydi Çocuklar Operaya', 'Türküyem', 'Cumhuriyet Konseri', 'Tosca' adlı eserlerle opera ve bale severleri tekrar biraya getiren ANTDOB, yarın 'Atamızı Anıyoruz' adlı konserle de izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

13 Kasım Salı akşamı izlenecek olan 'Notre Dame'ın Kamburu' adlı bale eserinin ardından, 17 Kasım Cumartesi akşamı 'Figaro'nun Düğünü' adlı opera eseri sahnelenecek. Mevlana severler, 20 Eylül Salı akşamı 'Mevlana'nın Çağrısı' adlı bale eserinde buluşup unutulmaz bir gece yaşayacak. ANTDOB'un Kasım ayı programı, iddialı eserler arasında yer alan 'Satılmış Nişanlı ', 'Kuklacı (çocuk oyunu)', Figaro'nun Düğünü' ile devam edecek, 'Türküyem' adlı müzikli oyunla da sonlanacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sahnelenecek eserlerden görüntüler

===

Son rötuşlar

BAHÇELİEVLER semtindeki Otantik Resim Atölyesi'nde, Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde 13 Kasım Salı günü açılacak karma resim sergisi için gün sayan genç ve yetişkin öğrenciler, yeni tablolarına son rötuşları atıyor. Ressam Mukadder Öztürk'ün eğitim verdiği atölyede yağlıboya, akrilik boya, suluboya tekniklerini çalışan yeni ve eski öğrenciler, rengarenk doğa, sahil, otantik köy manzarası, çiçek, böcek figürlerinden oluşan resimlerini beğeniye sunacak.

Otantik Resim Atölyesi'nde çalışmalarını sürdüren Ali Özen, Keziban Kurt, Neylan İkizoğlu, Belma Kandemir, Gülgün Güler Can, Çiğdem Yazıcıoğlu, Sultan Türk, Dilek Tekay, Nursel Turan, Aysolmaz Altay, Mustafa Yüce, Halide Deniz, Azize Candan, en güzel tablolarını sergileyecek. Atölyesinde ressam yetiştiren Öztürk, "Öğrencilerim, dışa vuramadıkları duygularını, düşüncelerini, özlemlerini, ulaşılması güç hayallerini, boya ve fırça marifetiyle tuvallerine aktarıyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Atölyede resim çalışması yapılırken ve Mukadder Öztürk'ün yakın plan görüntüsü.

========

SERGİLER

========

ANSAN

Harun Yiğit'in resim sergisi…………………………………………….…..….5-11 Kasım

Sema Uygur Bayer'in resim sergisi…………………………………………...12-25 Kasım

MEKSA'nın folklorik bebek sergisi (Bahçe)………………………………….16-24 Kasım

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Zeki Serbest'in resim sergisi………………………………………..…...9 Kasım-15 Aralık

ANTALYA MÜZESİ

Karma resim sergisi…………………………………………………….…..…...1-10 Kasım

MURATPAŞA BELEDİYESİ FUAYESİ

-Süreyya Ekmekçioğlu'nun resim sergisi………….……………………….…: ..5-10 Kasım

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

Otantik Resim Atölyesi karma resim serisi…………………………………….13-22 Kasım

============

OPERA - BALE

============

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Aramızı Anıyoruz (Konser)……………………………………..……………..…10 Kasım

Notre Dameın Kamburu (Bale)…………………………………………….…13-15 Kasım

Figaro'nun Düğünü (Bale)……………………………………………………….17 Kasım

Mevlana'nın Çağrısı (Bale)………………………………………………………20 Kasım

=======

TİYATRO

=======

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

(Haşim İşcan Kültür Merkezi)

Pişti (Çarşamba-Cuma-Cumartesi)………………………………………..…9-10- Kasım

Ruhlar Gelirse…………………………………………...…21-22-23-24-28-29-30 Kasım

-Antigone (İstanbul D.T)………………………………...………….....14-15-16-17 Kasım

========

FESTİVAL

========

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ

Antalya Piyano Festivali…………………………………………....16 Kasım-8 Aralık

===============

MÜZİK DİNLETİSİ

===============

ANSAN

ANSAN TSM Korosu (Atatürk'ün sevdiği şarkılar)………………….……10 Kasım

====

ANMA

====

ANSAN

Saffet Uysal ve Öğretmenleri Anma…………………………….………..24 Kasım - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Fatih Kocabaş Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title