Haberler

Amanoslarda Zirve Tırmanışı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğa severler Amanos dağlarının 2 bin 240 rakımlı zirvesi Mığır tepesine tırmandı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde doğa severler Amanos dağlarının 2 bin 240 rakımlı zirvesi Mığır tepesine tırmandı.

Amanoslar Çevre Derneği (AÇED) ve İskenderun Hatay Doğa Sporları (HADOS) üyesi doğasever grup halinde Amanosların zirvesi Mığır tepesine ulaşmak hareket etti. 25 kişiden oluşan doğasever araçla Amanosların Karamezdağ bölgesine ulaşan doğaseverler 2 bin 500 metrelik yürüyüş tırmanışının ardından zirveye ulaştı.

Zirve tırmanışına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Dörtyol ve İskenderun'dan gelen doğa severler ile birlikte rehber eşliğinde ilk önce Topaktaş Yaylasına daha sonra Karamezdağ bölgesine kadar araçla çıktıklarını belirterek, "Pırıl pırıl güneşli bir havada yerdeki ağaç yapraklarının çıkardığı sesler eşliğinde bin metresi karla kaplı alanda olmak üzere 2 bin 500 metrelik tırmanışın ardından zirveye ulaştık" dedi.

Amanosların Mığır tepesine ulaşan ekip, havanın açık olmasını fırsat bilerek kısa bir molanın ardından ilçeye döndü. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title