Haberler

Amasya'da Yiğitcan'a Akülü Araç Alındı

Güncelleme:

Amasya Valisi, 8 yaşındaki Yiğitcan Kılıç için kamu kaynakları ve hayırseverlerin desteğiyle alınan engelli akülü aracını teslim etti.

Amasya Valisi A. Celil Öz, Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Yiğitcan Kılıç için kamu kaynakları ve hayırseverlerin desteğiyle alınan engelli akülü aracını teslim etti.

Kılıç ailesini evlerinde ziyaret eden Vali Öz, "Engelli vatandaşlarımıza ulaşılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi sosyal devlet olmanın bir gereğidir" dedi.

Amasya'da akülü araba temin edilmesi konusunda sıkıntı olmadığını ve ihtiyacı olanlara ulaştırdıklarını vurgulayan Vali Öz, "Bunun yanında sadece bu konuda değil, ilimizde eğitim alanında da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri hem özel sektör hem kamu anlamında oldukça iyi durumda. Eğitilebilir öğrencilerin eğitime katılma oranı ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde yüzde 95'lerin üzerinde. Bu anlamda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitim imkanlarından yararlanması için bütün birimlerimizle ortak çalışıyoruz ve bütün vatandaşlarımızın bu imkanlardan yararlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Alınan aracın 3 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu engelli olan Yiğitcan'ın yaşamını sürdürmesi için önemli olduğunu anlatan Öz'ün ziyaretine Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim, Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ile Merzifon Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Keriman Topal da katıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Merzifon Celil Öz Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title