Haberler

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Danışmanı Oldu

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Genel Başkan ve Başbakan Danışmanlığı Görevine Getirildiği Bildirildi.

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Genel Başkan ve Başbakan Danışmanlığı görevine getirildiği bildirildi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın basın müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ak Parti Grubunda bulunan milletvekilleri içerisinden Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ı 'Genel Başkan ve Başbakan Danışmanı' olarak görevlendirdiği öğrenildi. Milletvekili Çalışkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendisinin 'Dış İlişkiler, Dış Politika ve Avrupa Birliği' konularında Danışman olarak görev yapacağını söylerken, "22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde tüm ülkede olduğu gibi Kırşehir'de de AK Parti halkın yüzde 50'ye yakın oyuyla güven tazelemiş ve bu yeni dönemde ilimizden iki vekili meclise göndermiştir. Meclisin en genç milletvekilleri arasında bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Daha önce Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Meclis İçişleri Komisyonuna seçilmiştim. Bu zor ve onurlu göreve gelmemde, öncelikle bana teveccüh göstererek milletvekili seçen Kırşehir halkına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Sorumluluğun daha da arttığını kaydeden Çalışkan, "Bu onurlu görevde sorumluluğumuzun daha da arttığının bilinciyle Kırşehir için çalışmalarımız gece gündüz demeden, aynı heyecanla, aynı şevkle devam edecektir. Bu göreve gelmemde ki onur ve gurur Kırşehir'indir. 'Her şey Kırşehir için, her şey Türkiye için' diyorum. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki, daha kalkınmış ve güçlü bir Kırşehir, daha kalkınmış ve güçlü bir Türkiye demektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kırşehir halkına bir kere daha şükranlarımı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.

Milletvekili Çalışkan'ın Başbakan'ın danışmanı olması Kırşehir'de de büyük sevinçle karşılanırken, Ak Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Halim Çakır, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Merkez İlçe Başkanı Şaban Çelik, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, ilçelerin ve beldelerin belediye başkanları tarafından yapılan açıklama ile milletvekili Çalışkan'a yeni görevinde başarılar dilendi. Diğer yandan, milletvekili Abdullah Çalışkan'ın Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Danışmanı sıfatıyla katılacağı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Danışman' olarak belirlediği isimler arasında Kırşehir milletvekili Abdullah Çalışkan'ın yanı sıra AK Parti'nin kuruluşundan itibaren önemli görevlerde bulunan TBMM Eski Başkanı ve Manisa milletvekili Bülent Arınç, Başbakanlık Eski Müsteşarı ve İstanbul milletvekili Ömer Dinçer, İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu, Kayseri milletvekili Taner Yıldız, Karabük milletvekili Mustafa Ünal, Erzurum milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve Karaman milletvekili Lütfi Elvan bulunuyor.

'ABDULLAH ÇALIŞKAN KİMDİR'

Milletvekili Abdullah Çalışkan, 1974 yılında doğduğu ve liseyi birincilikle bitirdikten sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünden Şeref Listesinde mezun olduğu kaydedilirken, iş hayatına Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Bel-Ko Limitet Şirketinde Danışman olarak başladığı, daha sonra Fazilet Partisi kongre sürecinde 'Yenilikçi Hareket' çalışmalarında 'Politik Araştırmalar Merkezi'nde Asistan olarak görev yaptığı ve sonrasında Beğendik Mağazalarında 'Bütçe ve Planlama Uzmanı ' olarak görev yaptığı öğrenildi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Endüstriyel Yatırımlar A.Ş.'de Proje ve Dış Ticaret Yöneticisi olarak çalışan Çalışkan'ın, Irak ve İran'a iş ziyaretlerinde bulunduğu ve daha sonra AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanlığı için aday gösterilerek aktif siyasete başladığı bildirildi. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kurucu Başkan Yardımcısı olarak Ekonomik ve Mali İşler ile Dış İlişkiler Birimlerinde görevler üstlenen Çalışkan'ın, Türkiye genelinde gençlik teşkilatlarının kurulması sürecinde aktif yer alarak birçok ile ziyaret gerçekleştirdiği ve bu görevi sırasında İngiltere, Belçika, Fransa ve Çin'e yaptığı resmi ziyaretlerde AK Parti'yi başarılı bir şekilde temsil etmeye fırsat bulduğu ileri sürüldü. Genel Merkez Gençlik Kolları ve İstanbul Gençlik Kolları Kongreleri olmak üzere birçok İl kongresinde divan başkanlığı da yaptığı bildirilen Çalışkan'ın, 2003 yılında Başkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı Programını yüksek dereceyle tamamladığı ve 2004 yılında Dış İşleri Bakanlığı'na bağlı olan Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde 'Hibe Yöneticisi' olarak görev yaptığı bildirildi. Çalışkan'ın o dönem Dışişleri Bakanlığı yapan Abdullah Gül'e de danışmanlık yaptığı kaydedilirken, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye sağladığı yaklaşık 500 milyon Avro tutarındaki fonların kullanılabilmesi için yoğun gayret gösterdiği öğrenildi. Birçok hibe programında görev aldıktan sonra toplam 90 milyon Avro bütçesi olan Ağrı, Kayseri, Konya ve Malatya Bölgesel Kalkınma Programının Koordinatörlüğünü de yapan Çalışkan'ın, bütçenin tamamının kullanılmasını sağladığı bildirildi. AB Hibe Programları Başkanı olarak Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde 'Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu' müzakere heyetinde yer alan Çalışkan'ın, Brüksel'de ve Ankara'da yapılan görüşmelere katıldığı, 2006 yılında yapılan kongre ile Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak Dış İlişkiler Birimi'nde görev yaptığı bildirildi. Milletvekili Çalışkan'ın halen Başkent Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Doktora Programında tez hazırlama çalışmaları sürüyor. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde Ak Parti'den Kırşehir milletvekili seçilen Abdullah Çalışkan'ın iyi derecede İngilizce bildiği ve evli, 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

(AD-SE-Y)

24.12.2007 10:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title