Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER Belediyesi öğrencilere yönelik geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 'Yarı Yıl Tatil Kitabı' kampanyasını bu yıl da düzenledi.

Foto: Ayten Bircan ve seminere katılanlar

===

Öğrencilere tatil kitabı

KEMER Belediyesi öğrencilere yönelik geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 'Yarı Yıl Tatil Kitabı' kampanyasını bu yıl da düzenledi. Kemer Belediyesi merkez ile beldelerdeki 12 ilköğretim ve anaokulunda eğitim gören 2 bin 50 öğrenciye yarıyıl tatil kitabı ve geniş müfredatlı CD hediye etti. Belediyesi Kültür ve Halkla İlişkiler Birimi'nin düzenlediği kampanyada eğitime destek olmak, yarıyıl tatilinde öğrencileri okumaya teşvik etmek ve tatili daha faydalı geçirmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Kuzdere Mahallesi Hacı Mehmet Saygan İlköğretim Okulu'ndan başlatılan tatil kitabı dağıtımında, sınıfları ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Başkan Yardımcı Galip Gün, kitapları dağıttı. Bütün okullara giderek, öğrencilere kendi elleriyle tek tek kitaplarını vermeyi arzu ettiğini kaydeden Başkan Gül, "Diğer okullara da kitap götürülerek okul müdürlerine teslim edilecek. Müdürlerimiz kanalıyla kitaplar çocuklarımıza dağıtılacak. Çocuklarımızla bir arada olmak bizim de mutluluğumuzu arttırdı. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: kitap dağıtımından foto

===

Afyon'da 2013 projeleri anlatıldı

AFYONKARAHİSAR'da 2013 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Adem Uslu'nun başkanlığında yapıldı. Bölge müdürlerinin yatırımlar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantıda, 2012'nin gerçekleşme oranları ve 2013 yılında uygulanacak projeler de anlatıldı.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan

DSİ 18'inci Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Baysal, üzerinde çalıştıkları 69 projeden 7'sinin tamamlandığını söyledi.

2013'TE 6 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILACAK

İnşaatı devam eden 20, ihale programında 16 ve projesi devam eden toplam 26 çalışmanın olduğunu belirten Baysal, dere yataklarındaki kanal temizliği çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. Sorumluluk alanında, Dinar, Sadıklı, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Kızılören ve Hocalar ilçeleri bulunduğunu belirten Antalya 13'üncü Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Özgen ise Afyonkarahisar'da, finansmanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca sağlanan 8,5 kilometre turistik yol bulunduğunu açıkladı.

2012 yılı ödeneğinin 61 milyon TL olduğunu hatırlatan Nuri Özgen, ödeneğin 60 milyon TL'sinin harcandığını kaydetti. Nakdi yüzde 98, fiziki yüzde 90 gerçekleşme sağlandığını açıklayan Özgen, "2013 yılında 6 kilometre bölünmüş yol yapımı hedefleniyor" dedi. Afyonkarahisar'da, 41 proje gerçekleştirdiklerini açıklayan Orman Bölge Müdür Nadir Sarıkaya ise orman kadastrosunun yüzde 38'i tamamlandığı söyledi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: toplantıdan fotolar

===

Finike'de sağlığa takviye

FİNİKE İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ersan Çetiner, 112 ambulans hizmetlerinde görevlendirilmek üzere atanan toplam 30 Acil Tıp Teknisyeni ve paramediğin göreve başladığını kaydetti. 12 personelin Turunçova Beldesi'ne yapımı süren 112 Acil Çağrı İstasyonu'nda görev yapacağını aktaran Dr. Çetiner, bu personelin eksiklerinin giderilmesi için Antalya'da eğitim gördüğünü vurguladı. Dr. Çetiner, 18 personelin ise Arif ve Yazır köylerinde görevlendirildiğini kaydetti.

Köylerdeki altyapı eksiklerinin giderilmeye çalıştığını anlatan Dr. Çetiner, "Buradaki eksikler tamamlanana kadar personel, Finike Devlet Hastanesi'nde faaliyetlerini sürdürecek. Ekip, bu sürede hem 112 faaliyetlerine hem de hastane acil hizmetlerine yardımcı olarak deneyim kazanacak" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Ak Parti'de yeni dönem

BURDUR Ak Parti İl Başkanlığı'na atanan İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, yeni il yönetim kurulu üyelerini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantında konuşan İl Başkanı Ekici, Ak Parti'nin 10 yılda ülkede tesis ettiği istikrar ve güven ortamına vurgu yaptı. Ekici "Biz Türkiye'nin partisiyiz. Her türlü ayrımcılığı reddeden, 75 milyon insanımızın tamamını kucaklayan bir anlayışla yola çıktık" dedi.

Toplantıya katılan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise Başkan Ekici ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Yeni yönetimin önünde ilk olarak yerel seçimlerin bulunduğunu kaydeden Başkan Akkaya, "Bulunduğumuz makamlar boşa vakit geçirilecek yerler değil. Hepimiz görevimizin sorumluluğu içerisinde çalışmalarımıza devam etmek ve bunu onurla, gururla sürdürmek mecburiyetindeyiz. Lafla sözle dedikoduyla, birbirimizi eleştirerek geçirecek vaktimiz yok" dedi. Konuşmaların ardından yeni yönetim tanıtıldı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: İbrahim Ekici, İl Yönetimi toplu halde

===

Burdur'a 2'nci OSB

BURDUR'da 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) imar planı tamamlandı. Burdur 2'nci OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali Nurettin Yılmaz'ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yusuf Keyik, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ile müteşebbis heyet üyeleri Ali Gür ve şehir plancısı Süleyman Ceyhan katıldı.

Hazırlanan OSB imar planının, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayına sunulmak üzere Ankara'ya gideceğini belirten Vali Yılmaz, onay alındıktan sonra arsaların yatırımcılara tahsis edeceklerini belirtti. 2'nci OSB'de, 10 dönümden 60 dönüme kadar arsalar bulunduğuna işaret eden Vali Yılmaz, "Arsalar orta ve büyük ölçekli işletmeler göre ayarlandı. Bunun sebebi, tamamen büyük yatırımcıyı Burdur'a çekmek ve istihdamı arttırmak. Yani 60 dönümlük bir araziyi alan işletmeci, bunun 15 dönümünü kapalı alan yapmak zorunda" diye konuştu.

Burdur 1'nci OSB'nin tamamen dolduğuna dikkati çeken Vali Yılmaz, "2'nci OSB'nin ortasından büyük bir dere geçiyor. Bu konuda DSİ'nin çalışma yapması için imar planının tamamlanması gerekiyordu. Derenin Burdur Gölü'ne ulaşması için proje hazırlanacak. Böylelikle arazinin yapısıyla ilgili bir çalışma yapılmış olacak" dedi.

2'nci OSB'de sağlık, spor ve sosyal donatı alanlarının yer alacağını aktaran Vali Yılmaz, "Parsel alanlarımızı sanayicilerimizle görüşerek belirledik. Çünkü,işadamlarımızın görüşleri bizim için çok önemli. Planın Ankara'da tasdik edilmesinden sonra tahsise açacağız. Kamulaştırmaların bitmesinin ardından, İller Bankası ile görüşmelere başlayacağız. 2'nci OSB'de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Vali Yılmaz ve Müteşebbis heyet üyeleri imar planını incelerken

===

Yaşlı dostu kitap

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altındiş'in editörlüğünü yaptığı 'Yaşlılarda Güncel Sağlık Sorunları ve Bakımı' adlı kitap yayımlandı. Prof. Dr. Mustafa Altındiş, kitabın yaşlı bakımıyla ilgilenen öğrencilerin çalışma hayatları boyunca gereksinim duyacakları en temel sağlık ve sosyal bilgileri içerdiğini anlattı.

Toplumun hızla yaşlandığını, dolayısıyla gereksinim ve sorunların da farklılaştığı vurgulayan Prof.Dr. Altındiş, "Bu kitapta yaşlanan nüfus ve gereksinimleri, ortaya çıkabilecek yeni olgular, sorunlar ve alınması gereken önlemler konunun en yetkin kişileri tarafından kaleme alınmıştır" dedi.

Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisinin de yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulması olduğunu belirten Prof. Dr. Altındiş, "Onların sağlık sorunlarını bilmek ve gelecekte oluşacak muhtemel problemleri azaltmaya çalışmak, bu konudaki bilgiyi artırmak ve paylaşmak geleceğimize yatırımdır. Bu kitabın amacına ulaşması ve geleceğimize hizmet etmesi için, muhataplarının yaşlı dostu olması, onların mutluluğu ve sağlığı için çabalayan bireyler haline gelmesi en büyük temennimizdir" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mustafa Altındiş ve kitap kapağının fotosu

===

Afyon'a Kamerunlu kardeş geliyor

KAMERUN'un Gounte şehri ile Afyonkarahisar arasında yürütülen kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde, kente gelen Kamerunlu işadamları valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Kardeş kent ilişkilerine öncülük eden Mus Far MAN Otomotiv Şirketi Müdürü Veli Murat Çıracıoğlu, Touristiqune Express SA şirketi sahibi Yaouba Bello ve beraberindeki işadamları ilk olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

Kardeşlik ilişkilerinin 3 yıl önce başladığını anlatan Başkan Çoban, iki şehir arasında bir köprü kurulacağını söyledi. Belediye'nin ardından Valiliği ziyaret eden Kamerun heyeti, kardeşlik ilişkilerinin karşılıklı ticareti geliştireceğini söyledi. Şirketlerinin Kamerun'daki çalışmalarla geçen yıl 2 milyon dolar ihracat yaptığını anlatan Murat Çıracıoğlu, Kamerun heyetinin termal tesisleri hayranlıkla gezdiğini anlattı.

İki şehir arasında kurulan bağdan duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, "Kamerun iç huzurun yaşandığı ülkeler arasında saygın bir yeri olan ülkedir. İş ortaklığı sayesinde kardeş olabilmek için yetkililerin girişimleri takdire şayan bir harekettir, bu nedenle kendilerini kutluyorum ve bu proje kapsamında Valilik olarak gerekenleri yapacağız. İki ülke arasında ticari ilişkiler ve sosyal ilişkiler artacaktır" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Valilik ve belediye ziyaretlerinden foto

===

Lösemili çocuklar için oyun

AFYONKARAHİSAR Lösemili Çocukları Koruma ve Yardımlaşma Derneği tarafından lösemili çocuklar yararına Rehberlik Araştırma Merkezi'nde tiyatro etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında sahnelenen 'Barış'ı Kurtaralım' adlı oyunu çok sayıda öğrenci izledi. Afyonkarahisar Lösemili Çocukları Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Muammer Topuz, 2011 yılında bu yana faaliyet gösteren derneğin, şu ana kadar 14 lösemili çocuğa maddi- manevi yardımda bulunduğunu söyledi.

Çocukların her ay düzenli olarak alışveriş çeki verdiklerini, tedaviye giderken yol ve konaklama masraflarını karşıladıklarını aktaran Dr. Topuz, "Amacımız lösemi hastası çocuklarımız için bağış toplamak, lösemi hastası çocuklarımız ile halkımızı bir araya getirmek ve tiyatroyu izleyen çocuklarımıza sevgi, kardeşlik, barış gibi değerlerin bilincini kazandırmak" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Oyundan foto

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Ekici Antalya Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title