Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi bünyesinde kurulan Avrupa- Akdeniz Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerine ilişkin stratejilerin belirlenmesi amacıyla Adrasan'da bulunan Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi'nde 'III.

Foto: Bayramlaşma fotosu

===

Danışma kurulu toplantısı

AKDENİZ Üniversitesi bünyesinde kurulan Avrupa- Akdeniz Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerine ilişkin stratejilerin belirlenmesi amacıyla Adrasan'da bulunan Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi'nde 'III. Danışma Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.

Toplantıya AÜ Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Delegasyonu, Avrupa Komisyonu ve Fransa Milli Eğitim Bakanlığı (INJEP), Avrupa Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Ulusal Ajans yetkilileri katıldı.

Toplantıda, AÜ, Salto Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi ve Türk Ulusal Ajansı ortaklığında 6-10 Aralık 2013 tarihlerinde Avrupa Akdeniz Gençlik Programı Eğitmen Seminerinin Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden 100 eğitmen ve gençlik programları çalışanının katılımıyla Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirileceği açıklandı.

Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi'nin kurumsal kimlik kazanması, tanınırlığı ve gelişimi için büyük önem taşıyan toplantının, gençlik çalışmaları alanında yeni yaklaşımların ve ulusal/uluslararası işbirliklerinin güçlenmesine katkı sağladığına vurgu yapıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıya katılanlar

===

Kepez ailesi bayramlaştı

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kurban Bayramı dolayısıyla bürokratları ve personeliyle bayramlaştı. Başkanlık makamında düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreninde Başkan Tütüncü, başkan yardımcılarıyla birlikte birim müdürlerinin, memur, sözleşmeli, işçi ve belediyeye bağlı şirketlerde görevli personelin tek, tek Kurban Bayramını kutladı.

Belediye personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Tütüncü, bayram dolayısıyla 369 personele 550 TL ile 800 TL arasında ikramiye ödemesi yaptıklarını belirtti. Tütüncü, "Değer verdiğim yol arkadaşlarıma, sevdikleriyle birlikte kazasız-belasız, güzel bir bayram diliyorum" dedi. Tütüncü, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olması dileğiyle Kepezlilerin ve Antalyalıların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Bayramlaşma

===

AESOB personeli bayramlaştı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) çalışan personel, Birlik Başkanı Abdullah Sevimçok ve diğer yöneticilerle bayramlaştı. Abdullah Sevimçok'un makamında düzenlenen bayramlaşma programına, Başkan Sevimçok, başkan vekili Adlıhan Dere, yönetim kurulu üyesi Bayram Dal, disiplin kurulu başkanı Yusuf Kurul, birlik genel sekreteri Mehmet Işıldağ, birim sorumluları ve diğer personel katıldı.

Personeline kısa bir bayram konuşması yapan Sevimçok, şöyle dedi: "Esnafımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler birbirine saygılı, işini iyi takip eden çok güzel bir ekibiz ve bu ekip ruhuyla da inşallah önümüzdeki günlerde daha nice hizmetlere hep birlikte imza atacağız. Burada hizmet veren tüm personelimizin AESOB'un başarılarına katkı koyduklarının farkındayım ve bu yüzden tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bayramınız sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde geçer."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Bayramlaşma

===

Antalyalı işadamları Erbil'de

DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) yurt dışı ziyaret programı kapsamında yedinci seyahatini Irak Bölgesel Yönetimi Başkenti Erbil'e yaptı. Erbil'in en büyük şirketi Ster Holding'te başlayan DÖSİAD Erbil- Antalya iş forumunda konuşan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Ortadoğu'nun parlayan yıldız kentlerinden biri olan Erbil'in önümüzdeki günlerde her geçen gün gelişen ticaret hacmiyle adından daha da fazla söz ettireceğini belirtti. Gencer, "Biz DÖSİAD olarak kentin yeniden inşasında aktif rol alacağız" dedi.

Gültekin Gencer, ekonomik gelişmelere bağlı olarak yeniden dizayn edilen Erbil'in değişim ve gelişim sürecinde Türk işadamları olarak her türlü projede taraf olmaya hazır olduklarını ifade etti. Gencer, Antalya'da Erbil'in ihtiyacı olan her şeyin üretildiğini belirterek, "Avrupa'ya, Uzakdoğu'ya gitmeye gerek yok. En iyi ürünler Antalya sanayisinde bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda ürettiğimiz Antalya mallarıyla Erbil'in yeniden yapılanmasında söz sahibi olacağız" diye konuştu.

Ster Grubu CEO'su Server Pedavi ise yatırımları hakkında bilgi verdi. Türk işadamlarının Erbil'de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Pedavi, "Size garanti ediyorum Erbil'de iş var. Erbil çok değişiyor. 2003 yılında alıp sattığımız her ürün Çin malıydı. 3.5 yıl sonra Türk malı almaya başladık. Aynı zamanda Almanya'dan da ithalat yapıyoruz. Türklerin gördüğümüz tüm malları çok kaliteli. Türk mallarının kalitesini yabancı ortaklarımıza anlatıyoruz. Burada iş yapma şansınız çok yüksek. Erbil'i sizlerle yeniden inşa edeceğiz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotoları

===

Miniklerin Cumhuriyet Balosu

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 yaş ve 6 yaş sınıfı öğrencileri, Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Minikler, 'Atatürk ve Cumhuriyet Hakkında Bildiklerimiz, Merak Ettiklerimiz, Öğrendiklerimiz' konulu üç aşamalı projeleriyle Cumhuriyet etkinliklerinin ilk adımını attı.

Atatürk çelengi için çiçekler tasarlayan minikler, daha sonra Cumhuriyet şapkalarıyla, marşlar söyleyerek Cumhuriyet Balosuna başladı. Ardından Atatürk'ün en sevdiği dans olan vals ile günü noktaladı. Günün anlam ve önemine uygun özenle giyinen minikler, Atatürk ve ay yıldızla süslü şapkalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin fotosu

===

İçişleri Bakanlığı'nca geçici olarak görevden alınan Manavgat'ın Ilıca Belde Belediye Başkanı Rafet Ünal görevine iade edildi.

Ilıca'da erken bayram

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından 25 Ağustos'ta görevden geçici süreliğine alınan Rafet Ünal'ın tekrar iade edilmesi beldede adeta erken bayram havası yarattı. Büyük bir kalabalık tarafından AK Parti belde teşkilatı önünde davullar ve zurnalarla belde halkı tarafından karşılanan Başkan Rafet Ünal zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Parti binasından Ilıca Belediye Binası'na kadar vatandaşlarla ve partililerle birlikte yürüyen Başkan Rafet Ünal'ı burada AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp karşıladı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Karşılamadan ve Rafet Ünal. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Adrasan Akdeniz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title