Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB), Kemer Bölgesi'ndeki okullara yaptığı destekler sürüyor.

Foto: Rasim Metin

===

GATAB'tan eğitime destek

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB), Kemer Bölgesi'ndeki okullara yaptığı destekler sürüyor. GATAB, Kemer Merkez Ortaokulu'nun bilgisayar ve fotokopi makinesi ihtiyacını gidererek eksiklerini tamamladı. GATAB yönetimi tarafından, 5 bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı, 2 fotokopi makinesi, 2 klima, 40 sıra ve 80 sandalye okul yöneticilerine teslim edildi. Ayrıca okula ait 26 klimanın bakım ve onarımı da yapılarak öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Merkez Ortaokulu yönetimi tarafından verilen kahvaltıda öğretmen ve okul aile birliği üyeleriyle bir araya gelen GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, siyasetin eğitimden uzak tutulması gerektiğine işaret etti. İmkanlar ölçüsünde okullara ve eğitime destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Üras, "Eğitim kalitesinin artırılması için sadece konuşmak yeterli değil. Bir şeyler de yapmak lazım" dedi.

ÖNEMLİ PROJELERİMİZ OLACAK

Okullar ve öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim ve öğretim alabilmeleri için önemli projeleri olduğunu da açıklayan Başkan Üras, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen dönemlerde bunları hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projelerimiz sayesinde eğitim kalitesinin daha da artacağına inanıyoruz ve öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamda öğretimlerine devam etmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE DERS DİNLEDİ

Okul Müdürü Tamer Özer ise desteklerinden dolayı Başkan Üras'a teşekkür etti. Kahvaltının ardından 1'inci sınıf öğrencilerini ziyaret eden Başkan Üras, bir süre sınıfta öğrencilerle dersi dinledi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Üras, öğrencilere çok çalışmaları öğüdünde bulundu. Başkan Üras, "Öğrencinin işi çalışmaktır. Çalışın ki başarılı bir gelecek sizin olsun" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Başkan Üras ve öğrenciler

===

Proje bekliyoruz

ULUSAL Ajans olarak tanınan Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı, Afyonkarahisar'da tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Toplantıda Ulusal Ajans'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Ulusal Ajans Halkla İlişkiler uzmanı Neslihan Sağlam, Türkiye'nin AB'nin desteklediği projelere verdiği destekleri kullanma bakımında 4'üncü sırada olduğunu söyledi.

Kendilerine gelen proje başvurularını kabul ettiklerini, seçilen projeye ve başvurulara finansman desteği sağladıklarını kaydeden Sağlam, "Projelerin uygulanmasını gözlemliyoruz. AB bize her yıl belirli bir bütçe ayırıyor. Bu bütçeyi yeterli biçimde kullanmazsak bu para tekrar Avrupa'ya gidiyor. Bu nedenle bu kaynağın kullanılması için proje bekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin şu anda 27 Avrupa ülkesi içinde kaynak kullanmada 4'üncü sırada yer aldığını vurgulayan Sağlam, "Bizim programımız 2 çatıdan oluşuyor. Birincisi, Hayatboyu Öğrenme Programı, ikincisi ise Değişim Programı. Başkanlığımız 2003 yılında kuruldu. 96 personelle hizmet veriyoruz. Bu sayı, son dönemde 150'yi buldu. 16 program 36 faaliyetin yürütülmesinden sorumluyuz. AB Bakanlığı'na bağlı kalarak çalışıyoruz" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve Neslihan Sağlam

===

Okul öncesinde AB kalitesi

AVRUPA Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında, Ayten Çağıran Anaokulu tarafından koordine edilen 2012-2014 Comenius projesi TEA-POT'un (The European Artefacts: Project of Theatrics) ilk toplantısı Antalya'da yapıldı. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Ayten Çağıran Anaokulu'nda yapılan toplantıya, proje ortakları İngiltere, İrlanda, Fransa ve Slovenya'dan gelen okul öncesi öğretmenleri katıldı.

Proje, Avrupa ülkeleriyle iş birliği yapılarak okul öncesi eğitimin kalitesini artırmak ve kültürel diyaloğu geliştirip öğretmenlerin okul öncesi yaklaşım ve tekniklere dair bilgi ve yöntemlerini geliştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında, okul seraları, sağlıklı beslenme, geleneksel yemekler, unutulmuş meslekler ve okul müzelerinin kurulması gibi birçok faaliyetin, projenin websitesi ve diğer iletişim araçlarıyla paralel izleme yöntemleri kullanılarak yürütülmesi yer alıyor.

Türkiye'de okul öncesi eğitim uygulamalarının tanıtılacağı proje kapsamında, küçük yaştaki öğrencilere Avrupa'yı tanıtmak ve öğrencilerde erken yaşlarda yabancı dil öğrenme isteği yaratmak gibi alt hedefleri de yer alıyor. Konuk öğretmenler, proje toplantılarının dışında kalan zamanlarda, Antalya'nın tarihi ve turistik yerleri gezdi. Kültür turlarına katılan öğretmenler, Antalya'dan ayrıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğretmenlerden

===

Alanya'da gıda güvenliği semineri

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Alanya Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası üyeleri için '5996 sayılı kanunun getirdiği yenilikler' adlı seminer düzenlendi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen ve Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci'nin de katıldı.

Seminerde, ziraat mühendisi Şenay Çelik ve gıda mühendisi Sevtap Sağcanseven tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun getirdiği yenilikler anlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, gıda güvenliğinin önemine dikkati çekerek, denetimlerin arttırıldığını söyledi. Buna benzer eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini belirten Rüzgar, 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu' geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Bu kapsamda tüketicilerin daha güvenilir, temiz ve hijyenik koşullarda tüketimini sağlamak, gıda ürünlerinde izlenebilirliği ve Türk Gıda Kodeksi'ne uyguluğunu denetlemek, kayıt dışılığı ve haksız rekabeti önlemek için lokanta, fırın, pastane ve market gibi bütün gıda üretim ve satış yerlerinin kayıt işlemlerini yapması gerektiğini vurgulayan Rüzgar, "Kayıt işlemlerini yapmayan firmalara 5996 sayılı kanun çerçevesinde cezai işlem uygulanacak"" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Seminerden fotolar

===

Sağlıktaki değişim vatandaşın lehine

ANTALYA Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Murat Özdemir ve Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Yüksel, Gazipaşa'da incelemelerde bulundu. Kaymakam Muhittin Pamuk'u ziyaret eden Dr. Özdemir, değişen sağlık yönetmeliği hakkında bilgi vermek ve sağlık kurumları hakkında bilgi almak için ilçeye geldiklerini belirtti. Sağlık kurumlarında yapılan değişimlerin vatandaşın lehine yürüdüğünü kaydeden Dr. Özdemir, Aile Hekimliği ile Hıfzıssıhha'nın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bünyesine alındığını söyledi.

Nüfusu 50 binin altındaki ilçelerde Toplum Sağlığı Merkezi oluşturulduğuna dikkati çeken Dr. Özdemir, "Devlet hastaneleri de Sağlık Bakanlığı bünyesinden çıkarılarak birliklere devredildi. Bu değişimler çerçevesinde ilçedeki sağlık kurumlarının durumuyla ilgili bilgi almak için geldik, incelemelerde bulunacağız" diye konuştu.

Kaymakam Muhittin Pamuk ise sağlıkta yaşanan değişimlerin vatandaşa pozitif yansıdığını ve bundan en çok vatandaşların fayda gördüğünü belirtti. SSK ve devlet hastaneleri ayrıldığında da başta bir uyum sorunu yaşandığını anlatan Kaymakam Pamuk, "Ancak daha sonra bu değişimden hepimiz olumlu etkilendik. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün görev alanı geniş. Bu vatandaşın sağlık işleri açısından menfaatine olacaktır" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Murat Özdemir ve ziyaretten

===

Orman köylüleri seralarına kavuşuyor

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü orman köylülerini kalkındırmak için başlatılan 'OR-KÖY' projesi kapsamında 3 köyde, 24 aileye cam seraları teslim edilmeye başlandı. Yapımı tamamlanan ilk seralarda salatalık hasadı yapılıyor. OR-KÖY kredisi çıkan Küçüklü, Hasdere ve Güney köylerinde dar gelirli toplam 24 aile seralarına kavuşurken, serasını erken bitirenler ise seraya ektikleri ihracatlık dikenli salatalığı hasat etmeye başladı.

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, köylerde 2013 yılı için OR-KÖY projesiyle kalkınma eğitim programının hızla devam ettiğini söyledi. Bu yıl Küçüklü, Hasdere ve Güney köylerinde dar gelirli 24 aileye en az 500 metrekare olmak üzere cam sera kredisi verildiğini anlatan Kısacık, "Proje bedeli olan 17 bin lirayı köylüler, 1 yılı ödemesiz, 4 yılda Ziraat Bankası'na geri ödeyecek. Tüm seralar kasım ayı sonuna kadar bitirilecek" dedi.

ORMAN KÖYLÜSÜ SERALARINA KAVUŞUYOR

OR-KÖY kredisi çıkan köylülerden Erol Akgül, kredi sayesinde yapımına başladığı serasının tamamlamak üzere olduğunu söyledi. 500 metrekarelik seranın yapımının ay sonunda tamamlanacağını kaydeden Akgül, "Fasulye ekeceğiz, ilk defa böyle bir seramız oldu. Köylerimizin kalkınması için çok iyi bir proje" dedi. Baki Baysal ise "Devletin yardımıyla cam sera sahibi oluyorum" dedi. 53 yaşında ilk kez sera sahibi olan Ismahan Alkan da "Seramızı devletimiz sayesinde yaptık" dedi.

24 KÖYLÜYE ORKÖY KREDİSİ

Proje sorumlusu Orman Yüksek Mühendisi Mehmet Akçakaya ise yapılan işleri yerinde denetleyerek ilk salatalık hasadı yapılan seralar hakkında bilgi verdi. OR-KÖY projesi kapsamında orman köylülerini kalkındırmak için kredi vermeye başlandığını anlatan Akçakaya, "Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, potansiyelleri göz önüne alarak seracılığın daha uygun olduğunu ve bu yıl sera kredisi vermeye başladı.

Yapımı biten seralarda ekim yapıldı ve bu seralarımızdan ilk mahsuller alınmaya başlandı" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Sera yapan köylüler ve Orman Yüksek Mühendisi Mehmet Akçakaya

===

Kaymakamdan ürecilere birlik çağrısı

SERİK Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi, sorunları yerinde tespit etti. Kaymakam Rüstemoğlşu, köy ziyaretleri kapsamında ilk Eminceler Köyü'nü ziyaret etti. Köylüler Kaymakam Rüstemoğluna sorunlarını anlattı. Ürettikleri ürünü çok düşük fiyatlardan sattıklarını ve zarar ettiklerinden şikayet eden üreticiler, destek istedi.

Serik'e 2 ay önce atandığını belirten Kaymakam Rüstemoğlu, "Sizlerle tanışmaya, sorunlarınızı dinlemeye geldim. Köylülerimizin sorunları bitmez. Çünkü tarımla uğraşıyorsunuz. Bende bir çiftçi çocuğuyum. Hepinizin kazanmasını isterim, yüzünüzün gülmesini isterim. Ama bir araya gelip birlik kurmalısınız. Ürettiğiniz mahsulleri birlikler üzerinden satmalısınız ve fiyatını sizler belirlemelisiniz" dedi.

Üretici birlikleri kurulmadığı takdirde her zaman üreticinin zarar edeceğini anlatan Kaymakam Rüstemoğlu, "Siz fiyatı kabul eden değil, belirleyen olmalısınız. Birlik olursanız bu kısır döngüye son verebilirsiniz. Üretim planlaması yaparsanız sizin için iyi olur. Eğer bir ülkede üretim fazla ise fiyat düşük olur, az ise fiyat yüksek olur. Planlamaları çok iyi yapmalısınız" dedi.

Avrupa'da ve Amerika'da üretici birliklerinin çok etkin çalıştığını anlatan Kaymakam Rüstemoğlu, "Bunu çok rahat yapıyorlar ve borsası var. Bir araya gelmelisiniz. Köylülüğün ne olduğunu, ben çok iyi bilirim. Çiftçimiz para kazanmadığı zaman ben çok üzülürüm. Ancak kurulacak birlikler sizlerin sorunlarını bitirecek tek çözüm" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Isparta'da araç filosuna takviye

ISPARTA Belediyesi, altyapı çalışmalarını hızlandırmak amacıyla 16 aracı daha filosuna kattı. 10 dev hidrolik basınçlı kamyon, 4 kamyonet ve 2 kepçenin daha alındığı Belediye'de toplam araç sayısı 115'e yükseldi. Isparta Belediyesi önünde araç teslim töreni yapıldı. Mahalle muhtarlarının da katıldığı törende, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Altyapı çalışmalarında kullanmak üzere 10 hidrolik basınçlı kamyon aldık. Kamyonların yarısı ağır taşıt malzemeleri taşıyan çift kasa sistemli" dedi.

Bu araçların maliyetinin 1 milyon 650 bin lira olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, ayrıca seri hizmet verecek 4 kamyonet aldıklarını söyledi. Bu araçların maliyetinin ise 340 bin lira olduğuna işaret eden Başkan Günaydın, "300 bin lira değerinde 2 adet kepçe de aldık. Araçların toplam değeri ise 2 milyon 300 bin lira" dedi.

Bu araçlarında filoya dahil edilmesiyle hizmet hedeflerini büyüteceklerini kaydeden Başkan Günaydın, "Önümüzdeki bahar ayına mevcut finisherin (asfalt ve beton serme makinesi) yanına bir tane daha ekleyeceğiz. Böylelikle araç ihtiyacımız kalmayacak. Isparta'yı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl 80 Km'lik dayanıklı asfalt döküyoruz. Gelecek yıl da 3'üncü etap yollarda çalışmalara başlıyoruz. En zor caddeleri bitirdik. Gelecek yıl sorumluluk alanımızdaki her yerin altyapısını bitireceğiz" dedi.

Beş aylık süre içerisinde 20 bin kamyon stabilize malzeme, 10 bin kamyon da asfalt taşıdıklarını anlatan Başkan Günaydın, "Önümüzdeki yıl 1.5 milyon metrekare asfalt dökmek için hedef koyduk. 20 bin kamyon asfalt malzeme, 40 bin kamyon stabilize malzeme taşınacak. İşte aldığımızı bu araçları bu hedefe ulaşmak için kullanacağız" diye konuştu. Başkan Günaydın, konuşmasının ardından yeni alınan kamyonlardan birine binerek tanıttı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Araç tanıtımı fotosu

===

Adalet terazisi tarafsız olmalı

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan MATSO Başkanı Şükrü Vural, Başsavcı Ocak'a görevinde başarılar diledi. Türk adaletine olan güvenini dile getiren Başkan Vural, Türk adalet terazisinin önyargısız, tarafsız ve doğru tarttığını söyledi. Toplumsal barışın ve huzurun oluşturulmasında ve devam ettirilmesinde adalet sisteminin önemli bir fonksiyon olduğunu kaydeden Başkan Vural, "Toplumsal olayların ve kargaşanın önüne geçilmesinde, adalet kurumlarına büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

Birey olarak, toplum olarak adalet dağıtan kurumlara yardımcı olunması gerektiğine değinen Başkan Vural, herkesin kendi adaletini aramasının önüne geçen, etkin ve hızlı işleyen bir adalet sisteminin, devlete ve onun kurumlarına olan güvenini arttıracağını belirtti. Başkan Vural, insan hak ve hürriyetlerinin korunmasında, teminat altına alınmasında, devlet ve millet olgusunun varoluşunda ve yaşatılmasında hukukun ve adalet sisteminin etkin rolü bulunduğu kaydetti. Başsavcısı İlhan Ocak ise ziyaret için teşekkür ederek, adalet kurumlarına güvenmeye devam edilmesini gerektiğini söyledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Muhtarlara eğitim semineri

SANDIKLI'da köy ve mahalle muhtarlarına yönelik 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi' ve 'Evlendirme Yönetmeliği' konularında seminer verildi. Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İlçe Nüfus Müdür Vekili Ahmet Duman ve nüfus müdürlüğünde görevli personel Serkan Gür, katılımcılara slaytlar eşliğinde bilgi verdi.

Sunumun ardından muhtarlar, 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi' ve 'Evlendirme Yönetmeliği' hakkında anlamadıkları ve merak ettiği konularda sorular sordu. İlçe Nüfus Müdür Vekili Ahmet Duman toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, "Vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için bu tip bilgilendirme ve eğitim toplantılarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Noel Baba'dan yeni rekor

DEMRE'deki dünyaca ünlü Noel Baba Müzesi, bu yılın 10 aylık döneminde gelir rekoru kırdı. Noel Baba Müzesi'ni geçen Ekim ayında 50 bin 431 kişi ziyaret ederken, karşılığında 547 bin 992 bin lira gelir elde edildi. Geçen yılın aynı döneminde 55 bin 353 kişinin ziyaret ettiği ören yeri, karşılığında 276 bin 780 lira gelir bırakmıştı.

Bu yılın 10 aylık döneminde ise Noel Baba Müzesi'ni 512 bin 88 kişi ziyarete etti. 5 milyon 300 bin 755 lira gelir elde edildi. Müzeyi, geçen yıl aynı dönemde 557 bin 915 kişi ziyaret etti. Myra Antik Kenti'ni ise bu yılın ekim ayında 46 bin 2 kişi ziyaret etti. Karşılığında 515 bin 740 lira gelir sağlandı. Geçen yılın Ekim ayında Myra Antik Kenti'ni 54 bin 836 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 302 bin 57 lira gelir elde edildi.

Bu yılın 10 aylık döneminde Myra Antik Kenti'ni 470 bin 198 kişi ziyaret ederken, karşılığında 5 milyon 61 bin 212 lira gelir elde edildi. Bu dönemde Myra Antik Kenti'nden sağlanan gelir, tarihi bir rekor oldu. Geçen yılın ilk 10 ayında Myra Antik Kenti'ni 517 bin 542 kişi ziyaret etmişti.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Müzeden

===

Kalkan'da Atatürk Sergisi

KAŞ'ta Kalkan Kültürevi'nde bu sezonun son sergisi açıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kalkan Şube Başkanı Saime Yücesan Baysal'ın hazırladığı 'Fotoğraflarla Atatürk' adlı sergi açıldı. Sergiyi Kaymakam Selami Kapankaya, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakut ADD Şube Başkanı Saime Yücesan Baysal birlikte yaptı.

Açılışta Sadık Öğretir yönetimindeki Kalkan Akardeon Korosu mini bir konser verdi. Öğrenciler Melisa Önder 'Mustafa Kemaller Ölmez', Mert Ozan Benli ise '10 Kasım' adlı şiirleri okudu. 90 Atatürk fotoğrafının yer aldığı sergide ayrıca ressam Birsel Özen'in, seramik üzerine yaptığı Atatürk tabloları bulunuyor. Fotoğraflarda Atatürk'ün yaşamı, devrimleri ve ulusal kurtuluş mücadelesi anlatılıyor.

Kaymakam Kapankaya, "Ölümünün 74'üncü yılında ulusumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü gelecek kuşaklara bu sergi ile anlatıyoruz. Onun düşüncelerini, yaptığı devrimleri gelecek kuşaklara anlatmak, yaşatmak zorundayız. Çünkü, onun ilke ve devrimlerinin, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi gelecek kuşaklardır" dedi. Sergi 15 gün boyunca açık kalacak.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Serik'te tarihi eser operasyonu

SERİK İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ortak operasyonla, Roma dönemine ait olduğu belirlenen 7 sikke ele geçirildi. Bir istihbaratı değerlendiren ekipler, Orta Mahalle'de bir işyerine baskın yaptı. Baskında R.E.A ve I.H.A gözaltına alındı. Yapılan aramada şüphelilerin üzerinde 7 adet sikke ele geçirildi. Sikkeler incelenmek üzere Antalya Müze Müdürlüğü'ne gönderildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Namık Kemal Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title