Haberler

Akçakoca'da Cumhuriyet Bayramı Şenliklerle Kutlandı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri havanın yağışlı olması nedeniyle salonda yapıldı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri havanın yağışlı olması nedeniyle salonda yapıldı.

Akçakoca Spor Salonunda yapılan 29 ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine Kaymakam Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici çocuklarıyla birlikte katılırken, Kars eski valisi Nevzat Turhan da bu özel günde protokol sıralarında yerini aldı. İlçe protokol mensuplarının tamamına yakınının katıldığı kutlama törenini, Akçakoca Anadolu Lisesi öğretmeni Esra Yeğin ile Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni İbrahim Akdoğan birlikte sundu.

Törenler Kaymakam Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin öğrencilerin ve halkının bayramını kutlaması ile başladı.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Özer "Kendi Milletinin Meclisini bombalayacak kadar alçak ve milletine hıyanet içinde olacak kadar zavallı bu vatan hainlerinin karşısına minarelerde okunan salalar ve İmanından başka silahı olmayan yürekleriyle çıkma cesareti göstermiş bir milletin bireyleri bugün bu devletin kutlu gününü kutlamak için meydanları doldurmuş durumda. Sahip olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan ve inandığı halktan alan bu milletin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyecek her mihrak tereddütsüz karşısında tankın önüne kafasını koyacak iradeye sahip bir ecdad yadigarı millet görecektir" dedi.

Kaymakam Özer'in konuşması sonrasında Cumhuriyet Bayramının yıldönümü münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve masa tenisi yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında öğrenciler günün anlam ve önemine değinen şiirler okurken, Esentepe Ortaokulu Trabzon Kız Halkoyunlar ekibi folklor gösterisi yaptı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının son etkinliği ise resmi geçit töreni oldu. Mustafa Açıkalın Ortaokulu bando takımı eşliğinde tüm okulları temsil eden öğrenciler, bayrak ve flamalarıyla resmi geçitlerini yaparak salondan ayrıldı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akçakoca 29 Ekim Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title