Haberler

Ak Partili Tansu Kaya Deniz Emekçileriyle Bir Araya Geldi

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, seçim çalışmaları kapsamında balıkçılarla bir araya geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, seçim çalışmaları kapsamında balıkçılarla bir araya geldi.

Aliağa Balıkçı Barınağı'nda deniz emekçileriyle buluşan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, bölgede 1974 yılından bugüne faaliyet gösteren S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi'ni de ziyaret etti. Kooperatif başkanlığı görevinin yanı sıra Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) İzmir Bölge Birlik Temsilciliği görevini de yürüten Kemal Yılmaz, Tansu Kaya'yı makamında kabul etti. Ziyaretinde İzmirli balıkçıların temsilcisi Kemal Yılmaz'dan destek isteyen Kaya, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye açısından ne kadar büyük önem arz ettiğini vatandaşa en iyi şekilde aktarmak için çalıştıklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kemal Yılmaz, balıkçılık sektörünün sorunlarına dikkat çekti. 1971 yılına kadar Osmanlı mevzuatları ile yönetilen Türk balıkçılık sektörünün 1971'den bugüne de 1380 sayılı su ürünleri kanunu ile yönetildiğini; ancak mevcut yasanın artık ihtiyaca cevap vermediğini anlatan Başkan Yılmaz, Tansu Kaya'dan seçilip TBMM'ye gitmesi halinde konunun takipçisi olmasını talep etti.

İzmir'in Dikili, Çandarlı, Aliağa, Foça ve Karşıyaka gibi sahil kentlerinde balıkçılık sektörünün önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ve balıkçılık sektörünü önemsediğini belirten Tansu Kaya, "AK Parti nezdinde balıkçılık sektörünün ayrı bir yeri vardır. Partimiz iktidara geldiği ilk günden bugüne devrim niteliği taşıyan birçok hizmeti balıkçılarımıza sunmuştur. Uzun yıllardır verdiğimiz ÖTV'siz akaryakıt desteği balıkçılarımızın yüzünü güldürmüştür.1980'li yıllarda kapatılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün yeniden kurulması sektörün gelişimi açısından önemlidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gönüllülük esasına dayanarak, yüzlerce tekneyi satın almış ve avcılıktan ebedi olarak geri çekmiştir. Gelecek nesillere miras bırakacağımız denizlerimizde av baskısını azaltmak amacıyla başlatılan bu geri dönüşüm uygulaması kısa vadede olmasa da uzun vadede balıkçılık sektörüne önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca balıkçılarımız için olmazsa olmaz olan balıkçı barınakları da Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın özverili çalışmalarıyla modernize edilmiş, İzmir'in Foça ve Güzelbahçe ilçeleri başta olmak üzere birbirinden modern yeni balıkçı barınaklarını inşa ederek, sektörün hizmetine sunmuştur" diyerek, aynı ilke ve kararlıkla balıkçılık sektörüne daha nice hizmetler vereceklerini söyledi.

DOSYA VERDİLER

AK Partili Tansu Kaya'ya balıkçıların sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sunan Başkan Kemal Yılmaz, Tansu Kaya'nın milletvekili seçilmesi halinde tüm sektörlerin sorunlarının çözümü noktasında elinden gelenin çok daha fazlasını yapacağına inandığını söyledi. Daha sonra balıkçı barınağındaki kahvehaneyi ziyaret eden Kaya, burada balıkçıların sorunları ve çözüm önerilerini dinledi. Balıkçıları dinleyerek, sorunları tek tek not alan Kaya, seçilmesi halinde sorunların çözümü noktasında her türlü desteği vereceğini ve sorunlarının takipçisi olacağının sözünü verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tansu Kaya Ak Parti Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title