Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ALTIN Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu, Şair Mahmut Temizyürek adına düzenlenecek sempozyumla bu yıl 21-23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.3 gün boyunca Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Antalya Kültür...

Foto: Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse

===

İlk Kültür Bakanı'na vefa ödülü

ALTIN Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu, Şair Mahmut Temizyürek adına düzenlenecek sempozyumla bu yıl 21-23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. 3 gün boyunca Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Antalya Kültür Merkezi'nde panel, sempozyum ve şiir dinletileri düzenlenecek. Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman'ın da onur ödülü alacağı etkinlikte Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan başkanlığındaki jüri Altın Portakal Şiir Ödülü'nü alacak şairi seçecek

Bu yıl 16'ncı Altın Portakal Şiir Ödülü ve 17'inci sempozyumun düzenleneceği organizasyon 21 Mart Perşembe günü Aydın Çubukçu, Şükrü Erbaş, Şeref Bilsel, Nihat Bayat'ın katılacağı 'Şiir ve Politika' başlıklı panelle başlayacak. Üç gün boyunca 4 panel daha düzenlenecek ve geçen yıl ödüle değer görülen Mahmut Temizyürek'in şiirleri 4 ayrı oturumda gerçekleştirilecek sempozyumla tartışılacak.

Altın Portakal Şiir Ödülü'nü alacak şair Doğan Hızlan'ın jüri başkanlığında Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhat ve Mahmut Temizyürek'ten oluşan jüri tarafından belirlenecek. Jüri toplantısını 21 Mart günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Ödül töreni ve sempozyumda Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a da onur konuğu olarak plaket verilecek.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Mustafa Akaydın Mahmut Temizyürek'e plaket verirken

--- KUTU ---

1997'DE BAŞLADI

ANTALYA Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu, AKSAV tarafından 1997 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Her yıl bir şaire 'Altın Portakal Şiir Ödülü' verilirken ödülü alan şair için bir sonraki yıl sempozyum düzenleniyor. 1997 yılında Enis Batur'un 'Opera' adlı eseriyle aldığı ödüle 16 yıl içinde Gülten Akın, Haydar Ergülen, Ahmet Oktay, Necmi Zeka, Cevat Çapan, Emirhan Oğuz, Ahmet Telli gibi isimler layık görüldü.

--- KUTU ---

İLK KÜLTÜR BAKANI HALMAN

ÖZELLİKLE Shakespeare çevirileri ile tanınmış bir edebiyat adamı olan ve bir dönem Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığını da yürüten Talat Sait Halman'ın İngilizce ve Türkçe olarak 12'si şiir kitabı olmak üzere 50 kadar kitap yayımlandı. Talat Sait Hamlan, 12 Mart sonrası kurulan Nihat Erim hükümetinin Kültür Bakanı olarak görev aldı.

===

*Uyuşturucu ile mücadelede babaları da sorumluluk almaya davet ediyoruz

Bağımlı çocuklara babalar da sahip çıksın

AKDENİZ Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlıları Araştırma Merkezi'nde (AMBAUM), 'Babam ve Oğlum' projesi kapsamında hastalar, 5 aylık tedavi sürecinde 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Kader', 'Bir Rüya İçin Ağıt', 'Erkek Severse' ve projeye adı verilen 'Babam ve Oğlum' filmlerini izleyerek tedavi ediliyor. AMBAUM'da görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mükerrem Güven, uyuşturucu tedavisinde babaların da sorumluluk almasını istedi.

Bugüne kadar hep annelerin feryadının duyulduğuna işaret eden Mükerrem Güven, "Bağımlı evlatların topluma kazandırılmasında babaları da sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi. Uzman Doktor. Güven, Babaları tedavi sürecine dahil etmek için 'Babam ve Oğlum' adı verilen sinema projesini başarıyla sürdürdüklerini kaydetti. Dr. Güven, ailenin tedavide rol almasının, bağımlının topluma kazandırılması ve tedavinin başarısını artırdığını vurguladı.

BABAM VE OĞLUM PROJESİ

Babaların tedavi konusunda kararlılığını beklediklerini ifade eden Güven, "Her konuda olduğu gibi bağımlı evladın tedavi ve topluma kazandırılmasında da yükü annelerin omuzlarına bırakmamak gerekir. Babaların daha katılımcı olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Güven, tedavi sürecine babaların da katılımını daha somut hale getirmek baba-oğul sıcaklığını her iki tarafın da hissetmesini sağlamak amacıyla 'Babam ve Oğlum' projesini başlattıklarını söyledi.

Dr. Güven, proje kapsamında seçilmiş filmlerin her pazartesi sabahı babalar ve oğullarıyla seyredildiğini, öğleden sonra da uzmanlar eşliğinde değerlendirmeler yapıldığını anlattı. Güven, değerlendirmede, 'Filmde kendine nasıl bir rol biçerdiniz ve filmin nasıl bitmesini isterdiniz' sorularının yöneltildiğine değinerek, "Cevaplar grup tedavisinde değerlendiriliyor. Baba ile oğlun karşılıklı kritik yapmaları sağlanıyor ve birlikte zaman geçirmenin, film izlemenin hazzını yaşatıp, candan 'Baba' ya da 'Oğlum' deme fırsatı veriliyor" dedi.

BEŞ FİLM SEÇİLDİ

Projenin başladığı günden beri 50 grubun tedai gördüğünü aktaran Dr. Güven, her grupta 10 babayla 10 oğlunun bulunduğunu, bugüne dek toplam 500 babanın çocuklarının tedavi sürecine katılımını sağladıklarını kaydetti. Tedaviye yatan ya da ayakta tedavi alan hastaların da katılabildiğine değinen Güven, "Hastalarımızın yaş ortalaması 18-24. Projeye katılan babanın sorumluluğunun artığını gözlemliyoruz. Rol model olmak için babaların sigara, alkol gibi alışkanlıkları bıraktıklarını görüyoruz" diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Dr. Mükerrem Güven

===

Büyükşehir Kitap Vadisi kuruyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, birinci yılının Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan'ın da katıldığı törenle kutlayan kütüphanesini büyütüyor. Büyükşehir Belediyesi, Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin yan tarafında, sadece çocuklar ve gençlere yönelik kütüphane oluşturacak. Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla imzalanacak protokolle kurulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen 'Çocuk Kütüphanelerini İyileştirme Projesi' kapsamında gerçekleştirilecek protokolle bakanlığın 81 ilde modern araç gereçlerle donatılmış çağdaş çocuk kütüphaneleri oluşturma çalışmasına destek verilmesi amaçlanıyor.

Projeyle son birkaç on yıla damgasını vuran yeni olguların halk ve çocuk kütüphanelerinde verilen hizmetin, rolünün yeniden tanımlanması gereğini ortaya çıkardığının altı çiziliyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin yan tarafındaki 500 metrekare alanın 15 yıllığına Bakanlığa tahsisini öngördüklerini söyledi. Bu konuda, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yetki vermesini beklediklerini kaydeden Akyürek, "Mart ayında bakanlık ve belediye arasında protokol imzalanarak kütüphanenin kuruluş çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz" dedi. Akyürek, Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi'nin bakanlık tarafından kurulacağını söyledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz.

===

Maskeli soyguncular çuvalı bırakıp kaçtı

ANTALYA'da ellerinde çuval, kafalarında kar maskesi ile soymayı planladıkları marketin kapısında İşyeri sahibi Durmuş Özkan ile karşılan iki şüpheli, çuvalı bırakıp soygunu gerçekleştiremeden kaçtı. Şüpheliler, olay yerine 700 metre uzaklıkta inşaat alanında yakalandı. Maske takan 19 yaşındaki M.Ü. 20 yaşındaki ile N.D., Kızılırmak Caddesi'ndeki Özkan Market'i soymaya kalktı. Sabaha karşı dükkana giren iki kafadar, işyeri sahibi Durmuş Özkan ile yüz yüze geldi. Korkarak, hızla kaçan maskeli hırsızlar, çalmayı planladıkları malzemeyi koymak üzere getirdikleri çuvalı marketin önünde bıraktı.

Market sahibi Durmuş Özkan'ın ihbarı üzerine kısa süre içinde olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Yakalanma korkusuyla bir inşaatın bodrumuna saklanan M.Ü. ile N.D. yakalandı. Polise, "Odun toplamak için inşaata girdik" diyen şüpheliler sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Soyulmaktan şans eseri kurtulan marketin sahibi Özkan, "Böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Maskelerle markete girdiklerinde önce şaka falan zannettim. Ancak ellerindeki çuvalı görünce soyguna geldiklerini anladım. Bağırınca korktular ve çuvalı bırakıp kaçtılar" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Soyulmak istenen market ve market sahibi

===

TIR'ların deposundan mazot çalan hırsızlar kaçamadı

ANTALYA'da, park halindeki TIR'ların depolarından mazot çalan 2 kişi yakalandı. Olay önceki gün sabaha karşı Kepez İlçesi'nde meydana geldi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan 07 FK 439 plakalı otomobili takibe alan polis ekipleri, otomobili Gebizli Mahallesi'nde durdurdu. Otomobildeki iki şüphelinin üzerinde kimlik çıkmazken, otomobilde çok sayıda mazot bidonu bulundu. Sorgulanan şüpheliler mazotu, çeşitli yerlere park edilen TIR'ların deposundan çaldıklarını söyledi. Kimlikleri belirlenmeye çalışan şüpheliler

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Mankenlikten, medyaya

ANTALYALI eski manken Bilgay Arın, taş bebeklerin dünyasından medya dünyasına geçiş yaptı. İki yıl önce mankenliği bırakma kararı alan Arın, Falezler Reklam bünyesinde yayımlanan dergi grubunun yazı işlerinde çalışmaya başladı. Magazin ve medya sektörüne yabancı olmayan eski manken, daha önceleri sayfalarını süslediği magazin dergilerinin mutfağında çalışmanın farkını yaşadığını söyledi.

Bir dergi oluşturmanın zorluklarını anladığını ve derginin her sayfasındaki emeği fark ettiğini kaydeden Arın, "Mankenlik dönemimde okuduğumuz derginin sayfalarının nasıl yapıldığına şahit olmak, verilen emeği görmek çok farklı. Medyanın emek isteyen bir sektör olduğunu içine girince anladım" dedi. İşini severek yaptığını belirten Arın, mankenlik defterini tamamen kapattığını sözlerine ekledi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bilgay Arın

===

22 ŞUBAT CUMA SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 11/15 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 03/07 (YAĞMURLU)

ISPARTA : 01/08 (YAĞMURLU)

ALANYA : 11/17 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 07/16 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 02/07 (YAĞMURLU)

MANAVGAT : 09/19 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 08/16 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 03/10 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 02/10 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 02/10 (YAĞMURLU)

FETHİYE : 09/16 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.09 06.31 12.18 15.22 17.53 19.07

AFYONKARAHİSAR: 05.10 06.33 12.18 15.20 17.51 19.08

BURDUR : 05.11 06.33 12.19 15.22 17.54 19.09

ISPARTA : 05.10 06.32 12.18 15.21 17.52 19.08

ALANYA : 05.04 06.25 12.13 15.17 17.48 19.02

KEMER : 05.10 06.31 12.18 15.22 17.54 19.08

KUMLUCA : 05.11 06.32 12.19 15.24 17.55 19.09

FETHİYE : 05.16 06.37 12.24 15.28 17.59 19.14

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ARIK Tınaztepe Cad. 9/4 248 14 82

AYLA Uncalı Semt Polikliniği yanı 226 02 87

BARINAKLAR Yeni Lara Cad. 11/C 323 79 16

DURU Altınkum Mah. Gazi Mustafa Kemal Blv. 228 16 10

ELVAN Üçgen Mah. Sokullu Cad. Huzur Apt. 344 33 30

FEYZA Çakırlar Cad. 220 Sk. No: 26 344 45 01

KÜÇÜKSU Yıldırım Beyazıt Cad. Kardıç Apt. 345 80 02

TRAKYA Meydan Tıp Hast. yanı 321 63 20

VARSAK GÜNEY Varsak Sağlık Ocağı yanı 417 64 75

AFYONKARAHİSAR

--------------

BALLIPINAR Park Hast. karşısı 212 07 09

HAYAT PTT arkası 215 16 26

KANLICA 12 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 216 67 78

ISPARTA

-------

BÜŞRA Hastane Cad. Konur Apt. No: 30 232 83 86

ULUSOY Cengiz Topel Cad. No: 45/A 223 88 98

BURDUR

------

TÜREL Şehit Teğmen Halil Demirörs Cad. No: 16 233 83 90

ALANYA

------

AYYÜCE Başkent Üniv. Hast. acil karşısı 511 15 61

HAYAT Ş.Hane Mah. Eczacılar Cad. 28/C 513 48 14

KEMER

-----

OZAN Liman Cad. No: 24/C 814 56 25

MANAVGAT

--------

GÜVEN Fevzipaşa Cad. 746 84 12

MEŞHUR Antalya Cad. 746 37 66

FETHİYE

-------

KARABIÇAK Devlet Hast. arkası 614 31 66

LİKYA Muğla Makası kavşağı 612 25 95 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
title