Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu Gazetecilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Baloğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nı sevmek ve ona sahip çıkmanın insanlık onuruna sahip çıkmakla aynı olduğunu, İstiklal Marşı'nın kahramanlık destanını, milletin en derin acılarını ve umutlarını anlatan bir marş olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren, Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması hakkındaki kanunla ilgili bilgiler veren Baloğlu, "Bu model Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmet bölgesi planlamasına göre belirlediği iller öncelikli olmak üzere, büyük ölçekli entegre hizmet imkanları sağlayan, insan odaklı hizmet anlayışına uygun modern şehir hastanelerinin kurulduğu bir modeldir" diye konuştu.

Bu modeldeki amacın yatırımların hizmete daha erken kazandırılması olduğunu belirten Baloğlu, modelle Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personelin güvenliğinin güçleneceğini dile getirdi.

Kamu özel ortaklığı modeli sayesinde, sağlık hizmetinin etkinliğinin arttırılacağını ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti:

"Bu sayede, toplumun sağlık hizmeti ihtiyaçları, teşhis ve tedavide yeni teknolojiler kullanılarak yeterli sayıda nitelikli yatak kapasiteleriyle rahatlıkla karşılanacak. Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük treni seferlerinin başlaması için de çalışmalar sürmektedir. İhale bugün yapılacaktır. Hizmete girecek bu seferlerin hayırlı olmasını diliyorum. Yapılacak olan Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin binası Konya ilçeleriyle beraber çevre illerde hizmet vererek, bölge diş hastanesi niteliğinde olacaktır."

Muhabir: Ayşe Şensoy

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Mustafa Baloğlu Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title