Haberler

Akıllı Damlama" Projesi Hayata Geçti

Hatay’ın Erzin ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Uğur Ekiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, damlama sulama sistemlerinde geliştirdiği “Akıllı Damlama” projesini hayata geçirdi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Uğur Ekiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, damlama sulama sistemlerinde geliştirdiği "Akıllı Damlama" projesini hayata geçirdi.

Projenin tanıtımına, Erzin İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Şehit Uğur Ekiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Vekili Erhan Kenanoğlu, Sulama Kooperatifi Başkanları, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, projeye imza atan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Akıllı Proje Yöntemiyle, damlama sulama sistemlerini cep telefonuyla evden yönlendirilebileceği belirten proje öğretmeni Nurullah Kürşat Aşgın, "Bu projeyle, üretici bahçesine döşettiği damlama sulama sistemini cep telefonunun tuşları ile yönlendirebilir. Ayrıca, sulama esnasında elektrik kesintilerinde kendisine uyarı ikazı gelmekte. Elektriğin tekrar gelmesi esnasında ikinci bir uyarı mesajı geliyor ve telefonun tuşları sayesinde sulama sistemi yeniden devreye konulabilir. Proje sayesinde hem zamandan tasarruf edilecek, hem de gidiş gelişlerde sarf edilecek akaryakıttan."

Kaymakam İskender Yönden ise Erzin'in bir narenciye merkezi olarak düşünüldüğünde, projenin üreticilerin maddi ve manevi yönden rahatlayacağını söyledi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Uğur Ekiz Erzin Yerel Haberler

title