Haberler

Akşehir'de İftar ve Sahur Coşkusu Yaşandı

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah günleri kapsamında Konya’nın Akşehir ilçesinde ‘730 Yıl Sonra Nasreddin Hoca ile Dünyanın Ortasında İftar’ ve ‘730 Yıl Sonra Nasreddin Hoca ile Dünyanın Ortasında Sahur’ programları gerçekleştirildi.

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah günleri kapsamında Konya'nın Akşehir ilçesinde '730 Yıl Sonra Nasreddin Hoca ile Dünyanın Ortasında İftar' ve '730 Yıl Sonra Nasreddin Hoca ile Dünyanın Ortasında Sahur' programları gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı'nda düzenlenen '730 Yıl Sonra Nasreddin Hoca ile Dünyanın Ortasında İftar' programı yüzlerce Akşehirliyi bir araya getirdi. İftara Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, daire başkanları, temsili Nasreddin Hoca olan Münib Engin Noyan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşehir'de çok güzel bir ortamda, binlerce kişiyle iftar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayında Konya'nın ilçelerinde iftarlar, toplantılar ve çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi. Akşehir halkının Ramazan ayını tebrik eden Başkan Akyürek, katılan herkese teşekkür ederek, Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin de hayırlı olmasını diledi.

730 YIL SONRA NASREDDİN HOCA İLE DÜNYANIN ORTASINDA SAHUR

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca Meydanı'nda sahur programı da gerçekleştirildi. Sahur programı öncesi temsili Nasreddin Hoca Münib Engin Noyan; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, belediye meclis üyeleri, AK Parti Akşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar tarafından Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'nden maniler eşliğinde çağırılarak sahura davet edildi. Ramazan davulu eşliğinde Temsili Nasreddin Hoca ile birlikte programın yapılacağı alana doğru giden heyete Akşehirliler de yoğun ilgi gösterdi. Bazı esnaflar Nasreddin Hoca'ya ayran ikram ederken, bazıları da fotoğraf çektirdi. Nasreddin Hoca Meydanı'nda temsili Nasreddin Hoca ve ilçe protokolü ile birlikte sahur yapan Akşehirliler bu tür etkinliklerin devamını diledi. Bu arada sahur programının yapıldığı alana Akşehir Belediyesi tarafından sahur programı boyunca araçla gül suyu sıkıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nasreddin Hoca Ak Parti Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title