Haberler

Akşehir'de Tarihi Arasta İçin Toplantı

Konya'nın Akşehir ilçesinde Arasta esnafı, Tarihi Arasta Kalkındırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimleriyle Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul başkanlığında bir toplantı yaptı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde Arasta esnafı, Tarihi Arasta Kalkındırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimleriyle Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul başkanlığında bir toplantı yaptı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız, Mevlüt Yiğit, Tarihi Arasta ve Yaşatma Derneği Başkanı Taci Akkuş ve Arasta'dan çok sayıda esnaf katıldı. Tarihi Arasta ve Yaşatma Derneği Başkanı Taci Akkuş, 50 yıl öncesinde Arasta'nın kentin kalbinin attığı yer olduğuna dikkat çekerek, "Şimdi de böyle olması imkansız değil. Bu değere sahip çıkmak, ona canlandırmak için Arasta esnafı ile beraber hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Sonuncunda da çarşımızda istihdamı artırarak kalkınacağız. Buranın kalkınması, esnafımızın da kepenk kapatmaması demektir. Başlayacak olan projemiz tamamlanacak, planlanan çalışmalarımız ise en kısa sürede sizlerin, şehrimizin ileri gelenlerin ve belediyemizin katkılarıyla hayata geçirilecektir" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise, konuşmasında, "Biz Arasta'ya önce derneğin kurulmasıyla başladık, çünkü Arasta yıllardır sahipsizdi. Bu dernek sizi temsil ediyor. Bu derneğe hepimizin üye olması gerekiyor. Ne kadar çok üyemiz olursa sesimiz o kadar yüksek çıkacaktır. Yıllardır konuşuluyor; biz Arasta'yı nasıl projelendireceğiz. Arasta'nın üzerindeki o tentelerden şikayetimiz var ve biz Arasta'ya bir proje yapalım dedik. 3-4 gün içinde bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje kalkınma ajansı tarafından kabul edildi ve 200 bin lira verildi. Başkan Yardımcımız Mevlüt Yiğit geçen hafta giderek Arasta'nın protokolünü yaparak imzalayıp geldi ve şimdi de ihaleye çıkacağız. İlk önce Arasta'nın projesi hazırlanacak. Projelenme bittikten sonra da bu projenin hayata geçirilmesi yine hibeyle, sizlerden hiç bir kuruş alınmadan Ulu Cami Caddesi'nde, Hamamcı Hafız Sokak'ta olduğu gibi sağlıklaştırılacak. Çatısından dış cephesine kadar yenilenecek. Ama önce bu projenin kuruldan geçmesi lazım. Bu Arasta projesi ile birlikte Rüştü Bey Hanı, Kilise ve Gazi Okulu'nuda bu projenin içine kattık. Bu üç proje restore edildikten sonra ve bu bölgeler özlediğimiz cazibe merkezi haline gelecek" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Yiğit Akşehir Akkuş Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title