Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Fotosuz.ANTALYA İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, itiraz dilekçelerinin üzerinden geçen bir yıl içinde Antalya'nın ikinci ve üçüncü derece sağlık kuruluşu eksikliğinin halen devam ettiğini kaydetti.

Fotosuz.

--- KUTU 1 ---

'ARSA BULAMIYORUZ'

ANTALYA İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, itiraz dilekçelerinin üzerinden geçen bir yıl içinde Antalya'nın ikinci ve üçüncü derece sağlık kuruluşu eksikliğinin halen devam ettiğini kaydetti. Bunun birinci derecede nedeninin Büyükşehir Belediyesi sınırlarında uygun arsa bulunamaması olduğunu kaydeden İl Müdürü Bilgin, "Sağlık Bakanlığımız, yatırım noktasında bizi sıkıştırırken arsa temininde sıkıntılar yaşıyoruz" dedi. Benzer sıkıntının Mersin'de de yaşandığını kaydeden Adem Bilgin, "Antalya ile eşdeğer nüfusa sahip Konya, Kayseri gibi illerle kıyas yaparak mahkemeye ve Büyükşehir Belediyesi'ne Antalya'nın içinde bulunduğu durumu anlatmaya çalıştık. Sonuçta mahkeme bizi haklı olarak değerlendirdi ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Antalya için durum böyleyken biz meclis kararıyla hali hazır imar planlarında sağlık tesis alanı olarak işaretlenen parselleri, taşınmazlı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

--- KUTU 2 ---

340 TRİLYONLUK YATIRIM

İl Sağlık Müdürlüğü'nün itirazları halen geçerliliğini korurken geçen yıl 10 Haziran'da Ak Parti İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin sağlıkta attığı adımları şu sözlerle anlatmıştı:

"Antalya'mıza büyük bir şehir hastanesini kazandıracağız. Şu ana kadar 340 trilyonluk yatırım yaptık. Detaya girmeyeyim. Koskoca Antalya'da kaç tane MR vardı biliyor musunuz? Tomografi cihazından başlayalım işe. Biz göreve geldiğimizde Antalya'da sadece 3 tomografi cihazı vardı, şimdi 20 tomografi cihazı var. MR ne kadardı biliyor musunuz? 2 MR vardı, şimdi 11 MR cihazı var. 141 diyaliz cihazı vardı, 3 kat artırdık, şimdi 447 diyaliz cihazı var."

===

Kent merkezine 3 milyonluk destek

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, kent merkezinde tarihi ve kültürel dokunun yeniden canlandırılması için tam 3 milyon 41 bin 387 TL'lik ödeneği belediyelerin projelerine aktardı. 'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı' hesabından aktarılan kaynaklar içinde en çok destek Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya Kaleiçi Tarihi Kaleiçi Yat Limanı Düzenleme Projesi'ne ayrıldı. Valilik bu proje için 1 milyon 635 bin 253 TL aktardı.

Antalya İl Özel İdaresi'nin sekretaryasını yürüttüğü ve kent genelinde tahakkuk edilen emlak vergilerinden oluşturulan ve ilgili yönetmelik tarafından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın denetimine bırakılan katkı payından bugüne kadar uygulama, onarım ve projelere 10 milyon 208 bin 361 TL kaynak aktarıldı.

Katkı payı ile Tarihi Kaleiçi Yat Limanı Ketsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Işıklar Öğretmenevi Restorasyonu, Kepez Belediyesi sınırlarındaki 9 tescilli sarnıcın çevre düzenlemesi çalışması, Antalya Haşim İşcan Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Antalya Mevlevihanesi Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri ile birlikte Antalya Müzesi'nin etnografya bölümünün taşınacağı Kaleiçi'ndeki eski İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binalarının onarım Rölöve, Restorasyon ve Çevre Düzenleme Projeleri desteklendi.

Kent merkezindeki kültür ve tabiat varlıklarını yeniden canlandırmak için toplam 3 milyon 41 bin 387 TL kaynak aktarımı yapılırken aslan payı 1 milyon 635 bin 253 TL ile Yat Limanı düzenleme projesinin oldu. Işıklar Öğretmenevi restorasyonu için ilgili katkı payından 700 bin 375 TL aktarılırken, Antalya Etnografya Müzesi çalışmaları için 183 bin 703 TL'lik kaynak da hazır edildi.

Vali Altıparmak, söz konusu kaynaktan Kalkan'dan Ormana'ya belediye ve İl Özel İdaresi'nin 40 ayrı çalışmasına destek verdi. Destek verilen çalışmalar arasında Alanya'da Alanya Kalesi'nde yürüyüş yolları ve tersane düzenlemelerinin bulunduğu 6 ayrı proje 1 milyon 51 bin 563 TL destek aldı. Side Belediyesi çeşitli onarım ve proje çalışması için 874 bin 545 TL kaynak kullanırken, kazı çalışmalarının devam ettiği Patara için farklı projelere 1 milyon 557 bin 348 TL katkı payı desteği sağlandı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kent merkezinden fotolar

===

Tekel arazisi

satılığa çıktı

ANTALYA'da, üzerinde Tekel'e ait binaların bulunduğu 4 bin 900 metrekarelik arazi Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarıldı. Yıkılıp yerine büyük alışveriş merkezi yapılacağı iddialarıyla bir süredir tartışmaların odağında yer alan arazinin ihalesi için son teklif verme tarihi 24 Ocak 2013 olarak belirlendi. Bu arada, etrafı tel örgüyle çevrili arazinin giriş kapısında bir süredir asılı olan 'satılık' afişi de kaldırıldı.

Muratpaşa İlçesi Yüksekalan Mahallesi'nde Tekel'in depo olarak kullandığı ve üzerinde atıl vaziyette iki kagir (yığma yapı) binanın bulunduğu arazi ÖİB tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Kentin en işlek caddesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan araziye benzin istasyonu ya da alışveriş merkezi kurulacağı iddiaları, kent gündemini uzunca bir süre meşgul etmişti. ÖİB'nin yayınladığı ihale ilanına göre, 2 milyon TL geçici teminat bedeli istenen ihaleye son teklif verme tarihi 24 Ocak 2013 olarak belirlendi.

AVM YA DA ÇOK KATLI MAĞAZA YAPILABİLİR

4 bin 900 metrekarelik araziye ilişkin ÖİB Gayrimenkul İşlemleri Proje Grup Başkanlığı tarafından 25 Haziran 2012 tarihinde 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı yapılırken, bu plan çerçevesinde arazinin 7 kat ve zemin katta asma kat ilavesi yapılmasına elverişli olduğu açıklandı. Bu plana göre araziye yüksekliği 23,5 metreyi geçmeyecek büro, işhanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezi, banka, otel, sinema, tiyatro, yönetim tesisleri, özel eğitim, özel sağlık tesisleri ve benzeri yapılar yapılabilecek.

YENİ BİR YOĞUNLUK YARATILMAMALI

Bölgede ciddi trafik yükü bulunduğu ve bunun üzerine yeni bir yükün daha eklenmesinin kent ulaşımını kilitleyeceği gerekçesiyle arazinin satışına karşı çıkan İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, "Buraya yeni bir yoğunluk yüklemek hata olur. Zaten 100. Yıl'a stadyum, 10 bin kişilik spor salonu yapılacak. Üzerine bir de burada yoğunluk oluşturacak bir yapı yapılması kent içi ulaşımı kilitleyecektir. Böyle olursa Konyaaltı'nda oturanlar Muratpaşa'ya, Muratpaşa'da oturanlar da Konyaaltı'na gidemez hale gelecektir" dedi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Araziden genel

Yamaç paraşütüne kış molası

ANTALYA Tekirova'daki Tahtalı Dağı'nın zirvesindeki Olympos Teleferik, 2 bin 365 metre yükseklikte adrenalin tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Yaz-kış binlerce kişi teleferikle zirveye çıkarak Tahtalı'nın zirvesini keşfediyor. Bölgenin en yüksek dağlarından birisinin zirvesinde kurulan teleferik tesisi turistler kadar adrenalin meraklısı gençleri de misafir ediyor. Yaz aylarında yamaç paraşütleriyle gökyüzünde süzülen gençler, kış süresince sadece manzarayı izlemekle yetiniyor. Rüzgarın sert oluşu nedeniyle kış aylarında yamaç paraşütünün yapılamadığı zirvede, kar manzarasının keyfi çıkartılıyor.

Zirvenin eşsiz manzarasına şahitlik yapanlar ayda bir kez bile olsa zirveye çıkmadan rahat edemiyor. Teleferikle yapılan 20 dakikalık yolculuğun ardından zirveye ulaşan ziyaretçiler kar manzarasına karşı kahvelerini yudumluyor ve eşsiz manzaranın keyfini çıkartıyor. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan yamaç paraşütü ise kar tatiline girdi. 2 bin 365 metrede rüzgarın çok sert estiğini söyleyen Olympos Teleferik Satış Pazarlama Departmanı yetkilisi Haydar Culfa, "İlkbahar'a kadar yamaç paraşütü atlayışlarına ara verildi. Paraşütçüler atlayış yapmasalar da zirveye gelerek manzarayı izliyor" dedi.

Kar yağışıyla adeta gelini andıran zirvenin buz gibi havası meraklıları kendine çekiyor. Karlı zirvenin üzerinde sıcak bir kahve içmenin keyfi ise bambaşka. 2012'de 400 binin üzerinde turistin çıktığı Olympos Teleferik, 2013'te de oldukça popüler olacağa benziyor. Culfa, zirvede hayatın 12 ay 365 gün devam ettiğini söyledi. Yamaç Paraşüt tutkunları başta olmak üzere turistlerin akın akın geldiğini belirten Culfa, "Tahtalı bölgenin en yüksek dağlarından birisi. Olympos Teleferik yaz kış ayrı güzel. Yazın bunaltıcı sıcaktan uzak kışın ise bembeyaz kar örtüsüyle kaplı doğal bir cennet" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Zirveden yamaç paraşüt fotoları ve karlı manzara fotoları.

===

Hayvansever manken

MANKENLİK kariyerine Antalya'da başlayan adından İstanbul'a giderek Türkiye'nin popüler mankenleri arasına giren Elif Ece Uzun, hayvanseverliğiyle dikkati çekiyor. Hayvan hakları yararına düzenlenen organizasyonlara elinden geldiği kadar katıldığını ve katkı koymaya gayret ettiğini belirten Uzun'un evinde bir kedi, bir de köpeği var. İnsanlarda bulamadığı sevgiyi ve dostluğu evindeki kedi ve köpekte bulduğunu kaydeden Uzun, "Onlar benim için vazgeçilmez. Kedimi de, köpeğimi de çok seviyorum" dedi.

İşlerinin yoğunluğuna rağmen kedi ve köpeğine ilgisini ihmal etmediğini vurgulayan Uzun, "Onlar benim uğurum. Onlardan asla vazgeçmem. En yoğun günümde bile kedime ve köpeğime ayıracak zaman yaratırım. Her ikisinin yeri de benim için ayrı" diye konuştu. İşte olduğu zamanlar köpeğiyle yakın arkadaşlarının ilgilendiğini, kedisinin ise evin içinde vakit geçirerek kendisini beklediğini söyleyen Uzun, "Kedim henüz küçük bir bebek. Akşamları birlikte uyuyoruz. Köpeğimin cinsi ise 'Dobermann' O benim koruyucu meleğim" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Elif Ece Uzun'un tek ve kedisinin fotosu.

07 OCAK PAZARTESİ SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 07/11 (ÇOK BULUTLU)

BURDUR : -1/02 (ÇOK BULUTLU)

ISPARTA : -2/01 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 08/13 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 05/12 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : -3/01 (SİSLİ)

MANAVGAT : 06/13 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 03/14 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : -2/06 (ÇOK BULUTLU)

EĞİRDİR : -3/07 (HAFİF KAR YAĞIŞLI)

SANDIKLI : -4/01 (ÇOK BULUTLU)

FETHİYE : 05/12 (ÇOK BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.37 07.04 12.10 14.42 17.05 18.25

AFYONKARAHİSAR: 05.40 07.09 12.11 14.38 17.01 18.23

BURDUR : 05.39 07.08 12.12 14.42 17.04 18.26

ISPARTA : 05.38 07.07 12.11 14.40 17.03 18.24

ALANYA : 05.32 06.59 12.05 14.37 17.00 18.20

KEMER : 05.38 07.05 12.11 14.43 17.06 18.26

KUMLUCA : 05.39 07.06 12.12 14.44 17.07 18.27

FETHİYE : 05.43 07.11 12.17 14.48 17.10 18.31

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ALTINYAKA Liman Mah. Boğaçayı Cad. 3. Sk. 259 03 49

DİDEM MANAVGAT 100. Yıl Blv. 104/1 237 78 78

DOLUNAY Molla Yusuf Mah. 1425 Sk. 7/5 227 99 09

ELVAN Üçgen Mah. Sokullu Cad. Huzur Apt. 344 33 30

GÖKÇEN EFE Mevlana Cad. 45/2 311 67 30

GÜLTALYA Zafer Mah. M.Akif Cad. 334 32 07

İBRAHİM ÖZER İsmet Gökşen Cad. 97/1 316 38 36

NAİL Perge Blv. Bizim Apt. No: 26/2 321 77 78

NEZİH Yeni Emek Mah. 2566 Sk. No: 71 325 44 76

AFYONKARAHİSAR

--------------

HELVACIOĞLU Bankalar Cad. No: 7 214 31 53

SENA 7 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 213 42 99

ŞERBETÇİOĞLU Dumlupınar Mah. No: 27/C 212 05 44

ISPARTA

-------

KARDELEN Eski Sanayi Mah. Altın Sk. No: 4/3 232 43 50

MELİKE Hızırbey Mah. İsmet Paşa Cad. No: 67 232 86 60

BURDUR

------

ÇİFTÇİBAŞI Cumhuriyet Cad. No: 2 233 19 49

ALANYA

------

NİSA Başkent Üniv. Hast. karşısı 513 25 26

NOYAN Ş.Hane Mah. Müftüler Cad. No: 69/I 513 49 08

KEMER

-----

MESUT Devlet Hast. Cad. 814 46 76

MANAVGAT

--------

KEREM A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 89 50

ULUÇAY Y.Hisar Mah. Tugayoğlu Cad. 746 57 77

FETHİYE

-------

KARABIÇAK İnönü Bulvarı 614 31 66

MANOLYA Hastane Cad. 614 62 93 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Elif Ece Uzun Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title