Haberler

Aliağa Belediyesi'nden Örnek Davranış

Aliağa Belediyesi'nin İlçede Yürüttüğü Çalışmalar Sırasında Çıkan Eski Parke, Bordür ve Kaldırım Taşları Çevre Köy ve Beldelere Hibe Ediliyor.

Aliağa Belediyesi'nin ilçede yürüttüğü çalışmalar sırasında çıkan eski parke, bordür ve kaldırım taşları çevre köy ve beldelere hibe ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün, Aliağa Belediyesi'nin Kent Merkezi'ni yenileme çalışmaları sırasında çıkan kullanılabilir durumdaki parke taşlarını Zeytindağ Belediyesi olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın ilçede yürütülen kent yenileme çalışmaları kapsamında çıkan parke, bordür ve kaldırım taşlarının yeniden kullanarak ülke ekonomisine kazandırılması konusunda son derece hassas olduğunu belirten Ergün, Aliağa Belediyesi'nin çalışmaları sırasında çıkan yaklaşık 5 bin metrekare parke taşını Zeytindağ Beldesinde kullanmak üzere beldelerine götürdüklerini ifade etti. Ergün, "Aliağa Belediye Başkanımız Tansu Kaya, israfın önüne geçmek adına bu taşların çevre belde ve köylerde kullanılarak ekonomik dönüşümünün sağlanması adına bizlere bu kolaylığı sağlıyor. Bu gerçekten herkesçe taktir edilmesi gereken örnek bir davranıştır. Aliağa kent merkezinde çağdaş kente yakışır çalışmalar yapılarak, kent estetik bir görünüme kavuşturuluyor. Bu çalışmalar yapılırken kullanılabilir durumdaki eskimiş malzemelerin bizim gibi bütçesi sınırlı beldelere hibe edilmesi vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek adına bizlerin önünü açmaktadır. Sonuç itibariyle Başkan Kaya'nın bu örnek davranışı sayesinde hem beldemize hizmet götürmek anlamında bizim önümüz açılıyor, hem de ülke ekonomimiz adına önemli bir geri dönüşüm sağlanıyor. Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Tansu Kaya'ya bu yardımlarından dolayı belde halkım adına sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Tanışan'da konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak, kamu malının zayi edilmemesi konusunda son derece dikkatli çalıştıklarını ifade etti. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın bu konuda net talimatının olduğunu belirten Tanışan, "çalışma yürüttüğümüz yerlerde kullanılabilecek durumda olan malzemeyi büyük bir özenle kaldırıyoruz. Hiçbir malzemenin çarçur olmasına gönlümüz razı gelmez. Bu nedenle özenle kaldırdığımız kullanılabilecek durumdaki malzemeleri Aliağa Belediyesi Park Bahçe Ünitemizin yanında oluşturduğumuz depo alanında biriktiriyoruz. Bu alanda biriken malzemeleri ilçemizin değişik yerlerinde tekrar değerlendiriyoruz. Aynı zamanda Başkanımız Tansu Kaya'nın oluru ile çevre belde ve köylerden belediye başkanlarımıza ve köy muhtarlarımıza bu malzemelerin hibe olarak verilmesi konusunda da kolaylık gösteriyoruz. Hiçbir malzeme atılıp, israf edilmiyor" şeklinde konuştu.

(CU-YK-Y) 24.06.2008 18:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title