Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim-öğretim yılı yenilikçilik ödülleri yarışmasının sonuçlarını açıkladı.

Foto: Mahallesi halkı baz istasyonu önünde ve Avukat Fevzi Yarbaş

===

Milli Eğitim'den

Antalya'ya 2 ödül

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim-öğretim yılı yenilikçilik ödülleri yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Türkiye genelinde dağıtılan 18 ödülden 2'si Antalya, 1'i Afyonkarahisar, 1'i de Isparta'ya gitti. MEB, eğitimde yeniden yapılanma çalışmalarının desteklenmesiyle eğitim ve öğretimde kalitenin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya ülke genelinden yapılan çok sayıdaki başvuruyu değerlendirdi, bu projelerden 18'ini ödüllendirdi.

Ödül alan projeler arasında taşımalı eğitimde farklı köy öğrencileri arasındaki diyaloğun artırılmasından, okul bahçesine hayvanat bahçesi kurulumuna kadar birbirinden farklı projeler bulunuyor. Projeleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlık tarafından oluşturulan komisyonlarla sivil toplum kuruluşları değerlendiriyor. Bu yıl gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Hayırseverlerin Eğitim Yatırımlarına Katkısı" ile "Okullaşma Oranlarının Artırılması" ödüle değer bulundu.

Batı Akdeniz'deki illerden Afyonkarahisar'da Valiliğin, "Yağmur'un Ardındaki Işık" projesiyle, Isparta'nın Yenişarbademli İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nin "Eğitim İstihdam İlişkisini Güçlendirme" çalışması ödüllendirildi. Ödüller 26 Eylül'de saat 10.00'da Ankara Başkent Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katılacağı törenle verilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz.

===

Karı-koca adayları

cinselliği soruyor

TÜRKİYE'de aile ve okullarda cinsel eğitim olmadığı için bu konuda bilgisiz nesiller yetiştiğini belirten Psikiyatrist Dr. Ava Şirin Özgün, çiftlerin evlilik öncesi olası cinsel problemlere karşı danışmanlık taleplerinin dikkat çekici oranda arttığını söyledi. Evlilik öncesi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin Türkiye'de henüz yeterince bilinmeyen bir kavram olduğunu belirten Nirvana Polikliniği uzmanlarından Dr Ava Şirin Özgün, Türkiye'de aile ve okulda cinsel eğitim olmadığı için cinsel açıdan bilgisiz nesiller yetiştiğini açıkladı.

Toplum olarak cinsel konularda bilgisiz olunduğu için cinsellikle ilgili çok basit ve temel konuları bile büyütüp hayatımızın en büyük sorunu haline getirdiğimizi ifade eden Dr. Ava Şirin Özgün, şunları söyledi: "Yeni evli çiftler, cinsellikle ilgili sorunlar yaşayabiliyor. Bu sorunlar gitgide büyüyüp, evlilik ilişkisini ve çiftin psikolojisini bozar hale gelebiliyor. Oysa çiftler, evlilik öncesi danışmanlık ve rehberlik hizmeti aldıklarında, cinsellikle ilgili doğru bilgi edindikleri ve endişelerinden sıyrıldıkları için evliliğe ve cinselliğe karşı sağlıklı bir adım atmış oluyorlar."

Geçen yıllara oranla bu yaz döneminde evliliğe daha sağlıklı bir başlangıç yapmak için evlilik öncesi danışmanlara başvuranlarda dikkat çekici bir artış olduğunu belirten Dr. Özgün, evliliklerin arttığı yaz döneminde Antalya ve çevre illerden kliniğe başvuruların yoğunlaştığını açıkladı. Kişilerin bu hizmetten yararlanmaları için illa evlilik hazırlığında olmalarının gerekmediğini ifade eden Özgün, cinsel konularda bilgi sahibi olmak isteyen ya da ileride evlilik düşüncesi olan ancak endişeleri yüzünden karşı cinsle iletişim kurmaya çekinen bireylerin de bu hizmetten faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ava Şirin Özgün fotosu

===

Hastanenin halkla ilişkileri 1 yaşında

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 Eylül 2012 den itibaren hastanenin ana giriş, poliklinikler ve acil servis halkla ilişkiler bölümlerinde danışma ve yönlendirme görevi yaparak, hasta ve hasta yakınlarına hizmet veren, 21 kişiden oluşan Halkla İlişkiler Birimi, birinci yılını tamamladı. Hastane Başhekim Vekili Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, 2011 yılında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 605 bin 868, polikliniklerine 1 milyon 807 bin 783 hasta başvurduğunu söyledi.

Başhekim Vekili Doç. Dr. Bülbüller, "Kliniklerimize 63 bin 256 hasta yatarak tedavi edildi. Bu yılın ilk altı ayında ise hastanemiz acil servisine 292 bin 113, polikliniklerine 970 bin 420 hasta muayene oldu. Kliniklerimize ise 34 bin 150 hasta yatmıştır. Hasta yoğunluğu günden güne artan hastanemizde hastalarımıza tıbbi hizmetin yanında, insan ilişkileri boyutunda da eksiksiz hizmet verilmesi hususunda halkla ilişkiler personelimize büyük görev düşmektedir" diye konuştu.

Bülbüller, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Halkla İlişkiler Birimi'nin, gerek polikliniklere gelen, gerekse servislerde yatarak tedavi olan hasta ve hasta yakınlarının, hastanede kaldıkları süre içinde hiçbir sıkıntı ve sorunla karşılaşmadan, en iyi koşullarda hizmet almalarını ve hastaneden memnun ayrılmalarını sağlamak amacıyla kurulduğunu kaydetti. Bülbüller, 21 kişiden oluşan ekibin, hasta ve hasta yakınlarının soru ve sorunlarına anında cevap verebilmek, onların görüş ve önerilerini dinlemekle görevli olduklarını anlattı.

Vatandaşların, hastane hizmetleriyle ilgili her türlü dilek ve önerilerini halkla ilişkiler sorumlularına iletebileceğine Değinen Bülbüller, her önerinin dikkate alındığını, ilgili birimlerle görüşülerek, değerlendirildiğini vurguladı. Bülbüller, "Gün içinde poliklinik hastalarımıza hizmet veren 5 halkla ilişkiler çalışanı, mesai saati bitince, servislerdeki hastaların memnuniyet durumlarını öğrenmek amacıyla yatan hasta veya yakınlarıyla kısa görüşmeler yapmaktadırlar. Herhangi bir sorun varsa rapor edilerek, çözüm üretilmesi için ilgili birimlere iletilmektedir" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Halkla İlişkiler Birimi çalışanları toplu halde.

===

Yılın gazetecileri ödüllerini aldı

ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği haber ve fotoğraf yarışmasında ödül alan gazetecilere ödülleri, Hillside Su Otel'de düzenlenen törenle verildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törende başarılı gazetecilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının ardından Nuri Dağtekin Özel ödülünü Hürriyet Gazetesi'nden emekli fotomuhabiri Sökmen Baykara'ya ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurum Özel Ödülü'nü de IC Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'e takdim etti.

Doğan Haber Ajansı (DHA) Antalya Bürosu muhabiri Soner Kocaer, 'Gazeteci- Hırsız- Polis' fotoğrafıyla 'Yılın Haber Fotoğrafı' dalındaki birincilik ödülünü Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı'dan aldı. Tören, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül alan gazeteciler toplu ve Soner Kocaer ödül alırken tek foto

===

Servis sürücülerine kural uyarısı

KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, okul servis sürücülerinini trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Korkuteli Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanları Jandarma Başçavuş Zeki Kaygusuz ve Ercan Pamukçu ile servis sürücüleri katıldı. Toplantıda konuşan Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Zeki Kaygusuz, sürücülere kurallara uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Servis araçlarına öğrenciler dışında kimsenin alınmamasını isteyen Kaygusuz, her sürücünün kanun ve yönetmeliklere göre hareket etmesini istedi. Öğrencilerin büyüklerin her hareketinden etkilendiğini kaydeden Kaygusuz, "Servis şoförleri kesinlikle kılık kıyafetine, konuşmasına ve kişisel bakımına özen göstermeli. Çocukları olumsuz etkileyecek her türlü davranıştan kaçının. Sizler öğrencilere model olan kişilersiniz" diye konuştu.

Jandarma Tim Komutanı Başçavuş Ercan Pamukçu ise sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyardı. Araç bakımının yapılmasını ve sorunlu araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunan Pamukçu, "Araç muayenelerine önem verin. Alkollü iken kesinlikle trafiğe çıkmayın. Sürücü belgeniz olmadan direksiyona geçmeyin. Taşıt kullanma sürelerine uyun, emniyet kemerinizi takın. Araç kullanırken, telefonla konuşmayın ve kesinlikle sigara içmeyin. Kurallara uymayan sürücüler hakkında işlem yapılacak" dedi.

Sık sık servis araçlarına yönelik denetim yapacaklarını anlatan Pamukçu, "Araçlarda gerekli donanım ve belgeler, okul taşıtı yazısı, uygun renk, ebat ve şekilde reflektif kuşak bulunmalı. Yine aracın arkasında öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere kırmızı ışık veren "dur' yazısı olmalı. Camlar sabit ve kapılar şoför tarafından açılıp kapanacak şekilde otomatik olmalı. Her öğrenci için bir emniyet kemeri bulunmalı ve koltuk sayısı kadar öğrenci taşınmalı" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Kadına şiddete 'dur' diyecekler

AVRUPA Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Gençlik Girişimleri çerçevesinde kabul edilen ve kadına yönelik şiddetin durdurulmasını amaçlayan 'Gökyüzünün Yarısı' adlı projenin eğitim faaliyetleri başladı. Proje, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri Gözde Büyüksamancı, Tuğba Aslan, Dilek Köse ve Süleyman Aydemir, Nazlı Tuğçe Baytaroğlu ve Okan Tekeli tarafından hazırladı.

'Bir Avuç Gökyüzü Gençlik Grubu' tarafından yürütülen proje, kadına yönelik aile içi şiddetin bir suç ve kadın bedenine, benliğine yapılan bir saldırı olduğu bilincini oluşturmayı hedefliyor. Kadınların karşılaştıkları ayrımcılıklarla mücadele edilmesini, gençlerin sosyal sorunlara karşı duyarlılıklarını geliştirmeyi de hedefleyen proje, kadının birey olarak toplumsal yaşamda etkin rol alabilmesini ve kadın hakları konusunda farkındalığın artırılmasını da amaçlıyor.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şen'in koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında, Çünür Mahallesi'nde oturan 30 kadına SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Sallan Gül ile Arş. Gör. Ayşe Alican, kadın hakları konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla eğitim verilecek.

Eğitimlerde, kadınlara, aile içi etkili iletişim, kadının medeni hakları, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde polisin rolü, kadın sağlığı, kadın sivil toplum örgütleri ve toplumsal cinsiyet farkındalığının oluşturulmasında kadın sivil toplum örgütlerinin rolü, aile içi şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri konularında bilgi verilecek.

Eğitim seminerlerinin yanı sıra proje faydalanıcılarıyla sinemaya, tiyatroya gitme, el sanatları ilgisi oluşturma, önemli yerel idari birimlerin ziyaretiyle kadınların, eşitlik temelinde, sosyal yaşamın her alanında aktif olarak rol alabilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler de yer alacak.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: SDÜ'den gelen foto

===

Ekonomiye fabrika dopingi

SANDIKLI'da faaliyet gösteren Kozanlar A.Ş., Organize Sanayi Bölgesi'nde 'daire giriş istasyonu' fabrikası kuruldu. Fabrikanın açılışı, Vali Yardımcısı Adem Uslu, Kaymakam Ali Candan, Belediye Başkanı İsmail Elibol, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kozanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kozan ve işadamlarının katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Kozanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kozan, firmanın tarihçesi hakkında bilgi verdi. 1999 yılında küçük işletme olarak iş hayatına başladıklarını, bugün ise Avrupa'da tanınan bir firma haline geldiklerini kaydeden Kozan, "Fabrikada daire giriş istasyonu üretimi yapacağız. Sandıklı'da 5 ayrı şantiyede 135 kişiyle çalışıyoruz. Grup olarak verdiğimiz hizmetlerde, jeotermal kaynakların tasarruflu ve doğru kullanılmasından yanayız" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Elibol ise Sandıklı'daki üç otelin bulunduğunu, 4'üncüsünün ise yolda olduğunu belirterek, "Organize sanayi günden güne gelişiyor. Bana göre en büyük hayır, personel istihdam ederek, birçok insanın ailesine ekmek götürmesine vesile olabilmektir" dedi. Kaymakam Ali Candan da "Her geçen gün yeni tesisler açılarak gelişiyor. Böylece organize sanayimiz şenleniyor. Bizler de bundan dolayı son derece mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ise "Çalışmak, çalışkan olmak gerekiyor. Kozanlar ailesi gerçekten de çok çalışkan insanlar. Başarı hiçbir zaman tesadüfi değildir" dedi. Vali Yardımcısı Adem Uslu da "Anadolu'nun bağrından koparak dünyaya isimlerini duyuran bu başarılı iş adamlarımıza, Anadolu Kaplanları diyebiliriz" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek, fabrikanın açılışı yapıldı.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar.

===

Belediyeler birliği Alanya'da toplandı

ROMANYA Belediyeler Birliği ve Alanya Belde belediyeleri tarafından düzenlenen 'belediyeler arası işbirliği ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi' toplantısı, Türkler Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Alaiye Resort Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, birlik üyesi belediyelerin temsilcileri, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu ve Alanya belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'ın üye olduğu birlik, her yıl birlik üyesi ülkelerde birer kez toplanıyor. Bu yıl 6'ncısı yapılan toplantıda konuşan Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, toplantının, proje üretme, kentler arasında iş birliği yapma ve belediyelerin çalışmalarını inceleme açısından yararlı olduğunu söyledi.

Belediyelerin karşılıklı hazırladıkları projeleri inceleme ve öneride bulunma şansı bulduğunu da aktaran Çavuşoğlu, "Beldenin tarihi, turistik ve ticaret yönünden tanıtımını yaptık, belediye hizmetlerinin nasıl yürüdüğü hakkında bilgi verdik" dedi. Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florran Dudu ise toplantıda yerel yönetimlerde tecrübe paylaşımı, işbirliği yaparak projeler üretmek ve Avrupa Birliği projelerinden beraber faydalanabilmek amacıyla fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Erdoğan, Alanya'da özellikle inşaat alanında önemli projeler yapıldığını dünyanın farklı ülkelerinde konutlara müşteri geldiğini söyleyerek inşaat sektöründe yatım için Romanyalı yatırımcıların ve tatilcilerin teşvik edilmesini rica etti. Belediye başkanları ve iş adamları toplantının ardından Avsallar Beldesi'nde incelemelerde bulundu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hayri Çavuşoğlu - Florian Dudu - katılımcılar - Hasan Erdoğan

===

Önce kamulaştırma, sonra ıslah

ISPARTA'da 19 Eylül'de etkili olan, Mehmet Tönge, Çünür mahalleleri ve Kayı Köyü'nde hasara yol açan yağışla ilgili tartışmalar sürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bölgede yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu alan bizim bölgemizin dışında, hazine arazisidir. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) bu bölgede çalışma yapılması için 2 yıl önce ve yine yaklaşık 4 ay önce dilekçe verdik. Bent olsaydı, bölgemizde yaşananlar daha hafif atlatılırdı" dedi.

Başkan Günaydın'ın açıklamasına, DSİ 18'inci Bölge Müdürü Murat Acu cevap verdi. Mehmet Tönge Mahallesi'nde dere yataklarının ıslah edilmesi için Isparta Belediye Başkanlığı'nın 18 Temmuz 2012'de talepte bulunduğunu kaydeden Acu, "Teknik elemanlarca yerinde inceleme yapıldı. İncelemede derelerin imar planına işlenmediği, yerleşime açıldığı için de konut ve yol yapılmak suretiyle mahalle içerisinde tamamen kapatıldığı tespit edilmiştir" dedi.

Bu yapılaşmadan dolayı aşırı yağışlar sırasında derelerden gelen suların Mehmet Tönge ve Çünür mahallelerinde yerleşim yerleri ve tarım alanlarının zarar gördüğünü kaydeden Acu, dere yataklarında yapılacak ıslah çalışmalarının verimli olabilmesi için kaynak noktasına kadar dere yatağı güzergahının tamamında çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti. DSİ Bölge Müdürü Acu, sorunun çözümü için tersip bentleri ve taşkın koruma kanallarının bir bütün halinde yapılması gerektiğini söyledi.

BELEDİYE GERİ DÖNÜŞ YAPMADI

Belediye imar ve mücavir alan sınırları içerisinde taşkın koruma projelerinde gereken kamulaştırmaların ilgili belediyelerce yapılması gerektiğine vurgu yapan Acu, "Mehmet Tönge Mahallesi'nde dere ıslah çalışmalarına başlayabilmemiz için Isparta Belediyesi'nin dere yataklarını imar planına işlenmesi, kamulaştırma ve altyapı problemlerini çözmesi gerekiyor. Bu konuda bildirim yaptık. Belediyeden geri dönüş olmadığı için taşkın koruma çalışmalarına başlayamıyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Murat Acu, su baskını,

===

Manavgat'ta mobil tanıtım başladı

MANAVGAT Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, kurdukları mobil bir sistemle ilçenin doğal, tarihsel, kültürel zenginliklerini yılda 25 milyon kişinin tanımasını hedeflediklerini söyledi. Kaymakam Bulgurlu, düzenlediği toplantıda, test yayınına başlanan sistemi tanıttı. Android işletim sistemi kullanılarak ilçeyle ilgili hazırlanan verilerin cep telefonu kullanıcılarına mesaj olarak geleceğini belirten Bulgurlu, 5 dilde yayın yapan sistemin test yayınına başladığını, ilk günde yaklaşık 2 bin kişinin cep telefonlarına indirerek, Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini incelediği kaydetti.

Turistlerin Manavgat hakkında merak ettikleri her şeyin sistemde olacağını dile getiren Kaymakam Bulgurlu, "Bölgemize gelen turistlere hem 'hoş geldin' diyebilmek hem de Manavgat'ın bütün değerlerini fotoğraflarını ve haritalarını bulunduran bir uygulama hazırlandı. Sistem yürürlüğe girdi. Android işlemcili cep telefonlarında uygulama ücretsiz olarak indirilebilir" dedi. Sistemin dünyanın her yerinden incelenebileceğini belirten Kaymakam Bulgurlu, uygulamada temel amaçlarının Manavgat'ın tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Uygulamada, Manavgat'ın dünyaca bilinen bölgelerinin yanı sıra tur operatörlerinin listelerinde yer almayan bölgelerinde yer alacağına işaret eden Kaymakam Bulgurlu, "Sistem şu anda test sürümünde. Önümüzdeki günlerde normal sürümler yayına verilecek. O zaman sürecinde uygulamanın daha detaylı olmasını sağlayacağız. İnşallah Manavgat, Antalya ve Türk turizmine katkıda bulunacak bir faaliyet olacaktır" diye konuştu. Manavgat'ı ziyaret eden tatilcilerin döndüklerinde bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Bulgurlu, projenin maliyetinin 20 bin lira olduğunu kaydetti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

İlköğretim Haftası törenle kutlandı

ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı. Nefise Yılmaz İpek İlkokulu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Bülent Ay, Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Hakan Karatepe, İlçe Emniye Amir Vekili Komiser Yardımcısı Savaş Arı, İlçe Milli Eğitim Müdür Osman Müezzinoğlu, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Öğrencilerin şiirler okumasıyla başlayan törende, 8'inci sınıf öğrencileri 1'inci sınıf öğrencilerine çiçekler verdi. Törende konuşan Kaymakam Ay, "Eğitim ve öğretimimizin tam olarak yapılabilmesi için bütün yaz boyu çalıştık. Tüm okullarımızı eksiksiz eğitim ve öğretime açtık. Öğrencilerimizi geleceğe taşımak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Ali Şener, eğitime katkılarından dolayı Kaymakam Ay'a çiçek takdim etti. Törende ayrıca Nefise Yılmaz İpek İlkokulu'nda mezun olan ve Seydişehir Fen Lisesi'ne giriş yapan Aslı Bayındır'a Seviye Belirleme Sınavı'ndaki başarısından dolayı çeşitli hediyeler verildi. Tören, okul korusunun konseriyle sona erdi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Törenden

===

Elmalı MYO eğitim-öğretime hazır

AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarını tamamladı. Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Halil Demir, dönem öncesi yapılan akademik kurulla öğrencilere nasıl daha iyi hizmet sunabileceklerini tartıştıklarını belirtti. 6 sosyal, 7 teknik program ve 1200 öğrenciyle yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduklarını kaydeden Yrd.Doç.Dr.Halil Demir, "ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonucunda mevcut programlarımız yüzde yüz doluluğa ulaştı" dedi.

Elmalı Meslek Yüksek Okulu'nun öğretim elemanı kadrosu bakımından da oldukça zengin olduğunu vurgulayan Yrd.Doç.Dr.Halil Demir, "Alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadromuz var. Elmalı halkının da yardımlarıyla okulumuz Batı Akdeniz'in parlayan yıldızı olmaya hazırdır. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Yrd.Doç.Dr.Halil Demir

===

Validen termal su uyarısı

ÖMER-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği olağan toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, "Bu enerjiyi en verimli şekilde kullanmak, israfını önlemek ve akabinde geleceğimizi kontrol altına almak şarttır. Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Birliği olarak, jeotermal suyun birçok alanda kullanılması ve kullanılırken en verimli şekilde faydalanmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Afyonkarahisar da şu anda 26 kuyunun tam verimli ve birbiriyle entegre şeklinde hazır durumda olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Tüm bu kuyulardan faydalananlar, hiçbir sorun yaşamadan termal su alabilecekler. Hem de daha ucuza ve 90 derece sıcaklıkta. Şehirde 12 bin konutu ısıtan AFJET şirketi bunu sağlamış durumda. Buradaki başarılı çalışmayı Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği ile de yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından toplantı gündeminde olan Gazlıgöl Termal Turizm Havzası'nda suyun tek elden dağıtılması projesi, Ömer-Gecek Termal Turizm Havzası'nda uygun görülecek yerlere yolcu otobüs duraklarının yapılması, 2013 Mali yılı hazırlık bütçesi, 2013 Mali yılı yatırım planı konuları görüşüldü.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Barla'da kanser taraması

ISPARTA Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Barla Beldesi'nde kadınlara yönelik kanser tarama testi yapıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonu ve Barla Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla, 30-69 yaş gurubu 7 kadın kanser taraması için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'ne geldi.

Öncelikle kadınlara, kanser türleri ve taraması hakkında bilgi verildi. Ardından kadınlar yaş gruplarına göre tarama programına alındı.

Ardından kadınlara rahim ağzı kanseri ve meme kanseri taraması yapıldı. Yaş grubu uygun olan 5 kadının ise mamografisi çekildi. Tetkiklerin sonuçlanmasının ardından taramaya katılan kadınlara, test sonuçlarının önümüzdeki günlerde KETEM görevliler tarafından bildirileceği bilgisi verildi. Kanser tarama çalışmaları her hafta başka bir beldede yapılacak.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Taramadan

Gazipaşa'da terör lanetlendi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP) ve Eğitim-İş Gazipaşa şubesi tarafından 'teröre lanet' yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı yürüyüş, Gazipaşa Toptancı Hali Mevkii'nde başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşte, eylemciler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan attı.

Atatürk Anıtı'nda sona eren yürüyüşün ardından grup, şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklaması yapan ADD Gazipaşa Şube Başkanı Esin Bilgiç, son günlerde artan terör olaylarını ve şehit haberlerinin Türk milletinin yüreğini yaktığını söyledi. Açıklamanın ardından alkışlar ve ıslıklarla bir süre daha tepkilerini sürdüren eylemciler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Eylemden

===

Kumluca'da şüpheli çanta paniği

KUMLUCA Hükümet Konağı karşısındaki parka bırakılan bavul, bomba uzman ekibi tarafından imha edildi.

Önceki gün saat 17.00 sıralarında Hükümet Konağı ve İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında yer alan parkta yol kenarına bırakılan bavul, vatandaşların dikkatini çekti. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Ekipler, daha sorna Kumluca'da bomba imha ekibi olmadığı için Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha ekibi istedi. Yaklaşık 1,5 saat sonra olay yerine gelen uzman ekip, özel kıyafetlerini giyerek şüpheli bavulu inceledi. Bomba imha uzmanı, eçini göremediği bavulu fünyeyle patlattı. Çalışmaları endişe dolu gözlerle izleyen çevredekiler, bavulun içerisinin çöp çıkmasıyla rahat bir nefes aldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ekipler müdahale yaparken

===

24 EYLÜL PAZARTESİ SABİTLERİ

============================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 23/29 (AÇIK)

BURDUR : 14/29 (AÇIK)

ISPARTA : 12/27 (AÇIK)

ALANYA : 25/32 (AÇIK)

KEMER : 25/31 (AÇIK)

AFYONKARAHİSAR : 11/27 (AÇIK)

MANAVGAT : 22/32 (AÇIK)

KUMLUCA : 20/30 (AÇIK)

BUCAK : 16/29 (AÇIK)

EĞİRDİR : 15/24 (AÇIK)

SANDIKLI : 11/27 (AÇIK)

FETHİYE : 20/31 (AÇIK)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.18 06.40 12.56 16.19 19.01 20.15

AFYONKARAHİSAR: 05.17 06.40 12.57 16.19 19.01 20.18

BURDUR : 05.19 06.41 12.58 16.21 19.02 20.18

ISPARTA : 05.18 06.40 12.57 16.20 19.01 20.17

ALANYA : 05.13 06.35 12.51 16.14 18.56 20.10

KEMER : 05.19 06.41 12.57 16.20 19.02 20.16

KUMLUCA : 05.20 06.42 12.58 16.21 19.03 20.17

FETHİYE : 05.24 06.46 13.03 16.26 19.07 20.22

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BEYZA Çaybaşı Mah. B.Onat Cad. 8/B 313 00 34

BULUT Yeşiltepe Mah. T.Fikret Cad. 29/A 335 42 64

CANSEV Arapsuyu Mah. Atatürk Blv. No: 109/1 228 85 08

GÜLCE Yeşilırmak Cad. 2443 Sk. 325 05 61

İNCESU Fener Mah. 1968 Sk. 7/1 323 79 92

NAZLI Kültür Mah. 3806 Sk. 26/6 227 11 22

SAFRAN Kazım Karabekir Cad. No: 60/3 238 27 64

SEDA Yeşilbahçe Mah. 1482 Sk. 3/A 312 85 00

ŞULE Anafartalar Cad. No: 141/B 345 35 28

AFYONKARAHİSAR

--------------

ESER 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 217 40 46

GÜVEN 2 Nolu Sağlık Ocağı yanı 213 14 88

İSTANBUL Uzunçarşı No: 25 215 12 28

ISPARTA

-------

AYTAÇ Pirimehmet Mah. 1724 Sk. No: 6 218 64 35

ERKMEN Hastane Cad. No: 42/A 223 79 44

BURDUR

------

CANTÜRK Atatürk Cad. No: 38/E 234 35 00

ALANYA

------

ARIKAN Hayat Hastanesi karş. 513 53 52

TUNA 2 Nolu Sağlık Ocağı karş. 519 03 11

KEMER

-----

LİMAN Liman Cad. No: 38 814 61 74

MANAVGAT

--------

KADIOĞLU Demokrasi Blv. 742 13 10

ÜNAL Hastane Cad. 746 12 92

FETHİYE

-------

ADA Devlet Hast. arkası 613 21 25

TUNA Cumhuriyet Mah. 500. Sk. 612 55 23 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Isparta Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title