Haberler

Almanya'da iklim aktivistlerinden oturma eylemi

Güncelleme:

- Almanya'da iklim aktivistlerinden oturma eylemi Almanya'nın başkenti Berlin'de federal hükümetin bir an önce fosil yakıt kullanımından çıkmasını isteyen Son Nesil protestocuları Zafer Anıtı'nın önündeki 17 Juni Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirdi.

- Almanya'da iklim aktivistlerinden oturma eylemi

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de federal hükümetin bir an önce fosil yakıt kullanımından çıkmasını isteyen Son Nesil protestocuları Zafer Anıtı'nın önündeki 17 Juni Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de "Son Nesil" adlı iklim aktivistleri siyasileri ve kamuyu küresel ısınma ve iklim üzerindeki etkilerine karşı uyarmak amacıyla Zafer Anıtı'nın önünde bir araya geldi. Daha önce küçük gruplar halinde iklim karşıtı gösteri düzenleyen Son Nesil aktivistleri bu kez gibi Zafer Anıtı'nın önündeki 17 Juni Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirdi. Yaklaşık bin eylemci 17 Juni Caddesi'ni trafiğe kapattı. Eylemleriyle federal hükümetin bir an önce fosil yakıt kullanımından çıkmasını isteyen Son Nesil protestocuları, üzerlerinde "Fosil yakıtlardan uzaklaşın", "Uyan ve ayağa kalk", "Yıkılma noktalarından önceki son nesil" gibi sloganlar yazan pankartlar taşıdı. Eylemciler, gösteri sırasında gerçekleştirdikleri konuşmalarda, fosil yakıtlardan çıkılması ve çevre dostu enerjiye geçilmesi için çağrı yaptı.

Kendilerini asfalta yapıştırıyorlar

Son Nesil aktivistleri son yıllarda, Almanya'da gerçekleştirdikleri ilginç eylemlerle gündemde. Aktivistler zaman zaman, belirledikleri bir ana caddeyi ya da şehir içi otoyolunu küçük gruplar halinde işgal ediyor, aniden caddeye çıkarak ellerini yapışkanlarla asfalta yapıştırıyor. Polis özel çözeltilerle aktivistlerin ellerini saatlerce caddeden çözmeye çalışıyor. Eylemler sırasında aktivistler sık sık sürücülerle karşı karşıya geliyor ve bazen de çatışmalar yaşanıyor.

Aktivistler ayrıca tarihi Brandenburg Kapısı'na, lüks mağazaların vitrinlerine boya fırlatarak dikkat çeken eylemler de gerçekleştiriyor.

Son Nesil'in bu yıl içerisinde sadece Berlin'de gerçekleştirdiği eylemlerle yaklaşık 200 bin Euro zarara neden olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Berlin Çevre Enerji Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title