Haberler

Amasya'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Amasya'da Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliğinde Minik Öğrenciler Gönüllerince Eğlendi.

Amasya'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul öncesi eğitim şenliğinde minik öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği okul öncesi eğitim şenliği nedeniyle düzenlenen programa katılan Vali Vekili Ali Özkan, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve anaokulu öğrencileri ile velileri, okul öncesi eğitimin öneminin vurgulanması için İstasyon Köprü'den Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürürken, Belediye Çay Bahçesi'nde düzenlenen eğlencede minik öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Yaklaşık bin 500 öğrencinin katıldığı programda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, amaçlarının 0-6 yaş grubunda okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "0-6 yaş dönemi zeka gelişiminin yüzde 60'ının tamamlandığı bir dönem. Bu dönemin eğitimli olarak geçirilmesi ülkemiz için çok önemli. Çağdaş, yükselen bir Türkiye için okul öncesi eğitim şart. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre 2007-2008 eğitim öğretim yılında 6 bin 722 öğrencimizle 5-6 yaş grubunda yüzde 74.7 oranla Türkiye'de okullaşma oranı açısından birinci sıradayız" dedi.

(DY-SA) 27.05.2008 12:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title