Haberler

Altınova'da Kadınların El Becerileri Görücüye Çıktı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova'da Altınova Belediyesinin öncülüğünde, Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Ekmeğini Taştan Çıkaranlar' adlı doğal süs...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova'da Altınova Belediyesinin öncülüğünde, Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Ekmeğini Taştan Çıkaranlar' adlı doğal süs taşı işleme ve takı tasarımı kursu sona erdi.

Altınova Belediyesinin öncülüğünde, Altınovalı kadınlara yönelik başlatılan; Doğal Süs Taşı İşleme ve Takı Tasarımı Kursu ilk ürünlerini vermeye başladı. Bu kapsamda kursiyerlerin el emekleri ve göz nurlarıyla hazırladıkları eserler önceki gün beğeniye sunuldu. Altınova Taş kursu atölyesindeki tanıtım kokteyline Belediye Başkanı Asım Sürer, Belediye Meclis Üyeleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, Ayvalık Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık ve Altınova temsilcileri, Türk Anneler Derneği Ayvalık, Altınova ve Küçükköy temsilcileri, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi ve Altınova Şubesi temsilcileriyle, derneğin engelli üyeleri, beldedeki okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Altınova Belediyesi ve Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi tarafından ortaklaşa hazırlanan proje ile Güney Marmara Kalkınma Ajansından Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında alınan hibe desteği ile kurulan, Doğal Süs Taşı İşleme ve Kuyum Atölyesinde eğitim gören 20 kursiyerin üç aydır devam ettikleri çalışmalar sona erdi. Altınova Belediyesine ait taş ocağının bulunduğu mevkide bulunan Çakmak Köyü'ndeki tepelik arazide çıkarılan; Kalsedon taşının yanı sıra Jasper, Akik (Agat), Opal gibi süs taşlarından oluşan serginin açılışında eğitmenler; Okan Karadağ ve Feray Dal davetlilere bilgi verdi.

Altınova Atatürk Kültür Merkezinde sergilenen süs taşları sunumunda; kursiyer kadınların adeta şıklık yarışında olmaları ise dikkatlerden kaçmadı. Kursun; Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen açılış kokteylinde, belediye tarafından sunulan zengin ikramlar dikkat çekti. Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi adına hazırlanan projeye Altınova Belediyesi'nin de gerekli maddi desteği sağlamasının yanı sıra, kurs binası tahsis ederek üzerine düşen alt yapıyı gerçekleştirdiği bildirildi. Söz konusu proje kapsamında, Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nin de kursiyer desteği verdiği, Ayvalık Gemotoloji Derneği'nin de teknik katkılar verdiği öğrenildi.

EL EMEKLERİVE GÖZ NURLARINI SERGİLEDİLER

Doğal süs taşı işleme eğitmeni Feray Dal ve Eğitmen Okan Karadağ tarafından verilen kursa katılan kursiyerler ilk ürünlerini tanıttıkları serginin açılış kokteylinde konuşan Altınova'nın başarılı Belediye Başkanı Asım Sürer, belde genelinde kadınlar ve gençlerin bir adım daha önde olmalarına yardımcı olabilmek için her türlü olanağı değerlendirdiklerini ifade etti. Göreve geldikleri ilk günden bu yana birçok proje ile belde kadınlarının yanında olduklarına işaret eden Başkan Sürer, "Bizler halkçı belediyecilik anlayışımız ile her zaman fark yaratmaya çabaladık. Yol, su, kanalizasyon gibi hizmetler zaten belediyelerin temel görevidir. Biz bunların yanında halkın ekonomik ve sosyal gelişimi için kaynaklar yaratarak, halkımızın yarınlara biraz daha umutla bakabilmesini sağlamak için de çalışıyoruz. Bugün burada gördüğünüz ürünler emek verilerek, çaba sarf edilerek neler yapılabileceğinin göstergesidir" diyerek, kursun hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sürer, "Başta kadınlar, engelliler, işsiz vasıfsız gençler ve göçle gelen dezavantajlı grubun sosyal ve ekonomik yaşama katılmalarını tamamlayacak el becerilerinin gelişmesini sağlamak, el becerileri gelişen dezavantajlı grubun istihdam edilebilirliğini artırmak ve bu grubun ekonomik hayata entegrasyonu sağlamak amacıyla yola çıktık. Gördük ki hedeflerimizi iyi seçmişiz. Kursumuzun ilk aşaması tamamlandı. Şimdiden ikinci kurs için talepler var" diye konuştu.

TAD BAŞKANI USLU MEMNUN

Serginin açılışında konuşan ve projenin sahibi olan Türk Anneler Derneği Altınova Şube Başkanı Selma Uslu ise, "Bir sonraki kursumuz Aralık ayı ortalarında açılacak. Şimdiden talepler almaya başladık. Katılmak isteyen derneğimize ya da belediyeye başvurabilirler. Bize destek veren bütün sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Bir sonraki kursumuza tüm sivil toplum örgütlerinden katılımcı bekliyorum. Kursumuz sadece Altınova için değildir bu yüzden de Ayvalık ve Küçükköy'den gelecekleri de aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Sergi süresince, kursta üretilen takıların birçoğu alıcı bulduğu gözlenirken, katılımcıların üretilen takıları kaliteli ve ucuz bulduklarını belirtmeleri ise dikkatlerden kaçmadı. Serginin açılışına katılanların sergilenen eserlere yoğun ilgi göstermesi sonrasında elde edilen gelirin kursiyerlerin yüzünü güldürdüğü belirtilirken, ortaya çıkan durumun ise proje için atılan adımın doğruluğunu ise adeta kanıtlıyor gibiydi.

Öte yandan; sergiyi gezen Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, eşi Sevgi Sürer'in beğendiği Krizapras Drusit Kristali adını taşıyan taştan yağılan bir yüzüğü eşine armağan etmeyi de ihmal etmedi. Asım Sürer'in zarif eşi Sevgi Sürer'in, "Altınovalı kadınların el işi göz nuru olan bu yüzüğü eşimin hediyesi olarak ömür boyu saklayacağım" şeklindeki sözleri takdirle karşılandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Altınova Marmara Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title