Haberler

AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran."Herkesin Kendisini Tam Anlamıyla Özgür Hissedebilmesi İçin...

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, herkesin kendisini tam anlamıyla özgür hissedebilmesi için yeni bir anayasanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, herkesin kendisini tam anlamıyla özgür hissedebilmesi için yeni bir anayasanın şart olduğunu söyledi.

Demirkıran, kentteki mahalle muhtarlarına bir pastanede verdiği kahvaltıda gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 8-9 Mart tarihlerinde Siirt'e geleceğini hatırlatan ve programı hakkında bilgi veren Demirkıran, Başbakan Erdoğan'ın coşkulu bir şekilde karşılanmasını istedi.

Demirkıran, AK Parti hükümetleri döneminde her alanda çok büyük atılımlar yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Ancak herkesin kendisini tam anlamıyla özgür hissedebilmesi için yeni bir anayasa şarttır. Vesayet altında hazırlanan bu anayasa vatandaşı devlete hizmet etmekle mükellef görüyor, oysa biz devleti vatandaşa hizmet etmekle mükellef bir anayasa hazırlamak istiyoruz. TBMM Başkanlığı'nca kurulan Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Bu komisyonun çalışmalarından bir sonuç alınamadığı takdirde AK Parti olarak biz kendi anayasamızı sunacağız.

Terör sorunu 30 yıldan beri kanayan bir yara. Bu sorunun çözümü konusunda sayın Başbakan açık iradesini ortaya koymuştur. 'Benim ve partimin siyasi hayatına mal olsa da bu sorunu çözeceğim' diyor. Bu süreçte her türlü provokasyona da hazırız ki nitekim bilinen ve bilinmeyen bazı provokasyonlar da oluyor. Hepimizin elimizi taşın altına koyup bu süreci desteklemesi gerekiyor. Bu açıdan sayın başbakanımızın ilimize gelişleri bir fırsattır. Hangi görüşte olursak olalım, hangi partiyi destekliyor olursak olalım, sayın başbakanımızı coşkuyla karşılayarak desteğimizi gösterelim. Özellikle Cumartesi günü yapılacak toplu açılış töreninde hepimiz hazır olarak bu desteği verelim. Devletimizin bir başbakanı olarak burada kendisine vereceğimiz destek aynı zamanda bu sürecin devamı anlamına verdiğimiz destek anlamına da geliyor."

Demirkıran, daha sonra muhtarların çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Kahvaltıya AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Meral Özdemir

Yayıncı: Necdet Doğruyol - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Türkiye Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title