Haberler

Annelerine Sevgilerini Mektupla Gönderdiler

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, minik öğrenciler annelerine olan sevgilerini, onlara kendi elleriyle yazdıkları mektuplarla ifade etti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, minik öğrenciler annelerine olan sevgilerini, onlara kendi elleriyle yazdıkları mektuplarla ifade etti.

Gelişen teknoloji ile kullanımı her geçen gün giderek azalan mektup, Ayvalık Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yaşatılmaya çalışıldı. 13 Mayıs Anneler günü nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu, 'Zarf ve Kağıt Bizden, Göndermek Sizden' kampanyası için PTT Ayvalık Şubesi'ne akın eden öğrenciler, zarfların içerisine annelere duydukları büyük sevgiyi sığdırmaya çalıştı. Ayvalık Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 2, 3 ve 4. sınıfta eğitim gören 52 öğrencisi; öğretmenleri Eyüp Kaplan, Hülya Özdemir, Hakan Aksoy ve Nezahat Ezer öncülüğünde, Türkçe derslerinde yazdıkları mektupları önceki gün PTT şubesine giderek gönderdi. Hemen hemen hepsinin ilk kez mektup yazıp, gönderdikleri minik öğrencilerin PTT Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan ve üzerinde kırmızı güller bulunan zarf ve kağıtlara, annelerinin kendileri için gösterdikleri fedakarlığa teşekkür ettiklerini söylemeleri dikkat çekti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri Eyüp Kaplan, Hülya Özdemir, Hakan Aksoy ve Nezahat Ezer ortaklaşa yaptıkları açıklamada, "Eskiden sık kullandığımız iletişim aracı mektubu öğrencilerimize daha iyi anlatmak için uygulamalı olarak yapmaya karar verdik. Öğrencilerimiz samimi bir dille yazdıkları mektuplarda annelerine olan büyük sevgilerini dile getirdiler. Annelerinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu, anne sıcaklığının dünyadaki hiçbir hazineyle kıyaslanamayacağını mektuplarında ifade ettiler. Sınıfça postaneye gidip sırayla, gönderme ücretini de kendilerinin ödeyerek postaya verdiler. Böylelikle yaşayarak mektup yazmayı ve göndermeyi öğrenmiş oldular. İlerleyen günlerde mektuplar annelere ulaştıktan sonra, annelerin mektuplar hakkındaki görüşlerini de alacağız" dedi.

PTT MÜDÜR VEKİLİ ÖLMEZ ALINAN SONUÇTAN MEMNUN

PTT Ayvalık Şube Müdür Vekili Metin Ölmez ise, ülke genelinde başlattıkları 'Zarf ve Kağıt Bizden, Göndermek Sizden' adlı kampanyaya vatandaşların büyük ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kampanya kapsamında, PTT Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan zarf ve mektup kağıtlarını okul müdürlüklerine göndererek, öğrencilere unutulmaya yüz tutan mektupla iletişimi tanıştırmayı amaçladıklarının altını çizen Ölmez, kampanyayla yetişkinlere de mektup nostaljisini yeniden yaşattıklarının altını çizdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Aksoy Balıkesir Ayvalık Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title