Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemer Turizm Eğitim Merkezi işbirliğinde esnafa yönelik düzenlenen İngilizce dil kursu başladı.

Foto: Mahalle Muhtarı Abdullah Arslan ve vatandaşlar resim

===

Esnafa dil kursu

KEMER Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Kemer Turizm Eğitim Merkezi işbirliğinde esnafa yönelik düzenlenen İngilizce dil kursu başladı. Kemer Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) işbirliğinde gerçekleştirilen yabancı dil kursu, 4 Şubat'ta başladı. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftanın 3 günü gerçekleştirilen kurs, 18.00 ile 20.30 saatleri arasında veriliyor.

İngilizce Öğretmeni Aysun Atalay tarafından verilen kursa, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal da katılıyor. Esnaf açısından yabancı dilin önemine işaret eden Oda Başkanı Ünsal, esnafa yönelik düzenleyecekleri eğitim programlarına ağırlık vereceklerini söyledi. Yabancı dil kursundan 33 esnafın yararlandığını anlatan Başkan Ünsal, ilgiden memnun olduklarını kaydetti. 3 ay sürecek kurs sonunda düzenlenecek törenle, katılımcılara sertifikaları verilecek.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Kurstan foto

===

Gazipaşa'ya yeni mezarlık

GAZİPAŞA'nın Kahyalar Belde Belediyesi tarafından beldeye mezarlık yapılması için 20 dönüm alan tahsis edildi. Sarıağaç Mahallesi Dikmen Mevkii'nde 2002 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından mezarlık yeri olarak ayrılan 20 dönümlük arazide Kahyalar Belediyesi, Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresi tarafından mezarlık yapılması için çalışma yürütülüyor.

Mezarlık oluşturulması için arazi toprak ve dolgu malzemesiyle dolduruluyor. Belediye ekipleri, mezarlığın duvar, namazgah, şadırvan ve peyzaj işlerini yürütüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, bölgede mezarlık alanı için 18 uygulaması yapacaklarını söyledi.

Mezarlığın bin mezar kapasitesi olduğuna dikkati çeken Karav, "Mezarlığın planını hazırladık. Gelişi güzel defin yaptırmayacağız. Mezarlığın hazırlanması için çalışmalar sürüyor. Planlama yapıldıktan sonra defin işlemine başlanacak" dedi. Mezarlığın istinat duvarı, namazgah, şadırvan gibi işlerini yapmak için belediye bütçesinin yeterli olmadığını anlatan Karav, eksiklerinin giderilmesi için hayırseverlerden destek beklediklerini belirtti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kahyalar Belde Belediye Başkanı Tevfik Karav ve mezarlık alanı

===

Kurban bağışına teşekkür belgesi

KIZILAY, Kaş'ta geçen Kurban Bayramı'nda kurban bağışında bulunanlara teşekkür belgesi verdi. Teşekkür belgeleri, Kaş Kızılay Şubesi Başkanı Metin Göktepe ve yönetim kurulu üyeleri Metin Songül ve Metin Bozdağ bağışta bulunan Esat Erdem, Musa Erdem, Kerim Say, Salih Güçlü, Deniz Erdik Baksak, Kerim Ölmez, Emine Güngör ve Özgür Oktay'ı iş ve evlerinde ziyaret ederek teşekkür belgesi, kurban bağışlarının yerine getirildiğini gösteren CD ve kavurma hediye etti.

Şube Başkanı Metin Göktepe, yaptığı açıklamada, "Türk Kızılayı 144 yıldır iyilik yolunda ilerleyen, zor günlerde Türk toplumunun yaralarını saran, dünyadaki her doğal felakette insanlığa hizmet veren bir kurum. Bizi, bu yolculuğumuzda Türk Kızılayı'nı yalnız bırakmayan Kaş'taki sekiz hayırsevere teşekkür ediyoruz. Türk Kızılayı dünyanın en büyük yardım kuruluşudur" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Belge verilirken

===

Öğrenciler mehter takımı kurdu

KAŞ Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi öğrencileri 'Mehter takımı' kurdu. 9 aylık çalışma sonrası oluşturulan mehter takımında 29 öğrenci bulunuyor. Kaş Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Mehter Takımı'nı, mehter eğitmeni Halil Çoban çalıştırdı. Mehter takımının komutanlığını (çorbacıbaşı) Okul Müdür Yardımcısı İlker Şekerci yapıyor. Mehter takımında 3 sancak, 3 tuğ, 6 çevgen, 6 zurna, 2 nakkare, 2 zil, 4 davul ve 1 kös yer alıyor.

Okul Müdürü Halil İbrahim Geçen, eğitmen Halil Çoban'ın çalışmaları ve öğrencilerin gayretiyle

konser verecek duruma gelindiğini söyledi. Okul Aile Birliği'nin mehter takımının tüm malzemelerini karşıladığını anlatan Geçen, "Özel ve ulusal günlerde Kaş'ı temsil edecek, konserler verecek, bölgemizi temsil edecek bir ekip oluşturduk" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Mehter takımından

===

Engellilere özel okul

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mevlüt Özçınar tarafından babası Hacı Halil Özçınar adına yaptırılan engelliler için yaptırılan 'Özçınar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu' tamamlandı. Resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak okulda, 7 derslik, 1 otistik derslik, spor salonu, revir, yemekhane, mutfak, müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, katip odası ve arşiv bulunuyor.

Çocuk oyun alanlarının da bulunduğu okulun her dersliğinde televizyon ve internet bağlantısı bulunuyor.

700 metrekare kapalı alana sahip okul, 2 katlı olarak inşa edildi. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının 2'nci yarısında hizmet verecek olan okula şu ana kadar 20 öğrencinin kayıt yaptırdığı belirtildi. Okulu yaptıran Mevlüt Özçınar, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engellinin bulunduğunu kaydetti.

Herkesin engelli bireyleri topluma kazandırmak için adım atması gerektiğini vurgulayan Özçınar, "Her sağlık insan aynı zamanda birer engelli adayıdır. Bu nedenle herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Burada okuyacak, eğitim görecek çocuklar topluma kazandırılacak. Okulun yapımında bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Mevlüt Özçınar'ın ve engeliler Okulundan fotolar.

===

Evliliğe ilk adım

BURDUR Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Feyzullah Turgut kızı İngilizce öğretmeni Gözde Turgut, evliliğe ilk adımını attı. Şafak-Feyzullah Turgut çiftinin kızı Gözde Turgut ile Feriha-Murat Fığlalı çiftinin Elektrik Mühendisi oğlu Yasin Fığlalı'nın kına gecesi Susamlık Tesisleri'nde yapıldı. Genç çiftin arkadaşları ve yakınlarının katıldığı kına gecesinde, davetlileri doyasıya eğlendi. Gözde Turgut ve Yasin Fığlalı hafta sonu düzenlenecek düğün töreniyle dünya evine girecek.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Kına Gecesinden

===

ÇYDD başkanı doğum günü kutladı

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Burdur Şube Başkanı Sergül Canıgür, yeni yaşını dostlarıyla birlikte kutladı. Susamlık Tesisleri'ndeki doğum günü yemeğinde Canıgür'ü arkadaşları, denek üyeleri ve davetliler katıldı. Doğum günü pastasını kesen Canıgür, mutluluğunu yakın dostları Gözde Ertuğrul ve Selin Demer ile paylaştı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Sergül Canıgür ve arkadaşları - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title