Haberler

Anadolu'nun Renkleri Çukurova'da Buluştu

Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yöresel Dernekler ve Vakıflar Şöleni” Çukurova halkının akınına uğradı.

Çukurova Belediyesi'nin düzenlediği 'Yöresel Dernekler ve Vakıflar Şöleni" Çukurova halkının akınına uğradı.

Çukurova Belediyesi Doğal Park 1 (Ercan Çetin) Parkı'nda düzenlenen "Yöresel Dernekler ve Vakıflar Şöleni'nde, 30 hemşehri kuruluşu stantlar açarak, kendi yörelerine ait kültürleri 3 gün boyunca şölene katılan vatandaşlara tanıttılar. Şölenin, muhteşem bir ortamda gerçekleştiğini belirten dernek ve vakıf yöneticileri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür ederek, "Bu etkinlikte, yıllardır birarada yaşayan çeşitli yörelerle kaynaşma ve kendi kültürlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu etkinliğin daha geniş katılımlarla devam ettirilmesini istiyoruz" dedi.

Şölene katılarak derneklerin kurduğu çadırları tek tek ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu etkinliğin amacına ulaştığını görmenin ve bu duyguyu yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, "Dernek ve vakıflarla yaptığımız toplantıda, bu etkinliği yapacağımızı ve Anadolu kültürlerinin kaynaşmasını, Türkiye'nin bir bütün olduğunun mesajını hep birlikte vereceğimizi söylemiştik. 3 gün süren şölende, etkinliğin amacına ulaştığını görüyoruz. Halktan ve hemşehri kuruluşlarından aldığımız olumlu tepkiler gösteriyor ki, çok doğru bir iş yapmışız. Bu etkinliği her yıl geleneksel hale getireceğiz ve daha geniş katılımlarla bu coşkuyu devam ettireceğiz" diye konuştu.

Yöre çadırlarını tek tek gezerek, sohbet eden ve yöre kültürleri ile ilgili bilgiler alan Başkan Çetin, çeşitli yörelerden gelerek şölene katılan sanatçıların konserlerini dinledi ve şölene katılan vatandaşların mutluluğuna ortak oldu.

VALİ BÜYÜK: "EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM"

Şölene katılan Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in, çok başarılı bir etkinliğe imza attığını belirterek, "Anadolu'muzun kültürlerini biraraya getirerek, halkımızla kaynaştırmayı sağlayan Başkanımız çok güzel bir etkinliğe imza atmış. Görüyorum ki, herkes birbiriyle tanışıp kaynaşıyor, Adana halkı, tüm yörelerin kültürlerini tanıma fırsatı buluyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu'nun renklerini buluşturan şölene CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de katılarak, vatandaşlarla sohbet etti. Tümer, yapılan etkinliğin önemli olduğunu belirterek, Başkan Soner Çetin'i kutladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük Soner Çetin Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title