Haberler

Alo Fetva Hattına Cinsel Sorular Yağıyor

Güncelleme:

Batman İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren 'Alo Fetva Hattı'na bir yıl içinde 755 kişi başvurdu.

Fetva Hattı oldukça yoğun

Batman Müftülüğüne bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Fetva hattına 2014 yılında 755 kişinin başvurarak soru sorduğu açıklanırken sorular dikkat çekti.

Sorulan soruların % 35'inin aile hayatı ile ilgili olduğunu belirten yetkililer, aldatma/zina, aile içi şiddet, evlilik öncesi nişan, nikâh, boşanma, miras, aile içi cinsel problemler, eşlerin aileleri ile ilişkileri ve çocuk eğitiminin geldiğini ifade ettiler.

Fetva hattı yöneticileri Alo 190 fetva hattına gelen soruların % 30'unun ise temizlik ve namaz, % 23'ünün ticari hayat, % 12'sinin de akaid ile ilgili olduğunu açıkladılar.

TOPLUMU SÜREKLİ BİLGİLENDİRİYORLAR

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Meryem Dilmaç, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlemesi amacıyla il ve ilçelerde din görevlilerine seminerler verildiğini ayrıca bayanlara yönelik önemli gün ve gecelerde programlar yapıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri'nde, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde, Kadın Konuk Evi'nde ve Sosyal Hizmet Merkezleri'nde çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli programlar düzenlediklerini ifade eden Dilmaç "İslam'da görgü kuralları ile zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı" konularında konferanslar yapıldığını söyledi. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title