Haberler

Amasya-kalmar İşbirliği Protokolü

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Belediyeler Birliği Arasında Yapılan İşbirliği Gereği Amasya Belediyesi ile Kardeş Şehir Olan İsveç'in Kalmar Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Belediyeler Birliği arasında yapılan işbirliği gereği Amasya Belediyesi ile kardeş şehir olan İsveç'in Kalmar Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Kalmar Kent Konseyi Başkanı Roger Kaliff, Kalmar Belediyesi Çevre Geliştirme Müdürü Bo lindholm, Kent Meclis Üyesi Tamas Lakatos, Kent Meclis Üyesi Nasim Malik Amasya'ya gelerek Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı ziyaret edip, imzalanan protokol gereği yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kalmar Kent Konseyi Başkanı Roger Kaliff ile Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, her iki kent arasında yapılacak işbirliğini konu alan protokolü imzalarken, Türkiye'de farklı belediyelerle işbirliği yapacaklarını belirten Roger Kaliff, "Bu süreç işbirliğimizin gelişmesi için iyi bir süreç. AB'ye üye olmanızı destekliyoruz. Bu kapsamda belediyecilik deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz" dedi.

Kendi kentlerinde yüksek oranda turist sayısı olduğuna dikkat çeken Kaliff, "Bizde 3 aylık turizm döneminde kentimize yaklaşık 3 milyon turist geliyor. Turizm ile ilgili üniversitemizde eğitim veriliyor. Sizin neler yaptığınızı öğrenip bu kenti farklı bir yere taşımak istiyoruz. Turizm potansiyeline göre turist sayısı az, bu yüzden geliştirilmesini sağlamayı amaçladık" diye konuştu.

Bu işbirliğinin her iki kente fayda sağlayacağını söyleyen Başkan ismet Özarslan, Kalmar Belediyesi'nden gelen heyet ile Amasya Belediyesi görevlilerinin birlikte bir çalışma yapacaklarını, Amasya'dan bir heyetinde Kalmar'a giderek incelemelerde bulunacaklarını dile getirdi.

(DY-SA) 04.03.2008 13:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title