Haberler

"Altın" Kız Nazmiye'nin Evinde Büyük Sevinç Var

Güncelleme:

Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar halter 40 kiloda mücadele eden dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan Muslu'nun, ailesinin mutluluğuna diyecek yok.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar halter 40 kiloda mücadele eden ve 109 kiloyla dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muslu'nun, Konya'daki ailesinin mutluluğuna diyecek yok.

Muslu'nun annesi Sıddıka Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok gururlu ve sevinçli olduklarını söyledi.

"Ayaklarımız yerden kesildi" diyen Muslu, "Bu başarıyı bekliyorduk. Kendi de bekliyordu. 'Madalyada gözüm yok, amacım o bayrağı en yükseğe çekmek' diyordu. Bu zamana kadar çalıştı. Azmin zaferi diyoruz, başka ne diyelim" dedi.

-Başlangıçta "çok zor iş" demiş-

Nazmiye'nin çok gayretli olduğunu ifade eden Muslu, "Azimli yavrum benim. Zamanında 'Aman anneciğim, git çalış' dedim. 'Anne çok zor iş, gitmeyeceğim' dedi. 'Gideceksin' dedim. Şimdi de 'Anne, başarımı sana borçluyum, senin sayende bu başarıyı yakaladım' diyor. Çok mutluyuz, başka ne diyelim" ifadelerini kullandı.

Nazmiye'nin babası İsmail Muslu ise Nazmiye'yi, "Hadi kızım, yolun açık olsun, ne muradın varsa Allah versin" sözleriyle uğurladıklarını ve kızlarının gittiği günden bu yana televizyonun başında olduklarını belirtti.

-"Rabbim ona öyle yardım etmiş ki"-

Nazmiye'nin 104 kiloyu kaldırmasının ardından 'Nazmiye şampiyon!' diye bağırdığını anlatan Muslu, şunları kaydetti:

"Oğullarım 'baba kesin konuşma' dedi. 'Oğlum şampiyon Nazmiye' dedim. Rabbim ona öyle yardım etmiş ki 106 kiloyu kaldırdı. Sonra 109'u kaldırdı. İstiklal Marşı okunurken gözlerim yaşardı. Olimpiyatlarda diğer halterciler madalya alamadı ama Nazmiye aldı. Nazmiye ile konuştum. Salondakiler Nazmiye'den tekrar kaldırmasını istemişler. Çok gururluyuz, Türkiye için büyük başarı."

Muslu, engelli evlatları olan ailelere; çocuklarını evlere kapatmayıp, spora yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Nazmiye Muslu Londra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title