Haberler

Amasya'dan Ankara'ya Tamimin 89. Yılında Kurtuluş Treni Kalkacak

Atatürk'ün Cumhuriyet'in İlk Yazılı Belgesi Olan Amasya Tamimi'ni Deklare Etmesinin 89. Yılında Amasya'dan Ankara'ya 'Kurtuluş Treni' Kalkacak.

Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'ni deklare etmesinin 89. yılında Amasya'dan Ankara'ya 'Kurtuluş Treni' kalkacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkmasından sonra cumhuriyet yolunda ikinci durağı olan Amasya'da 22 Haziran 1919 tarihinde cumhuriyetin ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'ni kaleme alması ve deklare etmesinin 89. yılında Amasya'dan Ankara'ya Kurtuluş Treni gidecek.

Atatürk'ün Amasya'ya geliş tarihi 12 Haziran ile 10 gün kaldığı kentte Amasya Tamimi'ni deklare ettiği 22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası Etkinlikleri içerisinde bu sene ilk defa yapılacak olan uygulama ile içerisinde öğrenciler ve toplumun değişik kesimlerinden insanların bulunacağı Cumhuriyet Treni, 22 Haziran tarihinde Amasya'dan hareket edecek ve 23 Haziran tarihinde Ankara'da olacak. Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından karşılanacak olan trende Vali Celalettin Lekesiz ile Belediye Başkanı İsmet Özarslan içerisinde bulunacağı heyet karşılama töreninden sonra uygun olması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.

(DY-SA) 03.06.2008 12:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title