Haberler

Akalın: Kazanılmış Haklarımız Bertaraf Edilmeye Çalışılıyor

Yeni bir teşkilat kuruluncaya kadar MHP Genel Merkezi tarafından kapatılan Edirne İl Teşkilatı'nın Başkanı Avukat Tolga Akalın, büyük kongre delegasyonunun kazanılmış haklarının bertaraf edilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu sözde kapatma kararı"...

Yeni bir teşkilat kuruluncaya kadar MHP Genel Merkezi tarafından kapatılan Edirne İl Teşkilatı'nın Başkanı Avukat Tolga Akalın, büyük kongre delegasyonunun kazanılmış haklarının bertaraf edilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu sözde kapatma kararı ile genel başkan değişimini de içerecek olağanüstü kongre talebinin de önüne geçilmek istenmektedir" dedi.

Konya, Muğla, Sakarya ve Çankırı teşkilatları ile birlikte bir gece yarısı Genel Merkez'den gelen belgegeçer ile kapatıldıkları haberini alan MHP'nin Edirne İl Başkanı Tolga Akalın, yazılı bir açıklama yaparak kapatılma gerekçelerini açıkladı. Teşkilatın görevden alınması mümkünken kapatıldığını kaydeden Akalın, " Hukuken yok hükmünde olması dolayısıyla sözde olarak ifade ettiğim kapatılma hadisesi, bazı politik devşirmelerin medyaya fısıldamalarının aksine MHP Edirne İl Teşkilatı'nın kongre döneminde izlemiş olduğu ve bundan sonra da izleyeceği şahsiyetli siyaseti akamete uğratma teşebbüsüdür" dedi. Akalın, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'1980 SONRASI EDİRNE İL TEŞKİLATI SON DERECE KRİTİK TAVIRLAR ALDI'

"Siyasi Partiler Kanunu ve Parti tüzüğümüz gereği eğer işten el çektirilme yapılmış olsaydı 45 gün içerisinde yeniden il kongresi yapılması gerekmekteydi. Sözde kapatma kararı ile hem fiilen işten el çektirilmiş hem de 45 gün sonra yapılacak bir il kongresinin önüne geçilmek istenmiştir. Yine bu sözde kapatma kararı ile genel başkan değişimini de içerecek olağanüstü kongre talebinin de önüne geçilmek istenmektedir. Kapatılan 5 ilde bulunan toplam 75 adet ağırlıklı muhalif büyük kongre delegasyonunun kazanılmış hakları bertaraf edilmeye çalışılmaktadır. MHP'nin 1980 sonrası tarihinin önemli virajlarında Edirne MHP il teşkilatı son derece kritik ve şahsiyetli tavırlar almıştır. Sayın Devlet Bahçeli'nin ilk defa genel başkan seçildiği 1997 kongresinde o dönemin Genel Merkez idaresinin her türlü baskı ve yıldırma politikalarına karşı kendisini destekleyen üç il teşkilatından biri il eski başkanımız Ömer Demir liderliğindeki Edirne'dir.

'GERİ ÇEKİLMEYECEĞİZ, HAKLI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

'Ses ver' diyerek çağrı yapılan tabandan yükselen sese tahammül edemeyen anlayış, partinin ve yüce Türk milletinin yarınlarında yer almayacaktır. Kamu vicdanıyla çelişen kapatma kararlarının korku ve komplo üzerine kurulu olduğu endişesini seçmen taşımaktadır. Kendi kemik tabanından endişe duyan, bu endişesini kamuoyuna yansıtan bir siyasi partiye seçmenin güveni zayıflama eğilimindedir. Biliniz ki tavrımız küsmek, geri çekilmek değil, güçlenerek haklı mücadelemizi sürdürmek olacaktır. Dolayısıyla dava arkadaşlarımız ve gayretlerimizi anlayarak bize gönül veren hemşerilerimiz bu karar sonucu kesinlikle bir ümitsizliğe kapılmasınlar."

Açıklamasında, bürosuna astığı 3 adet çevreden de bahseden Akalın, bunlardan ilkinin 2007 yılında Ali Işıklar ile birlikte Edirne İl Teşkilatı'nın feshine ilişkin karar olduğunu, ikincisinin Şevket Çetin ile birlikte il teşkilatının kapatılmasına ilişkin karar olduğunu, üçüncüsünün ise şimdilik boş olduğunu sözlerine ekledi.

(ORA)

11.02.2013 10: 55: 54

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tolga Akalın Muğla Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title