Haberler

Amatör Spor Haftası

Amasya Valisi Çomaktekin: "Spor altyapımız hızla gelişiyor"

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, ülkede spor altyapısının hızla geliştiğini söyledi.

Çomaktekin, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Hamit Kaplan Spor Salonunda düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan etkinlikler halk oyunları gösterileriyle sürdü. Etkilikte bir konuşma yapan Vali Çomaktekin, düzenli ve bilinçli bir şekilde her yaşta spor yapılması gerektiğini vurguladı.

Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Hepimizin, her yaştaki insanımızın ve engellilerimizin sporla uğraşması gerekiyor. Spor hepimiz için gerekli, hayat kalitemizin artması ve sağlıklı yaşam için sporla uğraşmamız gerekiyor. Sporun faydaları sayılamayacak kadar çok. Bunun bilincinde olan devletimiz ve milletimiz, özellikle de sevgili çocuklarımızın spor yapmasına imkan sağlamak için önemli çalışmalar yapmaktadır. Spor altyapımız hızla gelişiyor. Ülkemizin her tarafına baktığımızda çok güzel spor tesisleri görüyoruz. Sadece futbol, basketbol, voleybol değil, tüm spor dallarıyla gençlerimizin tanıştığını görüyoruz. Zaten sevgili çocuklarımıza imkan verildiğinde çok başarılı olacaklarına ve dünyada ses getireceklerine eminim."

Spor ile gençlerin kötü alışkanlıklardan korunduğunu belirten Çomaktekin, sporun gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından spor branşlarının stantlarını gezen Çomaktekin, sporcularla çeşitli müsabakalar yaptı ve başarılı sporculara hediye verdi.

Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title