Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AKSEKİ Kaymakamı Mekan Çeviren, Antalya DSİ 13.Bölge Müdürlüğü'nün Akseki'nin Süleymaniye Beldesinde 2011 yılında başlatılan çalışmalarda açılan su kuyusunda saniyede 25 litre su bulunduğunu ve bu su ile Akseki'nin su sorununun çözüleceğini...

Foto: Sedat Karakoyun, içme suyu şebeke binası, bardakta su

===

Akseki'nin su sorunu çözülecek

AKSEKİ Kaymakamı Mekan Çeviren, Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'nün Akseki'nin Süleymaniye Beldesinde 2011 yılında başlatılan çalışmalarda açılan su kuyusunda saniyede 25 litre su bulunduğunu ve bu su ile Akseki'nin su sorununun çözüleceğini söyledi. Kaymakam Çeviren, Akseki'nin 41 köyü bulunduğunu ve tüm köylerin su şebekesinin İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını belirtti.

Kaymakam Çeviren, Akseki'de su sorunu olduğunu, ancak çeşmesinden su akmayan bir tek köy bulunmadığını kaydetti. Vali Ahmet Altıparmak'ın talimatıyla Süleymaniye Beldesi'nde DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'nce su arama çalışmaları başlatıldığına değinen Çeviren, geçen yıl Süleymaniye Beldesi'nde saniyede 25 metre kapasiteli su bulunduğunu bildirdi.

Daha önce açılan ve yeterince derine inilmeyen iki kuyuda da daha derine inmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini anlatan Çeviren, DSİ araçlarının Süleymaniye'de çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Çeviren, Süleymaniye ve Akseki belediye başkanlarının, meclislerinden protokol için yetki aldıklarına işaret ederek, "Söz konusu protokolün imzalanmasıyla Süleymaniye Beldesi'nden gelen su Akseki ve 11 köy ile Jandarma Tabur Komutanlığı'nın su ihtiyacını giderecek" dedi.

AKSEKİ, (DHA)

Foto: Süleymaniye Beldesi'nden çıkan su

===

Teneke kutular kitap olacak

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kitap Kulübü, başlattığı kitap kampanyası kapsamında teneke içecek kutularını geri dönüşüme kazandırarak buradan elde edeceği gelirle kitap alacak. AKÜ Kitap Kulübü Başkanı Kahraman Özkul, AKÜ Turizm Otelcilik ve İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Şuayip Özdemir'in önerisiyle kampanyayı başlattıklarını söyledi. Kampanya çerçevesinde önce Turizm Otelcilik ve İşletmeciliği Yüksek Okulu'nda geri dönüşüm noktaları oluşturulacağını vurgulayan Özkul, "Öğrenci arkadaşlarımızdan tükettikleri içecek kutularını bu noktalara bırakmalarını isteyeceğiz" dedi.

TÜM FAKÜLTELERE YAYILACAK

Uygulamanın başarılı olması halinde Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki diğer fakültelerde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Kahraman Özkul, "Diğer fakültelerde de bu geri dönüşüm noktaları yaygınlaştığında teneke meşrubat kutularını geri dönüşüme göndereceğiz. Bu çerçevede oradan gelecek parayla kitap alacağız. Kitapları ise 5 Eylül'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nın 200 metre ilerisindeki Ataköy İlkokulu'na bağışlayacağız" diye konuştu.

ALIŞKANLIK KÜÇÜK YAŞTA KAZANILIR

Kitabın günlük hayattan bağımsız ele alınamayacağını kaydeden Özkul, "Günlük hayatta, yolda, dolmuşta, minibüste kitap okuyabiliyoruz. Kitap okuyarak kendimizi geliştiriyoruz. Çoğumuz, okuma alışkanlığını küçük yaşta kazandık. Ataköy İlkokulu'ndaki kardeşlerimizin de okuma alışkanlığı kazanmasına katkıda bulunursak çok mutlu olacağız" dedi. Özkul, kampanya kapsamında toplanan kitapların Kars'ın Akkaya İlçesi'ne bağlı Karahan Köyü'ndeki Ataköy İlkokulu'na gönderileceğini söyledi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

===

Tarihi okul restore ediliyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi'ndeki tarihi Mustafa Kocakaya İlkokulu restore ediliyor. Bölgenin ilk eğitim kurumu olan Mustafa Kocakaya İlkokulu, 1937 yılında inşa edildi. Yatılı mektep olarak hizmete açılan okul daha sonra ilkokul olarak hizmet vermeye başladı. İki katlı, 11 derslikli okulun 2'nci katında tiyatro sahnesi, salon, fırın, mutfak bulunuyor.

Korumaya alınan binanın Kaş Kaymakamlığı'nca hazırlanan restorasyon projesi, Antalya Anıtlar Kurulu ve Röleve Müdürlüğü'nce kabul edildi. Restorasyon projesi 30 bin lira hazırlandı. Arkasından binanın Milli Eğitim Bakanlığı'nca restorasyon ihalesi yapıldı. 800 bin liraya ihale edilen binanın çatısı yenilenecek. Duvarlarda güçlendirme ve tüm sıvalar yenilenecek.

Asınla uygun olarak yenilenecek binanın elektrik ve su sistemi de değiştirilecek. Kaymakam Selami Kapankaya, restorasyon çalışmalarının 31 Aralık 2012'ye kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Tarihi binanın gelecek kuşaklara Kalkan Kız Meslek Lisesi adıyla hizmet vereceğini anlatan Kaymakam Kapankaya, "Öğretim yılının ikinci yarısında öğrenciler yenilenmiş binada eğitim görecek" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Okuldan foto

===

Ağaç katliamına tepki

FİNİKE-Kumluca Karayolu genişletme ve düzenleme çalışmaları kapsamında yol kenarındaki ağaçların kepçeyle kökünden sökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Karayolları tarafından ihalesi yapılan yolun her iki tarafıyla orta refüjde yapılacak ağaçlandırma, yaya yolu, araç park alanları, bisiklet yolu çalışması nedeniyle mevcut ağaçlardan bir kısmının kesilmesi tepkiyle karşılandı.

CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Atilla Öztürk ve bazı vatandaşlar ağaçların kesildiği bölgeye giderek kınadı. Grup adına açıklama yapan ADD Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, "Sahilkent Beldesi'nin sembolü olan, onlarca yılda yetişmiş okaliptüs ağaçlarını kökünden kepçeyle sökerek yok edenler doğa katillidir" dedi.

Ağaçların kesilmesini kınayan CHP İlçe Başkanı Reşat Eker de "Bu ağaçların yok edilmesi tüm bu yörede yaşayanların içini yakmıştır. Bu projede 3 metre kaldırım, 3 metre yaya yolu olacağını biliyoruz. Ağaçlar kesilmeden bir proje hazırlanabilirdi. Projenin 4,5 milyon TL'ye ihale edildiği söyleniyor. Birilerine rant mı sağlanıyor? Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Sökülen ağaçlar, gruptan foto

===

Servislere sıkı denetim

KORKUTELİ İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, öğrenci taşıyan okul servis araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Korkuteli ilçesi ile Akyar köyü arasında gerçekleşen uygulamada, servis araçlarındaki yolcu emniyet kemeri, araç arkasında "dur" lambasının yanıp yanmadığı, aracın arka pencere korkuluklarının olup olmadığı kontrol edildi. Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

Servis araçlarına yönelik denetimlerin amacına ulaşmasında velilere ve okul idarecilerine büyük görev düştüğüne işaret eden Kaygusuz, "Okul servis araçlarına çocuklarını bindiren anne ve babalar ile bu araçlarla okullarına taşıma yapılan okul idarecileri bu konunun takipçisi olmalıdır. Anne ve babalardan tek isteğimiz okul servis araçlarının bakımlı temiz ve kurallara uygun olmasına dikkat etmeleri" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Denetimlerden

===

Kaymakam Çalık'tan Saatcı'ya ziyaret

Bursa Nilüfer Kaymakamlığı'ndan Fethiye Kaymakamlığı'na atanan Ekrem Çalık, iade-i ziyaretlere başladı. Kaymakam Çalık ilk ziyaretini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya yaptı. Ziyaretten konuşan Başkan Saatcı, 11 belde belediyesi, 102 köyü ile Fethiye'ye bir kaymakamın yetmeyeceğine işaret ederek, Fethiye'nin il olması gerektiğini, Fethiyelilerin de bunu istediğini söyledi.

Saatcı, Kaymakam'ın işlerin altından kalkabilmesi için bir kaç yardımcısı olması gerektiğine değinerek, "Gerçekten çok zor. Daha önceki kaymakamlardan bildiğim için bunları söylüyorum. Bir tek kaymakamın altından kalkacağı bir şehir değil Fethiye. Ama Sayın Kaymakamımızda yılların birikimi, tecrübesi var. Üstesinden geleceği konusunda hiçbir endişemiz yok. Sırt sırta vererek, sıkıntılar çözmek için birlikte çalışacağız" dedi.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Sandıklı kurban bayramına hazır

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Sandıklı Belediyesi ekipleri tarafından Hayvan Pazarı'nda düzenlemeler yapılırken, mezbahada bayramın ilk günü kesim yapılacağı belirtildi. Belediye başkanı İsmail Elibol, önceki yıllarda yaşanan sorunların tekrarlanmaması için küçükbaş hayvanların pazarlandığı bölümün yollarının düzenlendiğini, her satıcıya eşit, düzenli satış alanları oluşturulduğunu belirtti.

Büyükbaş hayvan bölümünde de aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını kaydeden Elibol, pazara sağlıklı hayvan girişini sağlamak amacıyla ekiplerin sürekli denetim yapacağını vurguladı. Elibol, Belediye'ye ait mezbahada, kurbanların sağlıklı ve hijyenik ortamda kesilmesinin sağlanacağını, ilk gün yapılacak kesimlerde hayvan başına 100 TL alınacağını bildirdi. Elibol, kurbanlarını mezbahada kestirmek isteyenlerin, gelecek haftadan itibaren isimlerini yazdırmalarını istedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (DHA)

Fotoğraf: Hayvan pazarındaki düzenlemelerden

===

Müftülükten 'engelsiz' yemek

GAZİPAŞA İlçe Müftülüğü 'Camiler ve Din Görevlileri' haftası kapsamında engellilere ve aileleriyle yemekte bir araya geldi. Gazipaşa Özel Aydın Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen programa engelliler, Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Gazipaşa Özel Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nevin Aydemir ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Yemeğin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının 'Camiler ve Engelliler' olduğunu hatırlatan İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, "Kesinlikle hiçbir engel, hiçbir kusur, noksanlık Allah'ın kuluna bir cezası değildir. Hz. Adem'den buyana dünyada imtihan içindeyiz. Cenabı Allah bizleri canımız, malımız, sağlığımız, evlatlarımızla imtihan ediyor. İnşallah ahirette çok güzel mevkiler sizleri bekliyor. Doğuştan gelen bu engeller kusur değildir. Asıl engel kişinin kendisini hakikate kapatmasındır" dedi.

PAMUK: YALNIZ DEĞİLSİNİZ

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise yapılan etkinlikle engelli bireylerin ve ailelerinin kendilerini yalnız hissetmemelerini amaçladıkların söyledi. Gazipaşa'da yaşayan tüm engelli bireylerin sosyal hayata engelsiz bireyler olarak katılması arzuladığını kaydeden Kaymakam Pamuk, "Bunun kolay olmadığını biliyoruz. Bunun için zihinsel ve fiziksel engeller var. İki yıldır bu konuda ciddi adımlar atıldı. Komisyon kuruldu, eksiklikler tespit edildi ve çalışmalar yapıldı" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yemekten fotolar

===

ADD üyeleri kahvaltıda buluştu

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi üyeleri, kahvaltıda buluştu. Yat Limanı yanındaki Belediye Deniz Tesisleri piknik alanında düzenlenen kahvaltıya ADD Şube Başkanı Esin Bilgiç, İşçi Partisi İlçe Başkanı Fikret Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Gazipaşa'da yardıma muhtaç üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiklerini belirten ADD Şube Başkanı Esin Bilgiç, dernek yönetici ve üyelerinin sosyal yardımlaşma konularında kendilerine verdiği samimi destekten dolayı teşekkür etti.

Bilgiç, bu tür etkinlikleri devamlı hale getirmeye çalışacaklarını belirterek "ADD Şubesi olarak elimizden geldiği kadarıyla bu tür faaliyetlerde bulunarak üniversitelerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kahvaltıdan

===

Polonyalı güzellerin aklı Alanya'da kaldı

ALANYA'da yapılan 'Queen of Poland' adlı güzellik yarışmasında kraliçe seçilen ve dereceye giren 6 güzel, ilçedeki son günlerinde Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Sipahioğlu, Alanya güzeli seçilen Joanna Chrustowska'ya üzerinde Alanya resmi yer alan bir tabak hediye etti. Polonya güzeli seçilen Angelika Staros, arkadaşları adına yaptığı veda konuşmasında Alanya'da bulundukları süre içerisinde güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

İlçeye hayran kaldıklarını belirten Staros, "Alanya'yı asla unutmayacağız. Alanya Belediyesine organizasyona verdiği destek dolayı teşekkür ederiz" dedi. Yarışmada Alanya güzeli seçilen Joanna Chrustowska ise aldığı ödülden dolayı onur duyduğunu ve kendisine hediye edilen 1 hafta tatil için tekrar geleceğini belirtti.

Tarihi Kızılkule önünde düzenlenen yarışmada Angelika Staros Polonya güzeli, Sylwia Flinska 2'nci, Izabela Ejnik 3'üncü seçilirken, Joanna Chrustowska Alanya güzeli, Dominika Bilska Akdem güzeli, Marlena Michalczyk Exim güzeli, Anita Sikorska Utopia güzeli, Magdelena Kubiak Paris cazibe güzeli, Marta Bienek RMF Maxx güzeli ve Gabriela Dublago da Maria salon güzeli seçilmişti. Yarışmada 1'inci olan Angelika Staros, gelecek yıl ülkesini dünya güzellik yarışmasında temsil edecek.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sipahioğlu ve güzeller - Sipahioğlu'nun Alanya güzeline plaket vermesi

===

Çin orkestrası büyüledi

TÜRKİYE'de 2012 yılının 'Çin Kültür Yılı' olması nedeniyle Türkiye'de bulunan Zhe Jiang Geleneksel Enstrümanlar Kadın Orkestrası, Afyonkarahisar'da konser verdi. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı'nın (TOSYÖV)katkılarıyla gerçekleşen konser 2 saat sürdü.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde sahneye çıkan Zhe Jiang Geleneksel Enstrümanlar Kadın Orkestrası'nın 45 sanatçısı, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Jiangsu Kadınlar Çin Halk Müziği Topluluğu, toplam 12 şarkı seslendirdi. Topluluk, konserin sonunda ise 'Katibim' şarkısını seslendirerek Türk izleyicilere jest yaptı. Yöresel kıyafetler ve çalgılarla izleyicilerin karşısına çıkan topluluk, tam not aldı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Konserden

===

Kemer 3 yolu değişiyor

KEMER Belediyesi tarafından ilçenin en yoğun kullanılan 'Kemer 3' yolu yenileniyor. Trafiğe kapatılan yolda asfalt yenileme çalışmalarına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 1,5 kilometre uzunluğundaki yolun tamamen yenileneceğini söyledi. Çalışmaların 80 gün süreceğini kaydeden Başkan Gül, yol güzergahındaki elektrik direklerin değiştirileceğini söyledi.

Bu süre içerisinde elektrik direkleri değişeceğini anlatan Başkan Gül, "Yaşam Hastanesi Kavşağı'ndaki köprüyü yeniden yaparak 90 metre büyütüp buraya kavşak yapacağız. Ayrıca dere üzerindeki köprü de yeniden yapılacak. Yoldaki 2 köprü, 1 kavşak ve yağmur suyu hatları yol kenarına alınacak. Kaldırım, ışıklandırması ve asfalt çalışması yapılacak" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Çalışmalardan foto

===

Öğrencilere yangın eğitimi

AFYONKARAHİSAR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün öğrencilere yönelik eğitimleri devam ediyor. Çeşitli okullardan, anasınıfı ve ilkokul düzeyindeki öğrencileri konuk ederek, itfaiyecilik hakkında uygulamalı eğitim veren İtfaiye Müdürlüğü'nün son konukları, TED Koleji'nin kreş, 2'nci ve 3'üncü sınıf öğrencileri oldu.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ OLDULAR

Merak ettikleri tüm soruları, ziyarette kendilerine eşlik eden itfaiye amirleri Süleyman Duru ve Erol Barış'a soran öğrenciler, itfaiyenin gerçekte neler yaptığı, mesleğin zorlukları, yangın anında neler yapmaları gerektiği hakkında geniş bilgi aldı. Büyük bir dikkatle kendilerine anlatılanları dinleyen öğrenciler, 110 Alo İtfaiye Acil Servisi'ni de ziyaret ederek, olası bir yangın anında, itfaiyeyi nasıl arayacaklarını da öğrendi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

===

Banyoda düşen kadın öldü

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, elini yıkamak amacıyla girdiği banyoda düşen 52 yaşındaki Nevin Kaya, öldü. Olay, önceki gün saat 11.00 sıralarında Okurcalar Beldesi Alarahan mevkiinde meydana geldi. Kızları Rukiye ve Çilem Zini ile birlikte yaşayan Kaya, elini yıkamak için girdiği banyoda düştü. Annelerinin banyodan çıkmaması üzerine kontrole giden Çilem Zini annesinin cansız bedeniyle karşılaşınca babasına ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerinde giden sağlık görevlileri ve İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı Kaya'nın yaşamını yitirdiğini tespit etti. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Alanya Belediye Mezarlığı Morguna kaldırılan Kaya'nın cenazesi kesin ölüm neden belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu (ATK) Antalya Grup Başkanlığına gönderildi. Bir süre önce kalçasından ameliyat olan Nevin Kaya'nın mide bulantısı nedeniyle kendini kötü hissedince hastaneye gittiği ve serum verildikten sonra taburcu edildiği belirtildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Nevin Kaya - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mekan Çeviren Antalya Akseki Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title