Haberler

Amasya Havaalanı 1 Ay Sonra Hazır

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz ve Çorum Valisi Mustafa Toprak, Merzifon Havaalanı'nda İncelemelerde Bulunarak Yeni Yapılan Tesisleri Gezdi.

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz ve Çorum Valisi Mustafa Toprak, Merzifon Havaalanı'nda incelemelerde bulunarak yeni yapılan tesisleri gezdi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 5. Ana Jet Hava Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan askeri havaalanın sivil trafiğe açılması konusunda 2006 yılında başlatılan çalışmalar 1 ay sonra tamamlanacak. Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz ve Çorum Valisi Mustafa Tokmak, beraberlerindeki heyetlerle birlikte inşaatı tamamlanan terminalde incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, Vali Toprak, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydın ve Amasya ve Çorum'dan daire müdürlerinin katıldığı toplantıda havaalanında son gelinen nokta ile ilgili bilgiler verildi. 2006 yılının aralık ayında başlayan çalışmaların 1 ay sonra tamamlanacağını ve havaalanına uçakların inip kalkmaya başlayacağını ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, “Buranın devreye girmesiyle birlikte ilimiz ve diğer illerin ekonomilerinde artış olacaktır. Havaalanıyla birlikte gerek Amasya'nın gerekse Çorum'un ülkemizin gayri safi milli hasılasına katkısı artacağına inanıyorum” dedi.

Çorum ve Amasya heyetleri, terminal ve havaalanı itfaiyesinde incelemelerde bulundu.

(DY-SA) 02.05.2008 17:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title